Island skänker 500 ex av Släktsagorna till Sverige

Islandsblogen erfar idag att cirka 500 ex av den nyöversatta editionen av Islands släktsagor kommer att skänkas till Sverige som nation i och med det isländska statsbesöket 17-19 Januari. President Guðni Th. Jóhannesson kommer den 19 Februari delta i en middag på Uppsala Slott, då gåvan överlämnas till Han majestät Konung Caarl XVI Gustav och svenska folket. På grund av Regeringen Löfvéns felaktiga kulturpolitik har nyöversättningen från Saga Förlag inte blivit spridd till svenska bibliotek, universitet och lärosäten ännu, trots att det är fyra år sedan den kom ut.

Samfundet Särimner och Nordiska Asa Samfundet kommer enligt obekräftade uppgifter också att hemställa om att få varsitt exemplar, som de etablerade svenska kulturinstitutioner de numera är. Ni övriga kan som representanter för allmogen skaffa era exemplar på postorder härifrån.

 

2 thoughts on “Island skänker 500 ex av Släktsagorna till Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s