Midvinterblotets tid är inne…

Nordiska Asa Samfundet sektion Syd höll idag sitt Midvinterblot vid Ättekulla backar, med utsikt ovan Råå-åns dalgång i Skåne. Ättekulla ligger nu inom Helsingborgs stad, och bildar en särskild förort inom staden, men var innan att se som en enskild socken, och del av en bygd, som varit kontinuerligt bebodd genom stenålder och bronsålder ända fram tills nutiden. Trots att många av dess ättehögar och gravfält skövlats och försvunnit under nyare bebyggelse, finns ännu ett tjugotal storhögar här, och de fortsätter att utgöra ett dominerande inslag i landskapet, ända ned till Rydebäck, Glumslöv och Härslöv.

Vinterbild från Glumslövs backar ned emot Ven – där slaget vid Svolder stod, och där Viken – Vikingarnas land – ännu ligger…

Våra skånska fränder i hemprovinsen önskas ett kraftfullt lycka till inför det nya året – och måtte ni växa minst två tredjedelar i antal.. NAS fortsätter att leverera, och där inga av våra konkurrenter håller Midvinterblot överhuvudtaget, genomför vi dem över hela landet, hela denna månad…

Never mind the Bollocks – It’s The Pork of Ages™

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s