Svenska Folket behöver inte ”Svenska” Kyrkan…

Henrik Andersson, vår bloggande kollega på Ideella Kulturföreningens blogg, gjorde den 15 januari i år följande inlägg, som också publicerats av bland annat Gotlands Allehanda och Skaraborgsbygden, med flera lokaltidningar runt om i Sverige. Jag vill citera det rakt av, eftersom det relaterar mycket tydligt och klart till den pågående debatten om sk ”Multikulturalism” i Sverige, liksom detta med Monoteism, kontra Polyteism:

 

Svenska kyrkan är inte svenska folkets kyrka

93 093 personer lämnade svenska kyrkan 2017. Trots att svenska kyrkan satsade stort på reformationens 500 år jubileum valde allt fler att lämna detta samfund.
Aldrig tidigare har så många begärt utträde. Förvisso tillkom en del medlemmar, men de begärde inträde av politiska skäl. Anhängare och motståndare till sverigedemokraterna gick med i svenska kyrkan av den anledningen att det var kyrkoval. Inte av andliga utan av världsliga skäl fick svenska kyrkan några nya medlemmar, de går nog ur lika fort som de kommit. Svenska kyrkans försök att återkomma inte som statskyrka men som ”folkkyrka” får sägas misslyckats. Gott så.

Vi behöver inte ett samfund i dagens Sverige där det finns otaliga kristna inriktningar olika muslimska dito samt inte att förglömma buddister, hinduer, asatroende samt ateister. Nu borde väl ändå svenska kyrkan inse eller tvingas inse att de är det största religiösa samfundet, men också bara ett samfund bland andra samfund och en religion bland andra religioner. Svenska kyrkan är inte svenska folkets kyrka!

Henrik Andersson

 

Vad Henrik Andersson säger, stämmer faktiskt. 40.5 % av svenska folket och alla Svenska Medborgare är inte med i ”Svenska” Kyrkan alls, och därmed finns överhuvudtaget ingen saklig grund för just denna kyrka att hävda, att just den skulle vara ”svenskare” än något annat samfund, särskilt inte om vi nu ska förutsättas ha så kallad ”Multikulturalism” i landet, vilket en del avsigkomna figurer sagt ska vara en grundlag, även om de inte kan säga i vilken av landets grundlagar detta står skrivet. Varken i Regeringsformen, Tryckfrihetsförordningen, Successionsordningen eller Yttrandefrihetsgrundlagen har jag själv hittat någon sådan formulering i alla fall, och hur som helst kan man nog diskutera, vad begreppet ”Multikulturalism” skall innebära, trots att ”Svenska” kyrkans egna representanter använder det både jämnt och ständigt.

Multikulturalism innebär alltid Polyteism – inte Monoteism – och det måste man ha klart för sig. Säger man eller tror man, att vi ska ha många kulturer i vårt land, och påstår man att alla dessa är ”likvärdiga” som det så vackert heter – ja då måste man också tillåta Polyteistiska religioner, som till exempel Hinduism eller Asatro på lika villkor med Islam,  Kristendomen eller andra Abrahamitiska Ökenreligioner.

 

Bild från US Bureaux of Veteran Affairs, Washington DC. TORSHAMMAREN är också en officiellt GODKÄND symbol, på LIKA VILLKOR med alla andra religiösa symboler.

 

Å andra sidan gäller det också att komma ihåg, att detta prat om ”lika värde” är ett gravt missvisande uttryck – vad som menas, är ju som varje någorlunda normalt funtad människa lätt inser, att det är lika rättigheter man menar – för det är aldrig någonsin ”likvärdigt” varesig för individen eller samhället vilken religion man väljer att omfatta. Vissa religioners utövare har visat att de har uppenbara svårigheter med att ta till sig det svenska rättssystemet, till exempel, och precis som de kristna förespråkar de också sina egna religiösa lagar, hedersförtryck, våld och minskad yttrandefrihet.

Teckning av J E Ander, svensk karikatyrtecknare från 2017 – fortfarande mycket aktuell…

Asatron och Hedendomen har funnits i vårt land sedan urminnes tider. Den har inga särskilda dietkrav, ställer sig bakom det sekulära samhället och dess utövare är minst lika laglydiga eller till och med väldigt mycket laglydigare än Sveriges befolkning i gemen. Ändå fortsätter diskrimineringen, förföljelsen, S-regeringens krav på förbud för Tyr runor eller Torshammare, till exempel, trots att både Lagrådet och alla andra någotsånär insatta myndigheter sagt, att detta (S)-märkta förbudskrav är nonsens.

Ändå påstår dessa kristna, och just ”Svenska” Kyrkan att just deras religion skulle vara ”tolerantare” än alla andra. Stämmer det, egentligen ??

Vad har JHVH-1, Allah eller ”Gud” skapat – mer än förtryck och terror ? Alla känner vi till sanningen bakom alltihop..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s