Island hednas sakta, men grundligt…

Ifrån Island kommer nu en rapport som avslöjar, att 0.0 % av alla islänningar under 25 år tror att ”gud”, alias JHVH-1 eller Allah har skapat Världen. En ny stark generation med sunda levnadsvanor har vuxit upp, som säger NEJ till allt det Monoteistiska och Abrahamitiska tramset från Mellersta Österns öknar.  Istället tror 93.5 % av de unga islänningarna på den moderna fysikens förklaring, eller ”Big Bang” teorin, som också står i samklang med Asatron, som ju lär ut att en gnista uppstod i Ginnungagap, och ur den gnistan föddes Muspelheim och Nifelhel, innangård och utangård, ljus och mörker.

Aur var alda, tha ekki var” står det i Voluspá, och Aur betyder ”ör” alltså grus eller materia, av en sort som kan svälla och utvidgas likt jäsande lera, och alda kommer av öld, alltså ålder, närmare bestämt ”allra först, allra åldrigast” och ”tha ekki var” betyder helt enkelt ”då icke-vara fanns” eller ”då intet var”. Fysikerna talar idag om en proto-tid, en tid före själva tidens början, eller de första pikosekunderna av skapelsen, enligt sin strängteori, då ”ur-atomen” klövs – även om den förstås inte var en atom eller en bit materia i den form vi nu känner den. Faktum är nog. Inget folks skapelseberättelse, ingenstans på hela jorden, kommer så nära den moderna fysiken som just Asatron, även om den innehåller flera skapelseberättelser, vilket ju inte precis är ovanligt. Det finns flera skapelsemyter i bibeln också. I en annan av Asatrons skapelsemyter figurerar Audumbla, själva urkon, som också är en symbol för ur-materien, och Ur, den första runan i Utharken. Här finns ingen guds ande svävande över vattnet, ingen mystisk jättesköldpadda, ingen Khnum som skapar jorden på en drejskiva, ingenting sådant. Olikt alla andra folk hävdade våra förfäder att Gudarna föddes långt senare än själva skapelsen, och att Midgård, Asagård och de andra nio Världarna (ni vet väl att vårt solsystem har nio planeter, traditionellt sett) tog form först långt senare. Bara sammanträffanden, eller kvalificerade gissningar ? – Ingen vet…

Nåja.

Hursomhelst avslöjar nya opinionsundersökningar på Island att det landet hednas fortare och fortare. Tyvärr har man kvar den gamla statskyrkan, något Sverige slopade redan år 2000. Bara 61,1 % av islänningarna vill alls tro på den kristne ”guden” och endast 46.4 % betraktar sig som ”religiösa” alls, så en hel del Islänningar påstår sig bara vara kristna av gammal vana, eller ren slentrian, fast de inte alls är ”troende”. Siðmennt, The Icelandic Ethical Humanist Association, noterar också att bland islänningar över 55 år, påstår sig 80 % vara kristna – det är samma siffra som hela den svenska befolkningen innan Statskyrkans tvång avskaffades i vårt land. Men bland den unga, och friska generationen är andelen bara 42 % – och kristendomen kommer helt säkert dö ut på ön så småningom…

I Reykjavik finns nu bara 52 % kristna, ungefär, och över 72 % av islänningarna tycker att kyrkan ska skiljas från staten, och vill leva i ett modernt, sekulärt samhälle – precis som vi hedningar i Sverige.

Du sparar MER ÄN 3000 Kronor om året på att HEDNA dig – det går fort, snabbt och enkelt !

(klicka bara på länken ovan – det är helt gratis !)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s