Olympiska Vinterspelen slut – Med Norge som klar vinnare !

De Olympiska Vinterspelen för 2018 i Pyeongchang är nu slut, men det skulle aldrig någonsin ha varit möjligt att hålla varken sommar-OS eller några Vinterspel om det inte vore för garanterat, 100 % hedniska civilisationer som Grekland eller Rom.  Det var Hedendom, ren Hedendom och inte Kristendom eller Islam som födde den Olympiska tanken och andan.

Tanken på att folken skulle kunna möta varandra i fred, för att tävla sinsemellan och så kora de sanna mästarna; och att kunna skapa något vackert, harmoniskt, skönt och starkt. Så var en gång grundfilosofin. Under antiken fanns bara sommarolympiader, men sedan 1924 har man inkluderat de gamla Nordbornas idrotter. Skridskoåkning, skidor, ”knattleikr” på is eller det som så småningom skulle utveckla sig till Ishockey och Bandy – liksom skidskytte – förste med pilbåge, men numera med gevär – alltsammans är det idrotter, som kommer från de Nordiska länderna liksom slalom, denna uråldriga norska folksport.

Redan själva ordet ”idrott” är nordiskt, för såsom vardagen hade sin id och ävlan; alltså arbete för er som inte förstår bättre, så fanns också drottarnas id, den främsta sysselsättningen av alla, eller idrotten. I år vann vårt broderland Norge överlägset över alla andra länder i hela Världen, och tog hem 39 medaljer, vilket kan jämföras med tvåan Tyskland, som tog 31 stycken.  Vårt eget Sverige kom bara sexa, och sltuade med 14 medaljer i prissäcken, men vi kan alla se hur mycket det betyder för små länder som Sverige och Norge att för en gångs skull kunna hävda sig på den internationella arenan, och ha något att var stolta över – för så mycket stolthet har inte vi svenskar längre kvar, inte efter Regeringar som Reinfeldt eller Löfvén, och vad de gjort emot vårt folk och land.

Ryssland fick inte ens vara med, och Rysslands närvaro med likaberättigande på den internationella scenen är något som jag för min del uppriktigt saknar. Om man tillåter, att Nordkorea får delta, så visst kunde väl också Rysslands närvaro accepteras och godkännas av alla, nu när spelens syfte ändå är folkens förbrödring och fred ? Dessutom är Ryssland en stor idrottsnation, inte minst i vintersammanhang, som kunnat bjuda oss ett gott och rättvist motstånd, och vara en förebild för oss alla. Tyvärr tillät inte IOK i sin trångsynthet den saken, och även om det är sant att det finns ryska idrottsmän som dopat sig och som därför är skyldiga till fusk, är det fel att skuldbelägga ett helt folk och en stor Europeisk nation för den sakens skull. Ryssland vill vara en del av Europa, och det borde det landet få vara, åtminstone så länge spelen varar.

 

Olympiska spel vore överhuvudtaget inte möjliga, om vi inte hyllade våra förfäder eller antikens hedniska civilisationer…

Men Norge har vunnit, och det är vackert så. Tänk så mycket vackert, sant och gott vi Nordbor skulle kunna ha skapat och gjort tillsammans, om vi fick vara ett land och en nation – Sverige och Norge var i union för ett ynka sekel sedan, och Finland var liksom Baltikum en gång en del av Sverige. Då behövdes ingen invandring, ingen islam eller underkastelse, inga Menaländer och ingen hänsynslös förnegring, som nu. Vi skulle kunna vara starka i oss själva, och det skulle alla andra länder och stater också – utan krav på Allsmäktiga gudar som alla skulle dyrka, men som bara skadar och bryter ned. Monoteismen är alla folks största elände, källan till ändlösa krig och konflikter – och den Hedniska Olympiadrömmens  raka motsats – det borde vi också komma ihåg, denna dag.

Nu är vinterspelen slut, och kommer inte tillbaka förrän om fyra år. Sverige sägs ha gjort sina bästa spel någonsin i vintersammanhang detta år, men det kan till stor del förklaras med Rysslands frånvaro inom främst skidsporten. Vi får väl se hur det går nästa gång – om vi ens har något fritt Sverige kvar då. Får vi ingen kompetent Regering i höstens val, kan det ändå gå mycket snabbt utför med oss. Olympiadrömmen kommer i alla fall att finnas kvar, liksom den Olympiska tanken.

Symmetri, skönhet och en civilisation, som de kristna ersatte med mörker, häxjakt, inkvisition, djävlar och mental fattigdom – i nära tusen år…

 

Tanken på att alla människor kunde bli klokare, friskare, starkare och vackrare än vad de förut var. Tanken på att mänskligheten kunde höja sig, långt över vardagen och långt bortom alla dessa orättfärdiga långskägg och befallande gudar, och istället själva bli gudarnas och gudinnornas like. För det vackra, starka och sannas skull – som det är och bör vara. Att utvecklas framåt och uppåt – inte nedåt och bakåt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s