Albert Engström, mina damer och herrar… Albert Engström…

Dags för gamle Albert…

BÖÖÖÖÖH !

En tanke på “Albert Engström, mina damer och herrar… Albert Engström…

 1. En av vår sorgbundna och begreppsinverterade tids mest påfallande mentala markörer torde vara den påfallande bristen på humor – denna högst mänskliga egenskap vilken i form av samhällskritik ger distans till socialpolitiska skeenden, kanaliserar våra aggressioner genom positiva provokationer, samt stärker samhörigheten bland meningsfränderna och i bästa fall får den korridorseende kritikern att skärskåda sitt åsiktsartilleri.

  Den gruppering som utmärkt sig som prestav i de humorbefriades vreda led, är tveklöst de allt annat än faktanavigerande radikalfeministerna – dessa krigshetsande kotterikalkoner – vilka som bekant tycker sig ana det fascistiska vita patriarkatets vargtandade vidunder bak varje skälmstycke, och där begrepp som förlösande skratt och entusiasmerande espri är lika främmande som den bittra verklighet de vägrar acceptera.

  Rent parentetiskt kan tillfogas att bland de diagnosticerade dårarnas karakteristika återfinns oförmågan att skratta hjärtligt åt ett hederligt skämt, då den psykiska åkomman (eller ideologiskt religiösa villfarelsen) förhindrar den sjuke att skratta åt sig själv, sina fördomar samt den globala galenskap som omringar mänskligheten.
  I Sverige det gått så pass långt att vi kan beskriva modet att utöva humor som ett slags civilkurage.
  Andreas 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s