Maria Schottenius i DN VÅGAR angripa de religiösa friskolorna

Maria Schottenius, en av de verkligt få liberala skribenterna i Dagens Nyheter – och inte bara ”Låtsasliberal” som de kristna, som behärskar hela dagspressen, skrev idag en vederhäftig och intressant krönika, värd att uppmärksamma även av mig som konsekvent hednisk och Asatrogen liberal skribent. Vi må ha olika utgångspunkter och åsikter här i livet, sant nog – men i detta står jag helt enig med denna kristna Maria. Religiösa Friskolor är ett ovärdigt gissel, och något som bör förbjudas i vårt land – för så är innebörden och poängen med den krönika, Maria Schottenius skriver.

Hon berättar om den mycket otäcka och fanatiska kristna sekten Plymouth-bröderna från England, som man tillåtit etablera sig i Långaryds socken i mörkaste Småland, strax nära Hyltebruk, där Maria Schottenius mor växte upp. Vad hon inte vågar berätta, och vad hon inte får skriva i DN, är att denna sekt flera gånger de senaste åren gång på gång anmälts för allvarliga fall av barnmisshandel just i sina kristna friskolor. Lärarna har systematiskt ignorerat misshandeln, och satt den i systemden kallas ”korrigering” och genomförs med synnerligen brutala metoder, som akademiska forskare också undersökt och avslöjat.

Hon skildrar hur de kristna och deras sekt tar över mer och mer i bygden. Mönstren känns igen från Knutby och andra håll, som de islamiserade förorterna utanför Göteborg och Malmö.

De svenska barnen får inte gå i skola mer, för den kristna sekten har tagit över skolhuset, och undervisningslokalerna. Jag citerar:

Problemet för kommunen är nu att den egentligen skulle behöva sin skola. Barnen i trakten får gå i baracker, som man har smällt upp i närheten. En sorglig syn.

De sk Plymouth-bröderna har under lång tid bedrivit systematiskt förtryck av sina egna medlemmar – allt  i ”Guds” och religionens namn. De får nämligen inte…

Inte se på tv eller lyssna på radio, inte bo i samma hus eller äta mat tillsammans med andra än medlemmar. De får inte heller delta i fackföreningar eller yrkesgrupp som omfattar icke-medlemmar och inte gå på universitet.

Observera det sistnämnda. Högre studier och akademisk utbildning är totalförbjudet, om man inte läser till präst. Darwins utvecklingslära och andra ”nymodigheter” som inte står i samklang med läran är förbjudna – och inte bara det. Hylte är också känt för att husera ett kufiskt sk ”Naturbruksgymnasium” där sk ”fornsedare” hållit sig framme. De personerna vill också – enligt sina högst märkliga sk ”rådsgydjor” också ha sina egna friskolor, fast hedniska sådana den här gången. Sådant är jag en svuren motståndare till, eftersom de här tragiska sekterna hotar hela vårt fria samhälle. Skolinspektionen har också haft långtgående klagomål på vad som försiggår i trakten av Smålandsstenar:

Laboraskolan höll 2015 på att mista sin rätt att bedriva undervisning. Skolinspektionen hade sett allvarliga brister, bland annat att undervisningen bedrevs av personer utan pedagogisk utbildning och ansågs ensidig. En tredje punkt var att skolan inte medvetet motverkar traditionella könsmönster, tvärtom. Det rättades till så pass att Skolinspektionen tillät fortsatt undervisning.

Maria Schottenius berättar om hur hon som rik och välbeställd svenska låtit sina barn gå i skola i Frankrike, en chans som väldigt få svenskar alls har. I Frankrike är det allt sedan 1905 lag på, att alla skolor ska vara sekulära, och fria från krucifix, ”bönestunder”, höjandet av stjärten emot Mecka och andra Monoteistiska riter. Sådant förekommer inte där – och varje år splittrar man klasserna också, så att mobbing och kotterier inte har en chans att uppkomma, och barnen vänjer sig vid främlingar.

De kristna sekterna i Sverige gör däremot tvärtom – och som alla vet vill Regeringen Löfvén införa Barnäktenskap – ”med undantag pga religiösa skäl” för landets alla muslimer. Broschyrer från Socialstyrelsen har redan trycks upp, och är klara att utdela till medborgarna. Ansvarig minister skyller på att hon inget visste, trots att det är uppenbart, att detta var noga förberett av (S) regeringen.

Hur länge ska vi tillåta alla dessa ”religiösa förbehåll” i vårt land ? Hur länge ??

Barn misshandlas. Barn gifts bort. Barn utsätts för religiös indoktrinering och far illa – i vårt Sverige – och Regeringen Löfvén till och med uppmuntrar och stöder alltsammans.  Plymouth-bröderna är kända för en annan sak också – något som Maria Schottenius i sin oskuld kanske inte vet om. Aleister Crowley, den kände ockultisten, ritual-magikern med mera, som på sin tid (1920-talet) kallades ”Världens Ondaste Man” och ”A man we like to hang” av anrika och vanligtvis sansade ”The Times” i London – var faktiskt uppfostrad av – just det – ni gissade rätt… Plymouth-bröderna..

Kanske är det inte så konstigt, att Crowley blev som han blevnuförtiden är han mest känd för att ha stått som förebild till ”Onkel Fester” i Familjen Addams, den komiska tv-serien.

Men – glöm det… Maria Schottenius har sin uppfattning klar, en uppfattning som faktiskt hedrar henne:

Att hålla skolan och undervisningen fri från konfession är ett sätt att bekämpa segregationen och ge barn en chans att bilda sig sina egna uppfattningar utan att i förväg bestämma deras val. Tanken ingår i en liberal, kulturradikal tradition. Att undvika slutna samhällen, stater i staten, samhällen i samhället. Och att ge frihet åt individen.

Nå – hur är det – goda medborgare (för det är ni väl ?) – har ni bestämt er för att GÅ UR ”Svenska” Kyrkan ännu ?

VÄLJ FRIHETEN !! INTE EN MAN; INTE ETT ÖRE MER TILL MONOTEISMEN…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s