I vilket Rysslands Patriark fördömer all världens hedningar, och Sverige får en icke-kristen, ”nyandlig” Bataljonspastor…

Rysslands vördade Patriark Kirill, känd för att ha varit tidigare KGB-officer och numera överhuvud för den ryska Ortodoxa Kyrkan, har i veckan fördömt all världens Hedningar, och yttrat sig ytterligt föraktfullt och fördomsfullt om dem, då han jämfört oss med djur. Med särskild frenesi och ogillande har hans högvördighet Patriarken vänt sig emot hedniska soldater inom de ryska väpnade styrkorna. Allt detta enligt vad en artikel i The Moscow Times avslöjat för fem dagar sedan.

Men inte nog med det. Patriarken kritiserar öppet soldater ur de ryska specialstyrkorna, alltså ”Spetznaz” och de luftburna styrkorna, ”OMON” med flera specialförband – som han själv tillhört – sägs det. Jag citerar:

Russia’s athletes and military personnel are increasingly turning to ancient pagan beliefs, the head of the Russian Orthodox Church has warned.

The Orthodox church, a strong conservative force closely allied to the Kremlin, has expanded its presence in the Russian military with specially trained priests who are attached to individual units. The patriarch’s words are the latest volley in the church’s long battle against paganism, a tribal pre-Orthodox belief system.

“The church’s inaction often turns the promotion of a healthy lifestyle into a revival of pagan cults, including a pagan attitude toward the human body,” Patriarch Kirill said at a patriarchal commission on sports this week.

The Orthodox leader said the church initially dismissed reports of pagan beliefs among athletes as a one-off, but grew alarmed after “a large body of information was collected” indicating the popularity of pagan ideas among athletes and special-forces troops.

Patriarch Kirill said “defenders of the fatherland, especially those who participate in dangerous military operations, need spiritual support,” warning that “nothing good will come” of the new trend towards paganism.

“Man cannot turn into an animal. That’s what always distinguished an Orthodox warrior from a pagan one,” Patriarch Kirill said.

– Moscow Times, 2018-06-08

 

”Jaha Malchiki!” Ni får inte träna ! Det kan ju leda till en hälsosam livsstil, och därmed till ett förglömmande av Krr-ristendomen ! Så kan vi INTE ha det !” Hööger och Vänster om MARSCH Davaj, Davaj och gå genast till kyrkan med er !”

Det skulle alltså vara farligt för ryska soldater att träna, eftersom detta skulle ”uppmuntra en hednisk attityd till kroppen” enligt Patriarken, och därmed skulle alltså soldaterna kunna bli hedningar… Istället kräver denne andlige potentat alltså, att alla ”krigare” i Ryssland måste bli ortodoxa kristna. Där får inte råda någon religionsfrihet, som i resten av den civiliserade världen. Är detta verkligen vad Rysslands väpnade styrkor står för, frågar jag mig – som svensk hedning.

I det amerikanska försvaret är Hedendom och Asatro fullt accepterat. Deltagarna kommer från de flesta vapenslag, och det är ingen som ser något fel i det…

Å andra sidan ska man också notera, att Hedendom är fullt normalt inom flera västländers arméer, samma soldater och officerare som Patriarken nu fördömer såsom varande ”djur”. I den amerikanska armén, till exempel, och USMC, den amerikanska marinkåren, är hedendom fullt accepterat. Kristendom påstås vara en religion, som säger sig vara fredligare än andra och som ”vänder andra kinden till”. Därför är den mycket olämplig för krigare, och defaitism eller pacifism höjer ju knappast stridsmoralen. Själv undrar jag om vår vän Vladimir Vladimirovitj Putin, Rysslands President, som påstås ha Patriarken som rådgivare, är medveten om detta. Han har ju flera gånger själv sagt, att i hans Ryssland är alla religioner tillåtna, så varför kunde då Ryska hedningar inte få tjäna sitt eget land ?

Ryska och Baltiska hedningar har alltid varit goda krigare, och bra på att försvara sina hemländer. Varför inte använda dem ?

I andra länder finns många militära intresseorganisationer, som rakt av och utan omsvep vänder sig till just Asatroende Hedningar. Jag själv blandar mig inte i Rysslands inre angelägenheter, men jag har haft kontakt med flera av dem – och jag har bara goda erfarenheter av de ryska hedningar, som besökt Sverige. När nu kristna ledare rakt ut fördömer oss alla som ”djur” utgör det ett angrepp, som ingen hedning borde kunna tolerera.

Patriarken Kirill är annars känd för många mindre smickrande saker, bland annat sina lyxbilar, sina guldklockor och sin enorma privata förmögenhet, som han inte delar med någon, inte ens med sin egen kyrka. Han har bevisligen tjänat pengar på smuggling av ”tullfria” cigaretter till Ryssland, och fördömt mänskliga rättigheter som ”kätteri”. Vid ett besök i Antarktis skall den skojfriske gudsmannen ha frågat Pingvinerna om de är ”döpta” och försökt kristna dem, något som flera oberoende tidningar i Ryssland noterat.

En Pingvinernas Patriark ?

 

Den ryska militären uppges nu också träna och utbilda präster till att köra stridsfordon, något som måste anses vara ”på gränsen” till brott emot flera FN-konventioner, då präster skall vara ”Nonkombattanter” och därmed obeväpnade, och inte får hantera handeldvapen, leda in artilleri eller skjuta med stridsvagnskanoner, kulsprutor och andra tyngre vapen. Bland annat har man i The Moscow Times detaljerat beskrivit, hur präster inom de luftburna trupperna får lära sig att köra (och kanske skjuta) med BMD 4M, som är beväpnat med åtminstone en 30 mm automatkanon.

I Sverige däremot, har Fältpräster dömts till straff av Domkapitlet i Härnösand för att tillfälligt ha bemannat en lätt kulspruta i en jeep, när ingen annan personal kunnat göra det. Och detta efter en anmälan från en annan Präst i Svenska Kyrkan, som uppträtt helt illojalt emot sin kollega. Det är uppenbarligen skillnad på hur olika stater tolkar FN-konventionerna, måste man säga, och på ”Landet Löfvén” versus resten av Världen.

Patriarken Kirill har också förutspått Världens Undergång eller Armageddon genom ”nära förestående” atomkrig, något han uppenbarligen ser fram emot, som de flesta kristna. I deras religion ingår ju ett hyllande av döden och den totala förintelsen av Jorden som något gott, då det innebär att deras påstådde ”frälsare” ska komma tillbaka. Han har sagt att han på fullt allvar tror på ”apokalypsen” och att vi lever i de yttersta tiderna – något som helt skiljer ut honom från oss Hedningar, eftersom vi inte alls ser fram emot Ragnarök, eller tror att Ragnarök nödvändigtvis bara måste inträffa just nu… Istället ser vi ju något gott i naturen, människornas kroppar och sunt leverne, samt god hälsa – alltsammans saker, som Patriarken vill motarbeta, till och med bland Rysslands bästa soldater...

Är en sådan ”ledare” riktigt frisk ?

Rysk Hednisk Midsommar. Starka, stolta män. Goda krigare – som det är och bör vara

Vackra, friska och hedniska kvinnor. Som det är – och bör vara…

Förvisso finns det många märkliga ”nyandliga” rörelser i det stora, väl befolkade och vidsträckta Ryssland. Vad sägs om den ultrafeministiska ”Asgarda”-rörelsen i Ukraina, till exempel, vars manlige ledare kommer direkt från de ryska specialstyrkorna – och har en kampsportslärarinna till sin hustru ?  Det kristna Ryssland innehåller rena nazister, samt ”gammelkommunistiska” grupper som bland annat dyrkar Statschefen ”Svjati Putin” själv – alltså ”Sankte Putin” som ett ortodoxt Helgon… Vad ska man säga om sådant ?

Bild på diverse ryska ”Frikårister” som tillber Putin som Ortodoxt helgon…

Eller vad ska man säga om de kvinnliga ryska soldater, som poserat med automatvapen ihop med Ortodoxa präster, samtidigt som de brutit emot alla uniformsbestämmelser… Och de ortodoxa kyrkan, som UPPMUNTRAT detta mindre sedesamma bruk… Ja – i Ryssland förekommer mycket, som vi i väst skulle anse för ytterst egendomligt, ja bizarrt…

Lämpligt beteende för ryska ortodoxa präster och kvinnlig uniformerad personal ?  ”Okej” i andra länder ??

 

Frågan är dock, om ”Landet Löfvén” numera också är ett ”Absurdistan” och lika märkligt på sitt sätt, fastän vi inte märker det. Här hetsar man emot enskilda med ”boo hoo” och #metoo-kampanjer, och i veckan har vi enligt vad Upsala Nya Tidning förmäler fått vår första New Age-orienterade Bataljonspastor – fast bara i hemvärnet… Detta är något som den svenska Försvarsmakten välkomnar och bejakar, antyder tidningen – och förhoppningsvis är det väl vackert så, även om det framstår som lite oklart vad man egentligen tror på här, eller förordar…

Svensk Bataljonspastor, tidigare Sjukvårdsgruppchef. Är hon då ”ett djur” enligt Rysslands Patriark – och i så fall – håller hon med om den saken ?

 

Regina Birkehorn tror varken på en personlig gud, Jesus eller på någon annan traditionell religion utan ­företräder i stället en nyandlig livsåskådning.
– Jag tror på en andlig kraft men att den finns att hämta inifrån människan själv. För mig är själva livet gud och det är inget jag vill begränsa till någon särskild religion, säger hon.
Under åren 2004-2005 utbildade hon sig till så kallad fredspräst vid Beloved Community i Oregon, USA. Sammanslutningen kallar sig själv för en fredsorganisation och utbildningen bygger på en nyandlig pedagogik som bland annat lyfter fram att människan själv bär på övernaturliga krafter som kan odlas.
– Jag lockades av den gränslösa pedagogiken, att vi blandade studier inom de traditionella religionerna med undervisning om exempelvis nyandlig healing (helande) eller om kraften i stenar. På Beloved Communitys hemsida menar man sig bland annat ”bevisa” att det går att uppbåda övernaturliga krafter via filmer där organisationens ledare James Twyman genom tankekraft letar reda på gömda föremål. — —
När det gäller engagemanget i försvaret vill Regina Birkehorn jobba framför allt med soldater som varit på utlandsuppdrag och deras anhöriga.
– Genom mitt företag har jag haft en del sådana uppdrag åt den norska försvarsmakten och känner att det är där jag kan göra mest nytta, säger hon.

Att man nu även fått en bataljonspastor i försvaret som förespråkar nyandlighet tycker Sten Elmberg inte är så dramatiskt.
– Visst kan man fundera över och diskutera saken men ledorden vi arbetar efter är öppenhet och mångfald, säger han.

Förvisso kan man ”fundera över och diskutera saken” som det heter – och vad detta egentligen leder till. ”Kristall-healing” och liknande som verksamhet för utlandsveteraner, i regi av privata eller halvprivata företag, låter ganska egendomligt; öppenhet och mångfald till trots. Det återstår verkligen att se, vad det blir av detta…

Humor och distans är uppenbarligen något viktigt. Jag har redan frågat min – ganska så vältränade – ryska väninna, som också har en del utbildning i ett och annat…

Somliga tror på kraften i Stenar” har vi fått veta… Stenar Sonnevang, från Nordiska Asa Samfundet ?

Där makterna finns, finns även Freja – och Loke. De borde skratta – åt Patriarkerna !

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s