Sverige brinner – Polen skickar hjälp – och Stefan Löfvén förolämpar Polen..

Vad fan angår dig, Polens affärer” är ett uttryck, som härstammar från Carl Michael Bellman på 1700-talet, av vissa utropad till svensk nationalpoet. Uttrycket har fått förnyad aktualitet i tider som dessa, när Sverige lider av extrem hetta och minst ett åttioiotal större skogsbränder. Regeringen Löfvén har visat sig oförmögen att samordna de få resurser för effektiv brandbekämpning vårt land alls har, och för fyra år sedan reade man ut de tio sista exemplaren av helikopter 4, bättre känd som Vertol Chinook, och därmed den allra sista möjligheten att släppa vattenmängder med flyg över brandhärdarna. Regeringen Löfvén har hela tiden visat sig ytterst villrådig om samordningen, och har misslyckats i sin krisledning, vilket fått MSB, den nya civila myndigheten för samhällsberedskap att nu deklarera, att ett flertal bränder är ”osläckbara” och måste låtas fortsätta brinna ända tills det blir vinter, vilket innebär att tiotals miljarder bokstavligt talat går upp i rök.

Att köpa in ett eget brandbekämpningsplan – om så bara i ett exemplar – hade i jämförelse kostat mindre än 250 miljoner, medan Italien och EU:s hjälp nu förväntas kosta minst 120 miljoner. Vida billigare och effektivare hjälpresurser än vad EU kan uppamma finns på betydligt närmare håll, men Regeringen Löfvén har hittills helt uteslutit den möjligheten. För vår Regering handlar det inte alls om de som möjligen vill hjälpa oss, utan de som ska få göra det – för ”fel” nation får alltså inte hjälpa till…

Under tiden har Polen, ett av Sveriges närmaste grannländer, ställt upp med en konvoj med mer än 44 brandbilar och 140 man. Polackerna hyllas nu överallt som hjältar av en hurrande befolkning, och har nu genomfört sin första dag i aktiv insats. Och hur agerar Stefan Löfvén som statsminister gentemot Polens Regering i detta läge, allt enligt den såkallade ”Feministiska utrikespolitik” han och hans regering sagt sig vilja bedriva ?

Löfvéns tal i FN har redan skämt ut hela vårt land, och hans Justitie- och Inrikesminister har redan tackat för hjälpen genom att kalla den Polska regeringen för Nazister och Fascister, enbart för att den inte ställer upp bakom Löfvéns och EU:s islamisering av Europa.

Där Regeringen Löfvén åter visat sig helt inkompetent, hjälper oss nu våra verkliga vänner

”Vi hjälper det svenska folket, inte er maktelit, inte er regering”, säger Dominik Tarczyński från det polska regeringspartiet Lag och Rättvisa. Vår statsminister Stefan Löfven har sagt att Polen bör få mindre bidrag från EU om de inte accepterar påtvingad invandring.

— Vi är inte fascister eller populister. Vi är stolta polska européer. Vi är öppna och vi är beredda att hjälpa till när det behövs, var som helst i Europa. Den här situationen visar bara att vi vill hjälpa till!

Polen har tydligt tagit ställning mot globalismen och landets motvilja mot invandring grundar sig helt enkelt i att de vill att Polen ska förbli polskt. Några stängda gränser är det dock inte tal om. De har gladeligen tagit emot en miljon gästarbetare från det kulturellt närstående Ukraina, men när det gäller illegal och muslimsk invandring är det stopp, något regeringen lovat sina väljare. Regeringen Löfvén däremot stöder de mest extrema formerna inom islam, och verkar för en fortsatt islamisering av Sverige.

Vi kan konstatera att Polen ser efter sina egna medborgare och sitt eget folk först – som varje någorlunda sund eller förståndig Regering borde göra. Vi kan även konstatera att de har resurser att skicka när Sverige saknar. Slutligen kan vi ställa oss den retoriska frågan vad våra egna resurser egentligen används till? Varför har vi inte råd med något så grundläggande som tillräcklig förmåga att släcka bränder? Och hur kommer det sig att Polen har det? Jag tror ni redan vet svaret.

”I nöden prövas vännen” säger ett gammalt svenskt ordspråk. Det är först när ditt eget land står i brand, som du får se var dina verkliga vänner finns. Frivilliga, hemvärn och enskilda skogsägare utför just nu större insatser än vår Regering och dess MSB kunnat genomföra på flera år. Själv tänker jag på det faktum att Polen – annars ett mycket strängt katolskt land dominerat av idel kristendom, också innehåller många hedningar, Asatrogna, re-enactors och vikingavänner – ja Polackerna har faktiskt också ett eget seglande vikingatida skepp – ”Bialy Kon” eller Vita Hästen, döpt efter guden Svantevits eller Sventovits vita häst – och de har till och med byggt upp en fungerande kopia av Jomsborg i Wolin, på sin egen kust.

Nyligen (år 2016) var svenska, tyska och polska soldater vapenbröder…

Jag tänker själv i denna stund på de vänner jag haft och fortfarande har i Polen, som fortsätter vara ett starkt och sunt land. På sista tiden har vi också haft många gemensamma försvarsövningar med just Polen, något som tyvärr inte varit utan dödsoffer. Men trots förolämpningarna från Regeringen Löfvén fortsätter Polen och Polackerna att ställa upp för sina grannar. Måtte vi alla – enskilda människor och representanter för hela Sveriges folk – vara bättre emot dem än vår nuvarande Regering någonsin varit – och låt oss avsätta den – i höstens val !

Marsch Marsch Dombrowski…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s