Nytt från ”Landet Löfvén” eller Absurdistan. ”Waiting for the summer rain….”

”Vi tränade hårt och länge, men varje gång vi fick fram fungerande enheter, kom beskedet att vi skulle läggas ned eller omorganiseras. Senare i livet lärde jag mig att förstå hur en korrupt statsledning och odugliga tjänstemän svek sitt eget folk och land med att tala om ”omorganisationer” och hur detta ord kan missbrukas för att skapa illusionen av framsteg, medan allt man skapat i själva verket är förtvivlan, brustet förtroende, kaos och förvirring…”

Yttrande tillskrivet Gaius Petronius, Romersk Legat och Legionsbefälhavare under kejsar Nero, död år 66 AD

They Lie, Willard – and we have to be merciful to those who lie.
Those… Those Nabobs. I HATE them. I really HATE them.

– Francis Ford Coppola (ur en känd film)

Exterminate all the Brutes !
Utrota varenda Djävel…

Ur Joseph Conrads roman, ”Resa till Mörkrets Hjärta”, 1899.

 

Sverige brinner. Den före detta Rikspolischefen, numera chef för MSB, en nybildad myndighet med alldeles otillräckliga resurser – enligt vad denne fd Rikspolischef själv gått ut och sagt (det är inte jag som sagt det, det är han) konstaterar att han haft otillräckliga mandat, och att man inte lyssnat på Försvarsmaktens representanter i tid. Det stämmer också. Trots mer än 80 större skogsbränder i Sverige, varav åtminstone ett tjugotal faktiskt är anlagda (fast det vågar man förstås inte erkänna eller säga – än mindre vem eller vilka som anlagt bränderna) som vi ska se, har man inte gjort det pinsamt självklara, det som man faktiskt borde ha gjort och ännu har en allra sista chans att göra – även om det är något man bara kan göra en enda gång..

Titta på dessa mäns blick ! Försök se in i deras ögon – vad ser ni där – förutom tomhet ??

 

Man vågar inte, helt enkelt, därför att det med absolut säkerhet skulle få den sittande Regeringen att förlora höstens val, något som Stefan Löfvén och hans kollega Morgan ”Mollgan” Johansson vill undvika till varje pris. Desperat, närmast patetiskt försöker de ännu klamra sig fast vid maktens köttgrytor och Svetsar-Steffe försöker låta fin och innerlig, medan han tar till det sista trumfkortet, Landsfaderligheten, talet om att ”nu måste vi respektera eldningsförbudet allesammans, hör ni ni…” och att ”Vi ska betala – bönder och skogsägare ska få stora ersättningar”, ja guld och gröna skogar såklart. Men vilka ”vi” är det som ska betala, egentligen – och när sker den stora ersättningen till bönderna och jordbrukssektorn, en ersättning som just Regeringen Löfvén aldrig velat ha på sitt bord, eftersom de av hävd inte tycker om folkförsörjning, eller just svenskt lantbruk ? Den kan omöjligt komma innan 2020, och på den här sidan valet, och det är just det som är den dolda agendan eller undermeningen här.

Det är nämligen inte alls ”Vi” som i Steffe och hans Regering som ska betala kalaset, och inte EU heller. Det är du och jag, kära läsare – inte makteliten och dess handgångna män och kvinnor som får betala, betala och betala. Andra befolkningsgrupper i Sverige ska ha gratis tandvård, fria kört, fria lägenheter, extra allt. Detta är det nya frälset, men detta gäller inte de etniska svenskarna eller ens de kristna. Regeringen politik har varit mycket tydlig på den punkten, och nu är det försent att vända om.

Sjävklart har vår Statsminister rätt i sak när det gäller eldningsförbud, och kanske är hans påpekande välvilligt menat, även om jag faktiskt tvivlar; mest om var han egentligen står.  Hos vem ligger (S) lojalitet, och vilka arbetar de egentligen för ? Inte för svenskarna och för något i ”Saltsjöbadsanda” skapat ”Folkhem” i alla fall.  Det var länge sen våra kära partibröder var såpass renhåriga. Dock måste man säga, att Statsminister Löfvén framstår som något klarare och hederligare än Fredrik Reinfeldt, som genast åkte på semester när den stora branden i Västmanland bröt ut för några år sedan, och helt vägrade att alls kommentera händelseförloppet förrän i efterhand.

Men ändå – inte ens Stefan Löfvéns egna partikamrater och ”nomenklatura” tror på honom längre, och hur ska då svenska folket alls kunna göra det ?

Från Kungälv av alla platser – eller är det kanske Svinarps Kommun ? – rapporteras om hur en viss Fredrik Schandorff – inte förr inte regional ledare för ”Tro & Solidaritet” – den gamla ”Broderskapsrörelse” som det Muslimska Brödraskapet hela tiden styrt Sverige och partiet bakom kulisserna under snart sagt hela efterkrigstiden sagt att eldningsförbud inte behövs, att allt beror på ”Klimatförändringar” och att Miljöpartisterna alltså har rätt – enligt denna tämligen verklighetsfrämmande filosofi är ensidigt förbud mot bensin, motorsågar, sugrör och logiskt tänkande verksamma medel för brandbekämpning, liksom införandet av ett tredje kön, alltsammans saker som detta Miljöparti går till val på.

En hel del människor i riket gör också precis som herr Schandorff – de struntar helt i eldningsförbudet och grillar glatt vidare, helt omedvetna om de faror som väntar. I det perspektivet kan kanske en Statsministerlig vädjan vara bra, men denna Per Albin-förklädnad och omvändelsen ”under galgen” kommer ändå alldeles för sentI Brandbergen har polisbilar slagits sönder och utsatts för stenkastning, när polisen försökt upplysa folk om eldningsförbudet, men inga misstänkta finns förstås, och polisen har helt misslyckats få tag i dessa misstänkta personer, precis som vanlgt.

I Båstad har minst en kvinnlig person tagits på bar gärning, när hon försökt anlägga flera bränder.

I Vara har minst två personer gripits för att anlägga flera bränder, minst tre till antalet

I Gottsunda och Uppsala brinner så väl sk ”migrantboenden” som bilar, men det är ju ingen nyhet, precis.

I Sala, Västmanland har en person gripits för minst två anlagda bränder, fast – det är ju klart – de verkligt stora bränderna längre Norrut uppges vara ”naturliga” eller har alltså brutit ut ”av okända orsaker” som det så fint brukar formuleras.

Alla möjliga pyromaner har förstås också ”högsäsong” just nu, liksom alla som vill skada det svenska samhället, men vilka är egentligen dessa ? Skulle allt verkligen bero på ”Högerextremister” som Morgan ”Mollgan” Johansson felaktigt tror – eller på ”onda polacker” ?

Gång på Gång har ”Mollgan” sagt att just de farliga Polackerna måste ”slås tillbaka”, utrotas, förbjudas – eftersom de behagar demonstrera på sin nationaldag (kan man egentligen förbjuda dem att göra det – och vems problem är det i så fall – har den svenske Inrikesministern befäl över EU samt Utrikespolitiken också ? ) och vem hjälper nu Sverige i tider av skogsbrand och katastrof – jo samma Polacker….

Det är INTE från EU eller ens NATO som hjälpen kommer. Detta är Fake News, ja fel i sak. Allt EU har gjort, att fungera som ett slags kontaktförmedling. Det är mycket viktigt att förstå, och våra styrande borde inte ljuga sitt eget folk rakt upp i ansiktet om den saken. Hjälpen har kommit från enskilda nationer, däribland Polen, Italien, men också Ungern, Tjeckien och Norge (som inte är en EU-nation). EU har hittills inte gett Sverige en endaste krona eller en futtig cent i ersättning, och så kommer det nog heller aldrig att bli. Och det är de mest EU-kritiska länderna – Italien, Ungern och Tjeckien är klara exempel på det – som hjälper oss mest, trots att vår Statsminister i flera års tid fört en politik som skadar just dessa länder, och på ett oönskat sätt blandar sig i deras inre förehavanden; som vi i Sverige nog skall avstå från att blanda oss i eller kommentera. Ändå hjälper dessa länder – likt Polen – oss – frivilligt och solidariskt… De är bättre emot oss svenskar än våra ledare har varit emot dem, och det bör vi minnas.

 

Är Polackerna ”falska” när de hjälper Sverige ? – jo det har vår Justitieminister faktiskt sagt…

Man påstår ofta, att Pyromaner skulle kunna finnas i alla samhällsklasser och motiveras av alla typer av ideologier eller sjuka begär, även om ”verkliga” pyromaner uppges vara mycket sällsynta. Påfallande ofta rör det sig om förståndshandikappade, eller de som i likhet med Socialdemokraten Fredrik Schandorff helt enkelt saknar mental kapacitet att förstå nödvändigheten av ett grillförbud, eller att just ”de hemska nationalistiska” Polackerna faktiskt vill oss gott, och inte alls något ont….

Till och med björnarna och de vilda djuren lider i Stefan Löfvéns Sverige, som jag berättade igår. Det har kommit fram, att Ljusdals Kommun – en kommun med 500 björnar och minst lika många brandmän – helt saknar varje form av beredskapsplan för hanterandet av situationen.  De är inte ensamma – för det gör Regeringen Löfvén också, vilket med all önskvärd tydlighet framgick av den ”pressträff” som hölls på regeringskansliet idag.

Regeringen Löfvén säger nu, att länder som Ukraina och Grönland i kraft av PfP-avtalet skall kunna hjälpa Sverige, trots att de allra sista större flygresurserna från Italien nu lämnat Sverige till förmån för Grekland, och ingen mindre än Jean Claude Juncker helt öppet säger, att EU måste koncentrera alla resurser till Grekland istället.

Till och med Lilla Litauen har egna plan för brandbekämpning, med 3 miljoner invånare och en yta som är mindre än en fjärdedel av Sveriges – låt detta sjunka in, goda medborgare…

Samtidigt har svenska media gång efter annan publicerat ”fake news” om att EU på något sätt skulle ha hjälpt Sverige i samband med brandkatastrofen här.

Tänk efter – vad har regeringen Löfvén egentligen ägnat sig åt, och lagt alla sina resurser på, under de fyra sista åren ?

Tror vår Regeringen ens själv, att Grönland respektive Ukraina skulle kunna skicka någon större hjälp, när Ukraina fortfarande är upptaget av ett lågintensivt krig med Ryssland ?

PfP avtalet som Löfvén nu fiskar fram – tre veckor försent ! – innebär inga som helst garantier om hjälp till Sverige alls – det gör endast ett fullt NATO-medlemskap, och det har vi som bekant inte – tack vare samma Regering… EU:s och PfP:s högst eventuella hjälp är i allra högsta grad en ”coalition of the willing” vilket Herr Juncker redan förklarat.

Hur kan det komma sig, att MSB helt saknar resurser, och att Försvarsmakten inte har något att sätta in, förutom enstaka helikoptrar, bombning via JAS av skjutfält, och några mer eller mindre tröttkörda hemvärnsbataljoner, som inte har några fordon mer än för att delvis kunna transportera personal, helt saknar tross, logistik och är beroende av resten av samhället för att ens få egen sjukvård eller mat, samtidigt som de bara har 80 – 70 % personaluppfyllnad i bästa fall – under semesterperioden…

Under de fyra sista åren har Regeringen Löfvén och dess enda stödparti egenhändigt lyckas slösa bort 479,6 ,miljarder av vårt folks resurser. Pengarna har gått till EU:s och herr Junckers kassa, sk ”integration” och migration, alltså befolkningsimport, och likviderandet av den ursprungliga, inhemska befolkningen. På bara 40 år har vi gått från att någon procent av Sveriges befolkning hade någon form av utländsk bakgrund till att nästan 30 procent (29,5 %) av befolkningen har det idag. En enorm förändring som har inträffat på ett par decennier.

Om ytterligare några få årtionden så utgör de med utländsk bakgrund alltså majoriteten.  Annie Lööf – Regeringen Löfvéns nya overkliga samarbetspartner, säger att hon vill öka invandringen med minst 30 miljoner, allt inom nästa mandatperiod, ett löfte som varken infrastruktur, bostadsmarknad eller arbetsmarknad aldrig någonsin kommer hålla för, och som givetvis innebär total islamisering, och att svenskarna inte ens skall utgöra 10 % av befolkningen i sitt eget land.

Sådan är den framtid, som svensk Socialdemokrati redan planerat för oss, sitt papegojmässiga sladder om ”solidaritet” till trots... Solidaritet med vem, det kan man verkligen fråga. De verkligt solidariska krafter som finns, utgörs i detta ögonblick av svenska folket självt, alla frivilliga i glesbygden och de enskilda, EU-kritiska länder, vars brandmän är här och hjälper oss…

Fler än jag har upptäckt lögnerna, valfläsket, de tomma orden – och ett försenat engagemang, som verkligen känns påklistrat för oss som ägnat oss åt samma yrke i mer än tjugo långa, hårda år..

Har precis kommit hem från Sveg i Jämtlands län. Jag har varit där och bevakat skogsbränderna. Jag har fått uppleva allt från glädjescener till människor i tårar. Det har varit svårt många gånger att hantera denna enorma katastrof. Räddningen var den glädje och kärlek som gavs till den personal som kommit hit från andra länder. Den räddningspersonal som fanns i Sveg kom bland annat från Polen och Norge. De berättar för mig att de var helt ”blown away” av den kärlek som det svenska folket gett dom.

Det har varit ett jobbigt uppdrag på många sätt. Inte bara det att det varit varmt utan jag och mina kollegor har kånkat omkring på tung kamerautrustning i skogen där det brunnit. Men tyngst har varit alla de historier jag fått ta del av från människor som förlorat sina livsverk. För det är faktiskt som så att det är människor som äger den mark som brunnit ner. Familjer och släkter som vårdat skogen i 2 till 3 generationer. Vissa mark och skogsägare har förlorat allt.

Många har nu fått allt detta uppbränt. Hur går man vidare från en sån sak? Hur bär man sig ekonomiskt för framtiden då svenska staten helt svikit?

Svikit var det ord som kom gång på gång då man pratade med människor. De känner sig övergivna och svikna av den stat som lovat att ta hand om dom.

Denna katastrof kommer med stor sannolikhet att påverka det svenska valet. Orter som traditionellt sätt varit socialdemokratiskt håller nu på att vända. De har som många av oss andra förstått att socialdemokratin är inget att lita på när krisen väl är här.

Sverige var en gång en av världens bästa länder att leva i. Det fanns skydd och försvar rakt igenom hela samhället. I dag är allt sånt borta. De som förlorar på detta är vi. Vi det vanliga folket. För det är vi som får ta konsekvenserna av katastrofen. Det är inte Dan Eliasson, inte Morgan Johansson och det är absolut inte statsminister Stefan Löfven.

Den 9 september är det val.

Uppdatering.

Det finns mycket fin personal att tacka. Jag får absolut inte glömma den duktiga hemvärnspersonalen som fått ta emot 40 tusen miljarder frågor. Som i extrem värme och långa pass alltid varit tillmötesgående och trevliga.


Så långt en rapport, från ”pojkarna längst fram” – ute på fältet – och det är för dem – inte för Löfvén och hans politruker och zampoliter – jag skriver detta.

Överlever vi, blir det TROTS vår Regering, TROTS herr Löfvén, ”Mollgan” och allihop – inte alls TACK VARE dem, EU eller Nato.

Vårt land var starkt en gång – och det kommer det åter att bli. Låt oss avsätta de här sorgliga halvfigurerna bara – ”och ljuvaste vår ska knoppas”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: