Se på FAN i Little Rock, Arkansas – ANDRA gör det !

Det är då som om själva fan, alltså fan själv, Horn-per, Gammel-Erik, Han-den-där-som-tyckte-att-Åmål-också-var-något vore lös i Little Rock, Arkansas, Trumpland USA enligt vad den ansedda engelska tidningen ”The Independent” förmäler. Där har lokala ockultister och skämtare rest en cirka två meter hög staty av Baphomet (som inte alls är identisk med den kristne Djävulen) uppe på delstatens Capitolium, nämligen – visserligen inte permanent, men ändå.

Har ni sett vår lilla Get ? Han har skägg, precis som Islams Profet !!

Bakgrunden är att fanatiska kristna ville få upp ett monument med de tio budorden i Oklahoma, en annan amerikansk delstat. och på ett mycket oblygt sätt försöka skaffa sig inflytande över den delstatens politik. Men se – det beivrades ! Ifall USA nu ska vara ett land med religionsfrihet, resonerade lokala non-konformister, hedningar och ikonoklaster av alla sorter anno 2014, så borde de väl kunna sätta upp en staty som hyllar själve fan där också – och det måste delstatsregeringen i Oklahoma tillåta. Sedermera förstördes det kristna monumentet, och de påstått satanistiska ikonoklasterna tog sin egen staty därifrån, eftersom de inte ville att den skulle stå ensam där – olikt de kristna propagerade de aldrig någonsin för någotslags religiös ensamrätt, som KD och andra extrempartier gör här i Sverige, och det är viktigt att komma ihåg.

Svaret på detta blev att delstatsregeringen i Oklahoma 2015 klokt nog förbjöd alla religiösa monument i anslutning till Regeringsbyggnader – för Demokratiska regeringar skall och måste stå fria från ensidigt religiöst inflytande. Religion och Politik hör helt enkelt inte ihop, även om andligt stämda personer av alla de slag också kan ha politiska åsikter.

Sorgligt nog talas det fortfarande av vissa fanatiker om såkallad ”kristDemomkrati” här i vårt eget land, men det är ”a contradiction in terms” eller en nätt självmotsägelse om något. Kristendomen är inte demokratisk, den har aldrig någonsin varit det och kan heller inte bli det.  Den tror ju bara på en enda gud och förbjuder själva existensen av alla andra religioner och gudar, vilka enligt Bergspredikan – en av de centrala avsnitten i de kristnas tro – ska utrotas och förföljas. Därför kan kristendomen aldrig någonsin ha hemortsrätt i något demokratiskt samhälle – och att sedan ha en partiledare vid namn Ebba Busch Thor – ja ni hör ju själva Hur kan man påstå att man skulle vara kristen, och sedan ha ett efternamn, som direkt är namnet på en av Asatrons största och viktigaste gudagestalter... Det luktar ju hyckleri lång väg…

Det har man upptäckt i Arkansas också, och därför driver man just nu hejdlöst med de kristnas fördomar och rädsla, genom att sätta upp såna här statyer offentligt..

 

Liknar det inte PIPPI LÅNGSTRUMP där i mitten, och så Tommy och Annika på sidorna… Eller ANNIE LÖÖF kanske (själv tycker jag att likheten är GANSKA SLÅENDE)

25 Juli 2015 togs Baphomet i Oklahoma City bort, och fördes till en industribyggnad i bilstaden Detroit, där han stått sedan dess. Men nu sätter de behornade skämtnissarna alltså igång igen, och medan de kristna i Arkansas formligen skriker rätt ut i hat och avsky, kämpar de alltjämt vidare för att göra sin egen lilla temporära konstinstallation till en permanent sådan. Råder frihet för den ena religionen att sätta upp en massa statyer framför en Regeringsbyggnad, ja då måste också andra religioner få exakt samma frihet, som sagt – och det är vad hela den politiska kontroversen i Arkansas handlar om.

Baphomet – troligtvis en förvrängning av namnet Mohammed – var en avgudabild, som Tempelherrarna påstods dyrka under den mörka medeltiden, och han nämndes i skrift först Juli 1098, av en korsriddare vid namn Anselm av Ribemont, som påstår att Muslimerna dyrkade en sådan djävulsgestalt, men figuren har alltså ingenting med den bibliske Shaitan eller Satan att göra, varför ingen kristen torde ha skäl till förtrytelse. The Knights Templars, eller Tempelherreorden blev förstås anklagade för kätteri först på 1200-talet, och förföljdes med hat, inkvisition och avrättningar av självaste Påven, som tyckte att orden hade vuxit sig för stor och mäktig i hela Västeuropa. Huvudskälet var egentligen, att Påven ville ha del av ordens inkomster, och därför kallade han dem för avfällingar och kättare. Men i ingen av de bekännelser, som avlades under tortyr sades det annat, än att ”Baphomet” skulle ha varit en stor svart katt eller ett talande huvud – det sas ingenting om några skäggiga, bevingade getter eller något annat, som ens avlägset påminde om den normala djävulsgestalten, sådan den alltid skildrats i kristen konst.

Jamen BUUHUU och #MeToo för Määäh-fistofeles – Blev ni RÄDDA nu – alla kristna ?

Den kristna Djävulstron, som fortfarande förekommer i främst USA har inget eller föga stöd i Bibeln, och är egentligen en hädisk tanke. Om djävulen alls fanns, och vore lika mäktig som de kristna påstår, vore deras Gud ju inte alls allsmäktig, eftersom Djävulen verkligen lyckas revoltera emot honom hela tiden. Antingen finns det inget kristet helvete, och därmed ingen djävul, eller också får man rädda sig med svaga påståenden om att djävulens makt skulle vara huvudsakligen illusorisk, och att han bar opererar med Guds tillåtelse, vilket visar att de kristnes Gud är alltigenom OND – annars skulle ju Gud inte tillåta, att Satan och helvetet ens fanns..

Nåväl – först på 1800-talet fanns det en frimurar-intresserad herre vid namn Jospeh Von Hammer Purgstall, nere i Wien, Österrike, och han utgav 1818 en bok, vari han hävdade att Baphomet egentligen var ”Geten från Mendes” eller den gethövdade fornegyptiske skaparguden Khnum, och ägnade sig åt vilda spekulationer om att Tempelherrar, Frimurare och andra skulle ha dyrkat honom hela tiden, fast i hemlighet. Förvisso har behornade gudar och gestalter alltid förekommit, och de finns på grottmålningar så väl som hällristningar i Sverige, men bara för det finns inga som helst skäl att anta, att det ska ha funnits någon hela tiden dyrkad ”Horned God” som vissa Wiccaner och därmed likställda element påstår.

Mycket kristen paranoia – och helt obefogad rädsla – har knutits till dessa figurer, och därför har man också hela tiden försökt förstöra varje form av konstverk, som avbildar dem. Precis som i Little Rock av idag alltså, där debattens vågor fortfarande går höga. Många kristna är väldigt osäkra i sin tro, och därför är de också fruktansvärt rädda för Djävulen, eller varje form av påstått ”Hednisk” gudom som de råkar få syn på, här eller var.

Redan Von Hammer Purgstall var inne på att Baphomet-gestalten hade ett dolt andligt budskap, och försåg honom också med bröst, som ett slags sammansmältning mellan manligt och kvinnligt, en symbolik som tidigare använts av medeltida alkemister. Eliphas Levi, en fransk ockultist som var verksam på 1850-talet, såg Baphomet som alkemisternas Basileus philosophorum metaloricum, alltså Härskaren av sökandet efter Filosofernas Metall, eller de vises sten – i sig innefattande destillationens magiska hemlighet – Solve et Coagula, alltså att upplösa och åter förena – en av alkemins – och därmed den västerländska ockultismens – viktigaste principer. För de som har läst en hel del ritualmagisk litteratur från tidigt 1900-tal, till exempel, är detta med Eliphas Levi inget nytt alls – och inte heller något att vara det minsta rädd för, som dessa jämmerliga och barnsliga kristna i USA…

Eliphas Levis ”Sabbathical Goat” eller ”Söndags-Get” från 1850 talet… Hela familjen går ut med geten, Hela familjen, går ut med geten osv….

Solve et Coagula på er, Jesus-**uckers… Ser ni likheten ?

Annonser

2 tankar om “Se på FAN i Little Rock, Arkansas – ANDRA gör det !

 1. Jag har funderat på sistone: Finns det något sådant som ”hälsosam mångkultur”?
  Vi Sverige har denna missledande stolthet att vara ett ”Mångkulturellt land”; ändå kan vi svenskar inte begripa på vad som är svenskt?!
  Hur många av oss håller vi våra rötter/minnen starka? Hur många av oss låtsas/ljuger som om vi inte har någon inneboende kultur?

  Mina tankar går åt Indien: Ett land under mer än fyra tusen år har stått under handel, krig och invaderingar av andra nationer/religioner.
  Ändå har indier aldrig underkastat helt åt kristendom och Islam, indierna har alltid hållit sina rötter starkt. Indien har absorberat många kulturer och religioner från hela världen.
  Genom historien har Sanatana Dharma stått emot tidens tand och håller sig ändå relevant inom Indiens nation och kultur (på gott och ont).

  Indierna är väldigt stolta över sitt land…Sin historia.

  På tal of Fan, är inte det någon slump att ”Devil” härstammar från sanskrit ordet Devi/Gudinnan. Fertilitesgudinnan.

  Gilla

  • Får tacka för en lång och intressant kommentar.
   Man kan verkligen undra hur detta med såkallad eller påstådd ”Mångkultur” ska definieras, och vad de som använder detta rätt ut-tjatade uttryck egentligen menar med det.

   Sverige har aldrig varit en mångkultur, men innehållit minoritetskulturer typ Samekulturen, som dock aldrig lämnat ett enda väsentligt bidrag till det moderna Sverige.
   Också kulturellt starka länder som Indien (det exempel du tar upp) har exempelvis haft en islamsk minoritet, och det har också funnits minoritetsbefolkningar i Japan eller Kina (Ainu i Japan, Hmong och flera andra i Kina). Men – dessa har – i likhet med samerna – aldrig bidragit på något väsentligt eller skönjbart sätt till den huvudsakliga MAJORITETSKULTUREN, alltså Han-kinesernas respektive Yamato-japanernas kultur. Och – som du säger – i kraft av sin starka, inhemska kulturella identitet har Indien och Kina absorberat de flesta kulturer, som kommit i deras väg, eller försökt erövra deras land. Vi kan tänka på Djingis Khan och Mongolerna, respektive Manchu-dynastin i fallet Kina – dessa blev väldigt fort asssimilerade av huvuddelen av befolkningen.

   Vad angår ev satanister och ockultister i USA, skulle man nog kunna hävda att det är precis tvärtom – här har vi en mycket liten minoritet som via media får alldeles för stort kulturellt inflytande. I fallet Sverige, däremot, har den Nordiska Hedendomen och Asatron onekligen hemortsrätt här, och har bestämt väldigt mycket av vårt kulturarv, på ett sätt som kristendomen inte har…

   Tack en gång för dina kommentarer…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s