Påstådd Påverkansoperation ? Onda onda ”Bottar” osv

Svenska media och tidningar fylls idag och igår till bredden av diverse bisarra påståenden om Påverkansoperationer, som ”dunkla krafter” skulle ha igångsatt i sociala media med sikte på att förändra utgången av det svenska valet. SVT pekar ensidigt på en liten grupp av aktörer, liksom Dagens Nyheter och det hela luktar konspirationsteori lång väg.

Turligt nog kan vår pressgranne Muralgranskaren presentera en helt ny och minst sagt alternativ teori, som förklarar hela fenomenet med all önskvärd tydlighet – för tror ni verkligen, att något sådant som detta skulle kunna fungera, kära SVT Zampoliter ?

Vad SVT helt utelämnat, är att till och med FOI:s experter för länge sedan kommit fram till att sk ”Påverkansoperationer” är ett oerhört trubbigt vapen, och inte fungerar särskilt bra som ”slagträ” i längden, utom att illustrera det faktum att om EN sida i en konflikt kan tänka sig att använda sådant, kan den ANDRA sidan också slå tillbaka med exakt samma mynt.

Jag själv demonstrerade den principen för några dagar sedan, med mitt sista (?) öppet politiska blogginlägg för ett tag.

Svensk press vimlar av konspirationsteoretiker, som ivrigt förespråkar den slutsatsen att Ryssland och Vladimir Putin på något sätt skulle ha utsett Donald Trump till Amerikas president, och andra fantastiska dumheter. Visst, mutor eller påverkan av enskilda senatorer och befattningshavare kanske inte kan uteslutas, men allvarligt talat – vad skulle Ryssland ha att vinna på att få fram en President som för det första inför fler och mer ekonomiska sanktioner emot just deras land, och för det andra visar sig helt oberäknelig ? Oavsett vad man nu påstås ha investerat, verkar det liksom inte värt priset, och varken jag, Muralgranskaren eller någon annan Hedning tror på detta med ”bönens makt” – vilket är summan av detta inlägg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s