Djävulspastorn i Adventistförsamlingen, som fick sänkt straff för Exorcismen av sin Tonårsdotter…

Såhär års, när Halloween och den kristna spökrädslan och djävulstron florerar som värst, är det kanske bäst att påminna människor i det här landet att de kristnas tro på häxor och demoner faktiskt inte är något som bara förekom på den mörka medeltiden. Än idag blir barn plågade av kristna föräldrar, som säger sig vilja driva ut djävlar och demoner ur kroppen på dem, såkallad Exorcism.

”Svenska” Kyrkan har avskaffat exorcismen sedan länge, och anser numera att den ”inte behövs” bland dess flora av sakrament och diverse klerikala tjänster, och det är såklart bäst så. Till och med tidningen Dagens Nyheter berömde sig i början av 1900-talet för att ha avskaffat Djävulen, och påstår än idag på medias och tidningars överdrivna vis att den frälst oss ifrån ondo. I verkligheten gick det inte alls till på det viset. Det var den gamle protestantiske ärkebiskopen Nathan Söderblom, i folkmun mera känd som Satan Nöderblom, som officiellt avskaffade tron på djävlar och demoner i vårt land, annat än som allegoriska figurer eller sagoväsen.

2012 dömdes Kongolesiska föräldrar och en pastor från Frikyrkan ”The River” i Borås för att bland annat ha torterat en 12-årig flicka med elkablar i munnen. De påstod att hon var besatt av djävulen, och dessutom häxa..

Men, Nathan Söderbloms verk och gärning har fallit i glömska idag, inför en kyrka och ett samhälle som blivit alldeles för släpphänt emot lagbrytare. Alla kulturer och religioner är inte likvärdiga, och har inte samma värde – som man tydligt kan se. Med början 2012 i Borås, har allt fler och fler fall av grov barnmisshandel, maskerad som ”kristen exorcism” dykt upp i Sverige. Inte heller den katolska kyrkan har tagit avstånd från Exorcismen, utan använder den alltjämt. Och Katolska Kyrkan får liksom ”the River” och flera andra frikyrkor mångmiljonbelopp i statsbidrag varje år, allt tack vare en myndighet som heter SST.

Även tidigare har jag och medbröder i den hedniska bloggosfären försökt ta upp de här sakerna, för att försöka få myndigheter och allmänhet att förstå vad som faktiskt pågår. Läs denna artikel !

Svält, tortyr och långdragen psykisk tortyr som kan pågå i flera år ingår i den här kristna ”behandlingen” av de utpekade barnen. Och i Januari i år var det dags igen. En pastor i Adventistförsamlingen i Göteborg blev påkommen på bar gärning, efter att ha misshandlat och plågat sin tonårsdotter i flera år. (Ni kan läsa domen från april i år här – Domar är offentliga handlingar i Sverige)

 

Varför fortsätter vissa kristna kyrkor i vårt land hela tiden med sånt här ? Hur ska man förklara det ??

Också den kristna dagstidningen ”Dagen” har skrivit om detta. Liksom Svenska Dagbladet – som kan berätta om hur pastorn fått sänkt straff för exorcismen på sin egen dotter...Straffsänkningen gavs av Hovrätten för Västra Sverige, som anser att det bara kan anses bevisat att djävulspastorn misshandlat henne vid två tillfällen, samt ofredat henne vid två andra tillfällen. Resten av bevisningen har brister, eftersom den bara bygger på flickans minnesbilder av hela sin uppväxt; och då får Pastorn såklart skyddstillsyn, men inte fängelse. Han är ju ändå kristen, och Adventistförsamlingen har ju officiellt tagit avstånd från alltihop, så dessa ”guds lamm” som det brukar heta, är såå snälla såå, allesammans. Hör ni inte hur de liksom bräker ?

Flickans egen berättelse står i skarp kontrast till de sedvanliga bortförklaringarna, och för säkerhets skull – och för att ingen ska beskylla mig för partiskhet – måste jag säga att jag blott citerar, och att jag för egen del fått en helt sekulär uppväxt, vilket jag faktiskt välsignar – även om jag som bekant är Hedning.

Allt började i våras med en orosanmälan från socialtjänsten i kommunen där pastorsfamiljen bor. Tonårsdottern hade då berättat för en kurator hur hon blivit uppfostrad med våld under sin uppväxt.

– Han tar tag i mina armar eller axlar och skakar mig i luften eller mot en vägg. Han håller hårt så jag inte kan ta mig loss. Flera gånger har jag fått blåmärken, berättar hon i förhör.

– Vid flera tillfällen har han tagit tag i mitt hår och skakat huvudet mot till exempel en soffkant. Det har gjort ont i huvudet. Det här beteendet har hållit på i hela mitt liv, så länge jag kan minnas.

Regelbundet har pappan också försökt att driva ut demoner ur henne, berättar dottern.

– Han tar ett hårt grepp om mina armar och tittar uppåt eller rakt på mig. Han säger till Gud eller Satan att ”du onde demon far ut ur henne, Gud ta ut demonerna”. Jag hatar det, säger hon.

Använde bibelord 

Hon säger också att pappan har använt vissa bibelord mot henne, till exempel: ”Man ska hedra sin far och sin mor” och ”man ska aga dem man älskar”. — —  Chefsåklagare Per-Erik Rinsell menar att händelserna som pågått mellan sex och sju år sammantaget ska ses som grov fridskränkning. – Han har visat ett hänsynslöst beteende mot sin dotter, säger han till Dagen. — — – För honom har det haft en religiös innebörd. Men oavsett om han pratat om demoner eller anklagat henne för att kontrolleras av gröna män från Mars hade det ändå handlat om fridskränkning, säger åklagaren.

Tidningen ”Dagen” 17 Januari 2018

Man undrar ju hur den här kristna flickan kan säga att den helige fadern ”skakat” hennes huvud emot ett bord, eller en vägg. Menas det inte snarare slagit eller dunkat, för det är ju ganska uppenbart att det är detta, och ingenting annat som skett… Och vore hon inte lyckligare som en fri, hednisk kvinna – ifall hon nu inte är så inpyrd med all denna kristendom, att hon fortfarande tror på ”heliga fäder” uppe i Himlen, och annat sådant… ?

Man kan jämföra alla de här kristna fasonerna med ett av de allra mest klassiska fall av ”Exorcism” som finns, och som faktiskt lär ha stått som förebild till skräckfilmen ”Exorcisten” som kanske är aktuell för vissa läsare såhär års. Själv firar jag inte Halloween, och vill heller inte se en massa amerikanska filmer med projektil-spyor, barn som vänder vitögon och en massa kristet våld.

Anneliese Michel hette en tysk flicka, född 1952 som växte upp hos strängt katolska föräldrar, men som började lida av epilepsi vid 16 års ålder – antagligen orsakat av självsvält och religiösa grubblerier, samt en begynnande depression – vilket inte alls är ovanligt hos tonåringar. Hon togs in på ett universitetssjukhus i Würtzburg, 1973 när hon var 21 och hade börjat studera teologi där, men katolska läkare hade hela tiden skrivit ut starka mediciner, bland annat Aolept (pericyazin) och Hibernal – medel som kan framkalla hörsel och synhallucinationer – och dem blev hon såklart inte bättre av…

Anneliese Michel vanvårdades ihjäl av katolikerna, och dog innan hon fått uppleva sin 24-års dag. En tysk domstol dömde två katolska präster, som bevisligen utsatt Michel för lång, utdragen och plågsam exorcism under förespeglingen att ”jamen, hon ville det ju själv!” samt även Michels föräldrar, men dessa fick inget straff, eftersom den tyska strafflagen har en paragraf som ursäktar ouppsåtligt dödande – föräldrarna hade ju trott på djävulens verkliga existens – och ansågs därför ha handlat i god tro, så då blev de genast straff-fria…

Ändå konstaterade domstolen, att om Michel fått den vård hon behövt, och inte dött av uttorkning och långvarig självsvält – som prästerna hela tiden uppmuntrade och understödde – så hade hon inte behövt dö. Och än idag vallfärdar katoliker nere i Tyskland till hennes grav, eftersom de anser att hon skulle vara närapå ett helgon, vars ”martyrdöd” på något sätt skulle bevisa djävulens faktiska existens..

Ja – vad ska man egentligen säga, kära läsare ?

Vad kan man anse, om dessa katoliker; som håller på såhär – och ska vi verkligen ha katolicism i vårt land ? Religionsfrihet är en sak, men när tillräckligt många brott begåtts i en och samma religions namn – räcker det inte då ? – och varför gör våra myndigheter ingenting ??

Erik Blomberg, den svenske poeten skrev en gång i en dikt som följer. Dessa ord har jag gjort till mina egna, och därför kämpar jag som den Hedning jag är vidare, emot förpestande, livsförnekande och farliga religioner som kristendom och islam.

”Jag vet det
Jag säger det
Men därför att jag vet och vågar att säga det
skall jag vinna en styrka att skydda de värnlösa
som inga förmätna våldsverkare skall ha makt att beröva mig

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s