Ska svenskarna betala TV-avgift efter döden ?

Ja, kära läsare. Rubriken kan tyckas helt absurd, men exakt vad som står i den blir en konsekvens av det nya lagförslag, som Regeringen Löfvén – som fortfarande inte avgått – och Kulturminister Alice Bah Kuncke klubbat igenom i Sveriges Riksdag. Svenska folket påförs ännu en skatt, som hederliga medborgare i landet ska betala, betala och betala. De kriminella, däremot, klarar sig förstås precis som vanligt – och deras antal växer, dag från dag… Vår kära aftontidning Excessen – nej förlåt jag menar Expressen – berättar i detalj hur det hela går till.

Personer som helt saknar TV, tvingas ändå betala TV-avgift via skattsedeln.

Personer som vistas utomlands, och som av tekniska skäl inte kan se någon svensk TV alls, tvingas ändå betala för vad de omöjligen kan se.

Personer som avlidit under året, tvingas ändå betala, betala och betala i ett helt år, tack vare sina dödsbon.

Personer på demens-boende, förståndshandikappade och intagna på diverse institutioner utan tillgång till TV – inklusive militära kaserner – tvingas betala de också.

Och allt detta kallar Regeringen Löfvén för ”public service”. Vad ska man egentligen säga om sådana lagar ? Visst, Avtalsrätten i Sverige är visserligen fri, sägs det, men man skulle nog kunna våga påståendet att TV program faktiskt blivit en konsumtionsvara, liksom flera sorters information i allmänhet (tex radio, tidningar) . Därmed borde de väl också omfattas av Konsumentlagstiftningen, kan man tycka – men Konsumentombudsmannen (KO) har underligt nog inte uttalat sig om Regeringens senaste skojfriska tilltag.

67 % av hela folket ska beläggas med den maximala avgiften, 1300 kr per år, och det medges inga undantag – utom för invandrare eller sk ”nysvenskar” förstås – de får ju automatiskt bidrag för delar av sin vistelse i landet, eller alltsammans – medan den etniskt svenska befolkningen får betala, betala och betala…

(teckning av JE Ander, svensk satirtecknare)

Vad är det här för despoti ? Hur kan man ens konstruera sådana lagar och illa fungerande system, som saknar all rimlighet och verklighetsanknytning ? Och varför protesterar inte Konsumentombudsmannen och Konsumentorganisationerna emot sådant här ? Det hela är ju ungefär som att tvinga allmänheten att betala hundskatt, även för de som inte ens har någon hund, eller utkräva båtskatt, för de som inte har någon båt – och sen påstå att man gör det, därför att ”båtar är en allmän nyttighet”. Visst, så är det kanske, men om en person så att säga befinner sig på land, eller inte ser på TV alls, alternativt ser på TV via skype eller nätet, kan man då tvinga en person att betala för vad hon eller han inte köpt ?

Slutligen – vad säger det Liberala partiet i vårt land – Och har vi ens ett sådant – eller är det bara ”En Hednisk Villfarelse” ??

”Och upp genom luften den Satans Åsnan far… liksom i Eter-media…”

Annonser

En tanke på “Ska svenskarna betala TV-avgift efter döden ?

 1. Jo vem fa… Var snille blixten som uppfann skatten

  Tänk hemlösa som har inkomst och har egen tv ska betala vad f…

  Eller som vi som inte tål tv..
  Pga all reklam och våld filmer och förskräkliga nyheter och varje gång man hälsar på någon som råkar ha nyheterna på i tvn så säger dem att vi måste höja skatterna och skaffa nya sprutställen och mera rena sprutor och droger är ingenting och sånt skit ska man visa för barn rena reklam tvn… Att lära sig och se det lysande framtiden…

  Varför kan inte folket välja och betala de kanalerna det vi vill se som på det betaltv apparaterna

  Eller måste man flytta utomlands ??

  M j h

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s