Ännu ett ”SMART GRUFF” ?? LUCIA-HATARNA och Sverige-fienderna går igång inför Jul som vanligt…

Tomten och Grisen och Sankta Lucia
spelade bridge en kväll i Grisens stia
Spader sa Tomten
Klöver sa Grisen
Sang, sa Lucia !

”Nämen Häpp !” Känn er VÄLDIGT VÄLDIGT KRÄNKTA alla Vegetarianer och Allah-lovers !

 

Om nu debattens vågor går höga i USA kring frågan om Trump ska jämföras med Loke, eller månne Loke med Trump (se gårdagens inlägg) så skall man kanske inte se detta som en ren pseudo-debatt, eller en fråga av det slag som bara belyses genom ett löjets skimmer. Ånej. Dr och Professor Karl E H Seigfried, som jag berättade om igår, har redan mottagit flera dödshot tack vare sina inlägg i ”The Wild Hunt” och sin övriga journalistiska verksamhet, i alla fall enligt vad han själv hävdar på slutet i hans nu smått famösa debattartikel.

Man undrar ju mest i sammanhanget om någon frågat Loke självVet någon egentligen vad Laufeys berömde son tycker om jämförelsen med USA:s president ?

Gillar Loke själva jämförelsen, eller känner han sig också ”kränkt” – eftersom vi nuförtiden tydligen alla lever i lättkränkthetens tidevarv… kanske vi borde fråga ”Jourhavande Lokean” eller Lucius Swartwulf Helsen, (”Cleric of Hel” !) eller någon annan hedniskt sinnad skribent, eller kanske en gammal Schaman, som Radiojournalisten Jörgen I Ericsson ?

Loke enligt den Danske serietecknaren Peter Madsen, inte att förväxla med den sk ”Ubåtskaptenen” och mördaren med samma namn…

För egen del har jag bara upplevt tre dödshot och två allvarligare hot om kroppslig misshandel vid det här laget. Jag har hållit på med den här bloggen i över åtta år – på olika forum – och underligt nog är det inte Islamister, Kristna eller någon annan särskilt intolerant grupp som försökt hota eller skada mig, gång efter annan – i de flesta fall har det rört sig om helt vanliga kriminella, sk ”fornsedare” eller personer som bevisligen har varit straffade och suttit inne tidigare, och som råkat få ett ”plötsligt återfall” eller ”frispel så att säga – allt detta efter att ha läst något som jag skrivit.

”White trash remains white trash” – Karl E H Seigfried

Låt mig först av allt konstatera, att jag mest av allt tycker synd om sådana personer; och att jag kanske borde ha medlidande med dem, innan jag övergår till dagens ämne – nämligen det årligen förekommande Lucia-Hatet, Hatet emot allt svenskt, och i synnerhet alla svenska Jultraditioner, som en hel del personer i vårt land tydligen känner såhär års.

Den som är så förståndshandikappad, efterbliven eller fylld av aggressioner, att han eller hon inte kan reagera på skriven text mer än att ta till hårda ord om våld och hat, och inte ens förstår att bruka ordentliga och sakliga argument för sin sak, är i sanning en patetisk människa. Den sortens personer brukar jag avlägsna ur min vidsträckta digitala bekantskapskrets fortast möjligt, och de får heller aldrig förmånen att lära känna mig i verkligheten.

Min erfarenhet är att alla dessa små Nidingar som hotar, väldigt sällan gör allvar av sina hot och löften, och inte vågar stå vid sina ord, vilket avslöjar hur fega de är.

Den enda gång jag upplevt något hot av större dignitet, så att säga – var faktiskt för nära nog ett år sedan. Då gällde det – typiskt nog – också en Lucia-debatt, för upplysningsvis är tydligen detta med Lucia-firandets vara eller icke-vara ett ämne som engagerar, minst sagt. Jag tog mig den lilla friheten, att recensera fjolårets Lucia-bok från  den annars fullt sansade akademikern Håkan Strömberg från Göteborg, eller rättare sagt sammanfatta alla de recensioner denna bok fått i svensk dagspress, även om väl recensenterna för sin del inte var sådär överdrivet positiva, vilket ju recensenter sällan är. Jag påpekade också, att jag måhända gjort den lärde herr Strömberg orätt, när jag inte själv läst hans bok – man har ju ändå inte tid att läsa allt, och får en bok genomgående usla recensioner, kan man ju alltid ta och läsa något annat – men ganska snart fick jag flera mailkommentarer till denna blogg från herr Strömberg själv, som i allt högre och högre tonläge brast ut i något som till slut började likna olaga hot, så till den grad att jag var tvungen att censurera bort honom—

Intellektuell debatt på hög nivå, Akademiker emellan – eller bara Beavis & Butt-head ??

Småkriminalitet och allehanda ”bus” – som gror i Asatrons absoluta utmarker – är ju sin sak, men mer kvalificerade motståndare, som faktiskt kan vara värda en match eller två, är ju något annat. Jag trodde inte, emellertid, att akademiskt verksamma författare, som annars håller på med Universitetsundervisning och annat, skulle kunna sjunka riktigt så djupt att de ens bryr sig om mig, men där ser man… Tidningen Metro, förresten, pumpar idag ut braskande löpsedlar om att fler och fler helt oskyldiga svenska medborgare helt säkert kommer att bli skjutna till döds nästa år, i takt med att kriminalitet och kriminella gäng griper omkring sig i Landet Löfvén – eller det som en gång var Sverige…

Polisen i Stockholm uppges nämligen ha konstaterat, att de kriminella i mycket hög grad lider av dålig impulskontroll, allmän lättkränkthet och att de är dåliga på att hantera vapen, vilket kanske inte är så konstigt. Kriminella i Sverige använder i mycket högre grad pistol än andra vapen, och pistoler är faktiskt inga bra eller träffsäkra vapen alls, vilket alla vana skyttar med utbildning vet. Risken för vådaskott eller handhavandefel är stor. Då är det mycket bättre att använda ett automatvapen med riktig kolv istället, som till exempel en kpist. Det visste redan Al Capone (på sin tid!) och jag tror nog även Dr Seigfried, som ju också kommer från Chicago av alla platser, nog håller med mig om den saken.

Upp till kamp alltså, medan skottsalvorna haglar över varje svensk skola, varje luciatåg och kaffe-kalas, och förtrytelsens vänner har möte på krogen strax bredvid, om de inte reser digitala nidstänger (en annan form av ”Olaga Hot” – låt vara inte så uttalat) av hednisk typ någonstans, i Asociala Media eller så.

Nåväl.

JÄTTESÖTT – Javisst – Men det är INTE Lucia… (Minns ni förra årets  hat-debat ??)

För att hålla oss någorlunda sansade – och till kvällens ämne – så började den sedvanliga vågen av Lucia-hat i år i Motala, där en underlig planta till förskole-chef vid namn Anna Karmskog först tyckte att Luciatåget måste förbjudas, eftersom ”vissa” elever kunde känna sig kränkta av det – dock helt utan att tala om, vilka dessa mystiska ”vissa” var. Svenska traditioner skulle alltså förbjudas, därför att en liten, liten minoritet någonstans skulle topprida och kontrollera majoriteten – sådant var Karmskogs ”argument”. Sedan gjorde hon plötsligt ”helt om” – som Östgöta-Correspondenten berättar – och sa att fattiga föräldrar inte skulle ha råd med Lucia-firandet…

Men hur mycket kostar då en vit särk på Rusta ? frågar jag. – Tja, ungefär 15 kronor – och detta skulle då svenska föräldrar inte ha råd med… En avlagd röd luva, lite brunt tyg, en glitter-svans i metall-folie kostar inte mycket det heller, och de dumma svepskälen från Motala har redan väckt bestörtning och harm, på sina håll

På Facebook är östgötarna oense. Mikaela Hugsén skriver ”Jag har vid många tillfällen under mina 20 år som förskollärare fått trösta/försöka förklara för förtvivlade barn varför de inte har någon som är där för att lyssna/dansa/fika/visa upp för”. Kaisu Kangas tycker däremot att luciatåg på förskolan är det mest inkluderande som finns. ”Alla som vill får vara med. Alla får vara Lucia eller tomte eller pepparkaka om man vill oavsett kön”.

– Östgöta-Correspondenten, 2018-11-28

GULLIGT ? Ja, kanske för ”vissa”… Men det är INTE Lucia… Det är bara gamle G W – fast nu med lite glitter….

 

Man kan fråga vad det egentligen är som ligger bakom dessa ständiga krav på Lucia-förbud, eller vilka de mystiska ”vissa” är, för vilkas skull detta ska göras. Bara därför att vi svenskar faktiskt har våra egna traditioner, våra egna seder och bruk behöver det inte alls innebära, att vi ser ner på någon annan tradition, eller att vi skulle ”kränka” någon…

Som SVENSK HEDNING måste man ibland bära Hjälm, Kropps-skydd och en BRA KRAVALL-SKÖLD… men det betyder inte att vi gör detta HELA TIDEN… (bild från Caglavica, Bosnien, anno 2004)

En som tittat närmare på detta är vår gode granne på sajten ”Allmogen” som skriver såhär:

I år blir det inget luciafirande för de små barnen på förskolan Kärrbaken, för i Sverige anno 2018 har man nämligen kommit fram till att den gamla luciatraditionen som firats på svenska skolor i över 100 år kan innebära ”diskriminering och kränkande behandling” med motiveringen att alla föräldrar kanske inte har råd att köpa luciadräkter.

(Tips: det går utmärkt att gå luciatåg i sina vanliga kläder. Lite glitter och pynt däremot kan bannemej förskolan hosta upp med tanke på vad en förskoleplats kostar i skatt varje månad…)

Förskolechef Anna Karmskog menar även i en intervju med Motala Vadstena Tidning att många barn blir ”oroliga” och ”ledsna” när alla föräldrar samlas, för att inte tala om ”genusperspektivet” där förskolechefen ifrågasätter fenomenet ”att gå på rad i ett luciatåg”. Nån som är skolad i genus som kan förklara vad som är kränkande med att gå på rad?

— —

Jag kan nu även meddela förskoleschef Anna Karmskog att förskolans beslut att skrota Luciatraditionen går emot deras uppdrag som förskola, som enligt Skolverkets läroplan för förskolan bland annat innebär att ”utveckla barns förmågor och barns eget kulturskapande som att överföra ett kulturarv – värden, traditioner och historia, språk och kunskaper – från en generation till nästa.”

Den statliga läroplanen fastställer även följande:

Medvetenhet om det egna kulturarvet och delaktighet i andras kultur ska bidra till att barnen utvecklar sin förmåga att förstå och leva sig in i andras villkor och värderingar.

Rimligtvis så har även svenska barn rätt att utveckla en medvetenhet om sitt egna kulturarv, både det nationella och regionalt i sitt landskap. Barn med utländsk bakgrund bör också få chansen att bli delaktiga i och utveckla förståelse för den svenska majoritetskulturen som de faktiskt omges av och måste få kunskapen att förhålla sig till.

Även vår bekanting Eddie Råbock – som i dagarna tilldelades Särimners Stora Pris (men utan eklöv, briljanter och svärd) – eller skribenten som förut kallades Mohamed Omar (åh, ni vet: ”The artist, formerly known as Prince...” eller ”Stationsinspektören, formerly known as Stins !” ) har avslöjat något ytterst intressant… Vilka är Lucia-Hatarna ? Vilka är de som hatar Sverige, och varje tillstymmelse till svensk kultur – var kommer de ifrån..

Här läser man klart och tydligt att de islamiska fundamentalisterna vill exkludera alla svenska högtider. De vill inte att deras barn är med. De får lära sig att det där är de ”kristnas” högtider, den otrogna svenska majoritetsbefolkningen. Budskapet är: vi muslimer har våra egna som vi ska hålla oss till.

Jag var muslim i flera år och det som står i den där broschyren predikades i alla moskéer jag besökte i Sverige. Det är alls inget ovanligt budskap. Det är därför man inte firar svenska högtider i någon svensk moské.

Men det är rimligt och begripligt att moskéer bara uppmärksammar islamiska bemärkelsedagar och helt ignorerar allt annat. Det är så att säga det de är till för. Det som är orimligt är att en svensk skola, som ju ska vara svensk, lägger ner en svensk tradition för att inte ”exkludera” någon.

Lucia är en svensk fest, en svensk tradition – och just därför hatar islamisterna den – liksom alla andra svenska traditioner – och deras ”quislingar” och hjälpredor med sitt genus- och anus-perspektiv står alltid redo att hjälpa till..

Fin kille – eller hur ? Men han är INTE Lucia…

Vännen Eddie kallar sig Ateist, men betonar hela tiden att Lucia skulle vara en ”kristen” fest – men är det så ?

Lucia-traditionen är inte från tidigt 1900-tal. Den är inte från 1800-talet, utan fanns bevisligen redan på 1700-talet i Västergötland – i sin nuvarande form.  Man påstår, att festen skulle vara till för något obskyrt kristet helgon, som fick brösten avskurna och ögonen utstuckna (typiskt kristet hat – kult av martyrskap osv) och som skulle ha funnits på Sicilien, trots att detta inte alls är historiskt belagt. Vad som ÄR historiskt belagt, däremot, är att Olaus Rudbeck redan på 1640-talet talade om ”Lussi” eller en fest till Ljusets ära i Norden, som han jämförde med kulten av den hedniska Demeter – sånings- och åkerbruksgudinnan – och här har ”Lusse-bullarna” sitt rätta ursprung, i Midvinterns ”så-kakor” för äring och god årsväxt – en helt hednisk sedvänja, med andra ord..

Vi vet också att Midvintersolståndet, Midvinterblotet ( i Januari) och Julblotet långt senare blivit ”ihoprörda” som begrepp. Lucia – eller ”årets längsta natt” inföll under den Julianska kalenderns tid verkligen på Midvintersolståndet, men då vi ändrat om till en Gregoriansk kalender på 1760-talet, har Lucia nuförtiden istället kommit att firas cirka 8 dagar för tidigt.. Och Prokopios, den byzantinske hävdatecknaren, skrev om kvinnorna Ljus-fest i landet Thule….

I detta avlägsna land, som förmodats vara norr om Tröndelag i Norge, rådde evig natt – man befann sig norr om Polcirkeln – vid midvinter – men när 20 dagar av den eviga natten återstod, gav sig kvinnor och män upp på ett högt berg för att spana efter de första tecknen till gryning – skriver Prokopios – och när kvinnorna upptäckte detta, klädde de sig i vita kläder och bar kransar av halm runt midjan, och med facklor och ljus i händerna gav de sig ner i dalarna för att varsko folket där – och där har vi alltså – säger vissa – början till Lucia-traditionen

UPPLYSNING och FAKTA är viktigt. ”Lussi” eller festen för Ljusets återkomst, var från början en helt hednisk fest…

Lucia är blond, en ljusdrotttning liksom Freja själv. Hon är en kvinna, inte en negerpojk eller en man. Det vet alla svenskar och svenskor. Hon bär sitt röda skärp om livet – blodets symbol – för att visa att hon är en verklig kvinna, och ingen omogen jungfru. Det handlar inte om något katolskt martyrskap, utan om gröda, liv, återfödelse i Midvinterns tid. Därför är hon Lussi, därför är hon ljusdrottningen. Den eller de som inte förstått detta, stänger en dörr till sina egna hjärtan, och till alla släktled före deras eget.

Freja och Odens jakt – ”lusseföljet” eller ”Åsgårdsreien” som drar fram i de mörka nätterna, har också mycket med varann att göra. Numera vill vi inte låtsas om, att gårdstomten är tomtens förste ägare, en förfädersande och ingen jultomte, och den ursprungliga, hedniska Lucian har ”gullifierats”, förkristnats, och inte bara det..

Det finns ännu värre och större skitstövlar och idioter, kort sagt, som säger att ”gör vad fan du vill – för detta är ”tradition” eller lucia” – men då LJUGER de rakt ut, för det är INTE vad själva ordet Tradition betyder – som sajten ”Allmogen” redan har visat här ovan.

Om du själv smörjer in dig med maskinolja i nyllet, och sjunger ”Hej babberibba – lysrörens kavring” på Lucia-sångens kända melodi, så är det INTE Lucia.

Om du ställer dig halvnaken omgiven av stjärtgossar istället för stjärngossar, med dildo och ej stearinljus i hand, så är det INTE Lucia.

Du kan kanske sjunga följande text, i så fall – fortfarande på melodi av den italienska ”santa lucia – borghetta mia!” (Sta Lucia är en förort till Neapel, men det visste ni kanske):

”Någonting fruktansvärt
hänger i taket
blodrött och lite skärt
svullet och naket…
Skrämda vi sitter här
ingen vet vad det är
utom Tant Sonja
gamla Tant Sonja…”

Gör vad fan du vill” är inte detsamma som skapande av traditioner, för verklig tradition är något annat.

Som den svenska läroplanen visar, så är tradition något som traderas, något som förmedlas från föregående släktled(obs) via nuet till kommande släktled, alltså framtiden. Man kan inte ”nyuppfinna” traditioner – för då är det ingen tradition alls. Alla släktleden måste vara med – det förgånga, nuet och framtiden – liksom de tre Nornorna – och traditionen måsåte behållas oförändrad. Det är just vad ordet tradition innebär på svenska, och det är vad som är fint och väsentligt med traditioner.

Förstår du som läser det här inte ens detta, ja då är du väl ”forn” i huvudet, eller dum i huvudet, rättare sagt.

Men – det är klart – ”vissa” håller kanske inte med. Före valet i år, till exempel, fanns det ju tre individer i Göteborg, låt oss kalla dem Achmet, Ismet och Lille Abdallah – som tyckte att det var tradition att elda upp bilar – i media kallades de visst för 18, 19 och 20-åringen – och dessa unga herrar handlade också i ”fornsedisk” gör-vad-i-helvete-du-vill- och-kalla-det -sen -för-tradition anda. Bilbrännadet var ju en tradition för dem själva…och de hade själva hittat på just den ”traditionen”

I media skyllde man på att allt skulle vara organiserat av onda, onda högerextremister – men se, det var inte sant. Inte heller var det extremister till vänster man hade att göra med. Det var inte ens religiösa extremister, eller islamister man hade att göra med – den gången – utan bara helt vanliga kriminella, som plötsligt återfanns i Turkiet, innan de bara ”vandrade in” till Sverige igen…på kriminellas vanliga vis…

Dahud Kavak, Alan Hussen och Mohannad Ali Easar som dessa riktiga pepparkaksgubbar eller kanske lakrits-tomtar egentligen hette brände tjogtals med personbilar, men har fortfarande inte fått något straff. Det har inte personerna som hotade mig den här hösten eller tidigare heller fått – men det är kanske småpotatis i sammanhanget – så det efterskänker jag – storsint och frikostig HEDNING som jag ju är…

Borta på min frände Henriks egen hedniska sajt publicerades idag en intressant teori om ”den heliga Sunniva” – ett norskt påstått helgon, vars historiska existens är högst betvivlad, men som är en solgudomlighet och en ljusdrottning från Norra Norge – exakt samma trakter Prokopios skrev om – hon också. Och vem säger att det inte kunnat finnas flera Nordiska Lucia-traditioner ? Traditionen var som sagt hednisk från början, och hednisk än idag – för bakom Lucia syns den segrande solens återkomst – och Freja.

Frid åt de fridsamma, men inte åt Nidingarna…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s