”Se på FAN !” – sån Jul lär de ha i Chicago….

Chicago, denna Al Capones och även Asatrons stad (åtminstone i smått !) fortsätter att leverera. Enligt en ny artikel i den amerikanska nät-tidningen ”The Hill” har Illinois Statehouse – alltså delstaten Illinois finaste representationsbyggnad – försetts inte bara med Judiska och Kristna dekorationer inför Julhelgen, respektive Channukka, utan även Satanisterna och Horn-Pers gamla fans i delstaten har tydligen hållit sig framme.

Även Donald Trumps land är ännu en demokrati, och kan de kristna och judiska samfunden ansöka om att få placera juldekorationer på offentlig mark, ja då måste man i demokratins namn även godkänna Shaitan Mekratrigs tillbedjare, ser ni. Har man sagt A, får man sagt B – även om man FÅR SE PÅ FAN för det – för LAGEN GÄLLER FAKTISKT LIKA FÖR ALLA… i alla fall om man ska vara just demokratisk… Tidningen New York Post har också skrivit mer i samma ämne.

SE PÅ FAN inför JULEN – Ja uti Chicago, Illinois lär man göra JUST DETTA… (”Hark, the fallen angels sing – fa la la la laaa !”)

Jag måste beundra de amerikanska myndigheterna för deras konsekvens, och undvikande av att vika ned sig för sk ”politisk korrekthet”, godtycke och kristna lobby-grupper, som så ofta här i Sverige. Verklig rättvisa ska inte baseras på godtycke och pk-mentalitet, utan just på lagens bokstav, och offentliga bestämmelser. Här hemma i vårt eget land syndas det mer och mer emot den regeln, oavsett vad man nu kan ha för synpunkter om händelseförloppet ”over there”.

Lokala skämtnissar och Konstnärer kan mycket väl ligga bakom tilltaget. Inte mindre än 1500 USD lär ha samlats in på ”Go fund me” via en intresserad allmänhet. Deras juldekoration består som synes av en stor hand, som håller upp ett äpple – Kunskapens Frukt, får man förmoda, eller Eris Äpple, som också nämns i den antika mytologin – tillsammans med ett upp och nedvänt pentagram (ni vet ett sådant som man INTE får ha till Julen här hemma, för då kan våra teologer bli så arga, ja så arga så arga såå..) och den vackra texten ”KNOWLEDGE IS THE GREATEST GIFT” eller helt enkelt ”KUNSKAP ÄR DEN BÄSTA GÅVAN” om man översätter det till svenska.

Det är ett måtto och ett valspråk som jag faktiskt håller med om, även om jag förhåller mig strikt neutral rörande vissa amerikanska samfund, och förresten all amerikansk politik. Men – som motvikt emot köp-hysteri och överdriven kommersialism inför Julen kan kanske detta duga – och vem kan säga, att detta inte är konstverkets eller juldekorationens bakomliggande budskap och mening ?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s