Asatrogen Jul också i Danmark

Från Danmark kommer idag flera notiser, som visar att Julblotet för de Asatrogna även där varit framgångsrikt. Från Esbjerg på den Jytska västkursten berättas om ett Julblot, lett av en man vi känner igen, och hyllningar till Oden, Eir och Solen. ”Må det gagna” säger vi här i vårt land. Enligt DR, Danmarks Radio, som också förestår de två statliga TV-kanalerna i vårt nära grannland, finns det nu över 4000 Asatroende i Danmark.

Asatrons popularitet är ständigt tilltagande, och man har mer än 50 olika blotlag, spridda över hela det danska landet, skriver DR på grundval av alla dem, de intervjuat. Det kan vara värt att ihågkommas, innan julfriden sänker sig även här… Den Hedniska Julen har blivit internationell, och allt fler och fler, även i Engelsktalande länder, söker sig nu tillbaka till den och lämnar all Islam och kristendom utanför sin Hedniska Jul.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s