Hur ser det ut i Sverige EFTER det HEDNISKA skiftet ?

You can’t deny this !
You may not like me saying it, but you can’t deny it !

– Malcolm X

Hedendomen i Sverige är ett faktum. Över 42 % av Sveriges medborgare tillhör inte den ”Svenska” Kyrkan längre, och vill inte ha med den att göra. Detta är fakta, och fakta kan man inte förneka.Nu kan man tycka vad man vill om samhällsutvecklingen, visserligen, och säga att den är bra, dålig eller varken bra eller dålig – ingen utveckling eller företeelse i tiden kan enbart värderas i så enkla och förenklade termer som plus och minus – men man kan inte längre blunda för den utveckling som har skett. Att vara hedning innebär att man inte längre underkastar sig någon monoteism, och att man står fri från tankarna från en ”allsmäktig” gud som ska styra, ställa och ständigt befalla över folk. Det innebär att man tar sitt eget öde i sina egna händer, och att man inte skyller ifrån sig på någon falsk determinism. Du kan vara Ateist, Agnostiker eller till och med Asatroende, men har du förnekat de tre ökenreligionerna, ja då är du hedning ändå…

Vad grundar sig kristendomen på, egentligen – och varför anses den som ”bättre” eller ”finare” än alla andra livsåskådningar ?

År 2000 – året då kyrkan slutgiltigt skildes från staten – fanns det bara 12 % hedningar i Sverige. Idag, 18 år senare, har deras antal ökat med 30 %, och om ytterligare 36 år kan vi helt vara kvitt all kristendom överhuvudtaget – i alla fall om den nuvarande utvecklingen står sig – och tendensen att andelen kristna minskar år från år, är statistiskt belagd sedan minst 40 år tillbaka. Således vore detta faktum ganska naturligt att acceptera, och ”inte så mycket att bråka om” kan man tycka.

Det finns naturligtvis alltid ”faktaförnekare” eller sådana, som inte vill följa med i sin tid. I antikens Grekland – en av de mest högstående civilisationer som denna jord skådat – kallade man sådana människor för idioter, rätt och slätt. De ansågs lida av vad man närmare bestämt kalladeidioteia” eller egenkärlek – att inte bry sig om samhället runt omkring, och inte delta i politik eller statsangelägenheter räknades som brottsligt, och ett svårt karaktärsfel. På samma sätt var det i det gamla Norden förbjudet att utebli från Tinget, eller den allmänna folkförsamlingen, vid straff och vite i form av laga böter, eller också medborgarskapets förlust. Följaktligen kan ingen i dagens Sverige ignorera Hedendomen längre. Ska vi nu ha ett sk ”multikulturellt” samhälle som många tydligen anser, och efter vad som till och med påståtts vara en grundlag (jag kan för min del inte hitta en enda paragraf i Sveriges fyra nu gällande grundlagar som påbjuder just ”multikulturalism, tyvärr) så måste svaret bli Polyteism, och därmed Hedendom.

Sverige har genom århundraden av andligt förtryck och despoti varit ett över-kristnat och över-kyrkligt land.

Det började på stormaktstiden, när kyrkor och präster blev statens lydiga redskap, vilket de fortfarande är. Från predikstolen lästes officiella nyheter upp – det fanns inga tidningar, ingen tv, ingen radio – men statens och prästernas kontroll över media och åsikter var i det närmaste total – och ve den som uttryckte en egen mening. Konventikelplakat, häxprocesser, husförhör. Allt gick hand i hand med vad som så småningom blev Socialdemokratins nomenklatura, en ny överhet, något annorlunda än den gamla, men en förtryckande överhet likväl. Bakom kulisserna har den sk ”Broderskapsröelsen” – nu också i allians med det sk ”Muslimska Brödraskapet” styrt och ställt med vårt Sverige i årtionden, fast man nu döpt om sig till ”Tro & Solidaritet”. De gamla herrarna sitter kvar, och de bevakar svartsjukt sin makt, maktfullkomliga som de är.

Maktens herrar är sig lika – och de tror fortfarande på sin ”allsmäktighet”…

Och fortfarande har vi kvar inte mindre än 3384 kyrkor i landet – de flesta nu helt onödiga som byggnader. Tiden när människor tvingades att gå i kyrkan på söndagarna, med hot om att få ”sitta i stocken” eller att bli utsatta för förnedring och skamstraff finns inte mer – och det är väl känt, att de flesta kyrkor står helt tomma under de flesta av årets dagar. Några av dem – som Storkyrkan i Stockholm eller Uppsala Domkyrka – finns nu mest till som turistattraktioner och som inkomstkälla. Domkyrkan i Strängnäs, och ett litet fåtal kulturhistoriskt intressanta byggnader kommer bevaras av kulturminnesvården, liksom kanske en eller högst två kyrkor i varje kristen församling – och av dem har nu Sverige högst ungefär 1900 stycken…

Men förortskyrkorna, i betong eller dassgrått tegel – dessa fula skapelser från 1960 till 1980-talen, som tar upp mycket byggbar mark, som man helt säkert kan använda på bättre och nyttigare sätt ?

Redan 2011 tyckte KG Hammar – biskop och en av kyrkans egna män – att det var bättre om dessa byggnader sprängdes i luften – och det skrev han också i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

I England, ja hela världen har motsvarande utveckling ägt rum. De mindre värdefulla kyrkorna har rivits, privatiserats, gett vika för bostäder. Och så måste det med naturlig nödvändighet bli även här. Och hur går det till på amerikanska hangarfartyg, storflygplatser som Arlanda eller på de flesta större statliga myndigheter, förresten ?

Jo, där finns sk ”andaktsrum” men de är allesammans multi-religiösa, möjligen försedda med löstagbara krucifix, men inte mer. Annars är de helt tomma på kristna symboler.

I morgondagens Sverige – om högst 30 år – står det kanske kvar ca 2000 kyrkobyggnader. Men i de flesta av dem, finns inte längre några kors, eller andra hemska tortyrredskap. Bilderna av Tor, Oden, Frej och Freja kommer tillbaks – i Torsåker såväl som i Fröjel, i Odensala och Fröstuna. Överallt kommer våra Gudar tillbaka, och kommer att sitta i högsätet. Så kommer det att bli.

Kanhända kommer det också finnas en liten, liten skrubb – närmast vapenhuset och utgången – för Jeschua ben Yussufs och Mohammeds mest envisa tillbedjare, men det blir också allt…

Bäst att ni vänjer er – i morgon är det vi Hedningar som tar över – och som kommer styra landet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s