Gårdagens Månförmörkelse fick tokiga kristna att lalla och bråka om Jordens Undergång

Som bekant var det Månförmörkelse igår, och tillika fullmånen i Thorre eller Tors månad, det vill säga den dag då många firar Thorrablot eller Torsblot enligt modernare Isländsk tradition. Thorrablotet är för de flesta hedningar en tid av välsignelse och frid, när vi firar Midvintern och det nya året, och å blev det även för mig själv i år. Jag fick se en magnifik, röd måne över Sundbyberg, ett positivt svar på en läkarundersökning och gott besked från Tor på det nya året, så jag räknar mig med kraft och styrka välsignad.

Tor är styrkans och mannakraftens gud, och hans blot på vintern sker till glädje och vederkvickelse på det nya året, och för allt som ska växa och gro så småningom…

 

Men så har vi då dessa bråkiga och otrevliga kristna, som är sig lika i alla tider. I Donald Trumps USA har nu ännu en galen frikyrkopastor uppträtt, som i vanlig ordning förutspår Jordens undergång, enligt vad den kristna dagstidningen Dagen, samt nät-tidningen ”Nyheter 24”.  Pastorn – en viss John Hagee – som i ”Hagga” – har med stöd av en apokryfisk ”Joels Bok” börjat predika om apokalypsen, enligt vad även Wikipedia erfar. Pastorn har försökt skrämma och påverka sina egna anhängare i ”mega-kyrkan” i åratal, och för övrigt kan man notera, att dessa kristna bråkstakar förutspått jordens undergång i stort sett varje år sedan år 2000 men Jorden tycks inte ha gått under igår heller – efter vad vi alla kan se…

Hela tiden tjafsar de kristna vidare om Världens undergång, som de tydligen inte kan uppleva fort nog..

Man behöver inte undra varför alla dessa kristna sekter hela tiden fått Världens Undergång på hjärnan, och helt klart ser fram emot den. Kristendomen är en dödskult. Hela dess lära går ut på att ”ta poäng” inför livet efter detta, och när den stora Världsbranden inträffar, skall deras inbillade ”frälsare” komma tillbaka för att införa ”det tusenåriga riket”. Tänk efter om du har hört den frasen förut, och vad för slags totalitär ideologi det gäller..

Hedendomen innehåller i och för sig eskatologiska föreställningar, liksom alla religioner. Men – ingen hedning eller Asatroende skulle ändå vara så dum i huvudet, att han eller hon skulle försöka sig på att fastställa ett datum för när Ragnarök skall anses inträffa, och Ragnarök är heller inget vi hedningar ser fram emot, eller – likt de kristna – avsiktligt försöker framkalla. Inte heller innebär Ragnarök slutet, för i Voluspá talas bara om en ny värld efter denna, där nya gudar tar över efter de gamla, och naturens cykler fortsätter, likt våren som följer på varje vinter. Magne och Mode, Tors söner, skall till exempel ta över efter Tors fall, men Midgårdsormen och kaos (men inte ondskans) makter förstörs likväl. Kontrastera detta emot kristendomens besatthet kring apokalypsen, och hur de kristna hela tiden njuter av förstörelse, undergång och död.

Ragnarök är inte slutet, och heller inget att vara rädd för. Vår ska följa på vinter, och liv följer död, likt släkte följer på släkte. Och månens förmörkelse är en astronomisk händelse, inte en eskatologisk…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s