”I Danmark vågar man ifrågasätta – I Sverige håller man bara käft…”

Jag läste en intressant debattartikel i den danska tidningen ”Politiken” idag. Den var skriven av Anders Stjernholm, känd dansk Humanist och för övrigt stand up komiker. Anders Stjernholm vågar ifrågasätta vad alla dessa kristna missionärer, sekter och frikyrkor gör, runt om på skolor och gymnasier i hela Danmark. Varför tillåter man egentligen närvaron av dessa kristna, under förutsättningen att det skulle röra sig om ”undervisning”, när det i själva verket är fråga om religiös indoktirnering och propaganda… ?

Också formanden for Danske Gymnasier, Birgitte Vedersø; erkänner enligt Stjernholm, att skolor och religion är två helt olika sakerkristendom hör inte hemma i skolorna, helt enkelt. Tänk om någon skulle våga väcka samma debatt i Sverige ? Här stöder Regeringen Löfven aktivt sk ”religiösa friskolor” vilket innebär kristen propaganda och islamisering. När får våra barn och ungdomar stå fria från detta ?

Det ska nu råda Etableringsstopp för nya religiösa friskolor, enligt vd den tillträdande Regeringen påstås ha bestämt i det sk ”Januariavtalet” men det återstår att se, hur pass allvarligt menade dessa politiska målsättningar är. Det bästa vore, om alla ”religiösa friskolor” förbjöds överhuvudtaget, säger Humanisterna i Sverige. Och jag själv – såsom varande Asatroende Hedning – håller helt med om den saken.

 

 

Passar de kristnas kannibal-ritualer och dogmer i ett modernt, sekulärt samhälle ?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s