Islandsbloggen bekräftar Hedniska Tankar fullt ut

Islandsbloggen, en svensk bloggsida som under närmare ett årtionde bevakat händelser i ett av våra minsta grannländer, bekräftar idag fullt ut och i varje detalj vad jag sagt om byggandet av Gudahovet i Reykjavik. (Inte templet – Islandsbloggen undviker också helt det ordet, vilket är logiskt och helt följdriktigt, eftersom det inte heter så, utom i de kristnas och några sk ”fornsedares” förvridna Värld.)

De kristnas fräcka kupp mot Asatrufélagid med att bilda ett samfund för ”Zuism” var helt och hållet dikterat av de skatteregler som finns på Island – i November varje år får alla religiösa samfund och organisationer bidrag från staten efter det antal registrerade medlemmar de har, erfar Islandsbloggen. Jag citerar:

Hittills har bygget huvudsakligen finansierats genom en del av de statliga anslag som alla registrerade trossamfund får via medlemmarna. Bidragen är kopplade till samfundets storlek. Inför 1 november varje år vänder sig därför trossamfunden på olika sätt till de aktiva med uppmaningar om att registrera sig hos ”rätt” samfund. I annat fall går pengarna till något annat samfund eller stannar kvar i statskassan. – Islandsbloggen, 2019-02-11

Nu har det visat sig att de kristna personer som stått bakom bildandet av den fiktiva ”zuismen” – som de påstår skulle ha varit inspirerad av forntida sumerisk religion – som inte hör hemma på Island – dömts till nära fyraåriga fängelsestraff för bedrägeri, trolöshet emot huvudman (genom uttag av miljonlöner) och annan försnillning av statsbidrag. Även om det inte är absolut säkerställt att detta gjordes som ett rent sabotage emot Asatruarfelagidh, som alltjämnt är Islands största icke-monoteistiska samfund, pekar alla indicier mot att det faktiskt var så det gick till. Det skulle vara intressant att höra fler kommentarer från islandsbloggen i detta ämne.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s