4 korpar födda i The Tower of London

Den brittiska tidningen The Independent, som jag ofta läser – den är betydligt vederhäftigarre änexempelvis DN och andra svenska media – rapporterar idag att inte mindre än fyra korpar har fötts i Towern, London. Deras föräldrar heter Hugin och Munin, naturligtvis namnsatta efter Odens Korpar, Hug eller Tanke, respektive Minne. Detta uppges vara en händelse, som inte inträffat på 30 år, eller sedan 1989.

Towerns korpar vaktas sedan 1500-talet av Yeoman Guards, särskilt utbildade infanterister med gedigen bakgrund i den brittiska Armén, och inte av ”Beefeaters” som många tror…

Ända sedan den keltiske hjälten Bran the Blessed, som mycket väl kan ha varit en historisk person, någon gång på 300-talet enligt vår tideräkning – även om han senare betraktades som en gud – har Towern förknippats med sina korpar. Kullen, där Towern nu står, skall ha varit en gravhög för Brans huvud, och hans blotta namn betyder också korp. Korparna fanns här, redan då Olav Tryggvason lät dra ned London bridge bakom sig genom att ro med sina skepp (jodå, man kan visst ro av järnkättingar, ta bryggor och broar på släp och annat – jag själv har gjort liknande saker under min tid i Viking) och under 1500-talet uppstod dagens legend om att korparna någonsin lämnar London, så kommer det Brittiska Samväldet att gå under….

Under Anne Boleyns avrättning lär korparna ha suttit tysta och moltigande, och betraktade stilla en drottnings död. När Jane Gray, en annan av Henrik VIII:s drottningar hade avrättats efter nio dagars äktenskap – nio är ett Odens tal, men det visste ni väl redan – om ni är sanna hedningar – hackade korparna ut hennes ögon. Under andra Världskriget utrotades de nästan, och var nere i en enda korp, men efter att Winston Churchill i egen person beordrat en nyanskaffning, har de aldrig lämnat sitt hem. Själv tar jag detta som ett mycket gott omen, och ett säkert tecken på att Brexit kommer äga rum – Det brittiska folket har krävt det i en folkomröstning, och folkomröstningar MÅSTE politikerna faktiskt följa, i alla fall i ett demokratiskt land…

Måtte vi svenskar också får ett SWEXIT – I Odens namn – och måtte Regeringen Löfvén falla och aldrig aldrig återkomma ! Låt oss höja Korpfanan !!

Kom ihåg: Endast ODIN är korparnas herre !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s