Isländska Asatrufelagid bygger vidare på sitt Gudahov

Från Island och Rekjavik kommer spännande nyheter, denna Frejs dag. Sakta men säkert bygger man vidare på det stora Gudahov – observera – det heter Gudahov och inte ”tempel” som är ett kristet ord, vi Asatroende inte alls använder om våra helgedomar, som vi vill ha ifred för de kristna. Enligt de ursprungliga planerna skulle byggnaden, som ni kanske vet ha stått klar redan år 2018, men nu har den blivit försenad på grund av kristna ränker…

Den isländska lagstiftningen fungerar så att alla samfund får bidrag baserat på antalet medlemmar, och även om Asatron ännu är i tilltagande på ön, lanserade en del kristna personer år 2013 ett helt nytt samfund, som påstår sig dyrka fornsumeriska gudomligheter och kalla sig för Zuister, mest på skämt. Ordföranden i det nya samfundet, en viss Einar Ágústsson befanns vara skyldig till förskringring av skattemedel, och dömdes till tre och ett halvt års fängelse för sina brott. På så sätt gick både Asatrufélagid, Isländska staten och alla andra samfund på ön förlustiga om medel, som annars skulle kunna ha använts för det stora Gudahoveets färdigställande, och det tror jag själv är den väsentligaste orsaken till förseningen av bygget, liksom finansiella problem med banker och annat på Island överhuvudtaget – sådant har ju som bekant hänt förr, även om orsakssambanden här inte är fullt utredda, och vi kanske får höra mer om den verkliga orsaken eller orsakerna till byggets försening så småningom, även om det är helt klart att det finns en hel del kristna på Island, liksom även muslimer och andra, som inte vill, att de Asatroende skall få en egen samlingspunkt, och som därför fortsätter motarbeta alltsammans.

Men framåt går det – och utvecklingen går inte att hejda. Förr eller senare måste världens kristna och muslimer erkänna oss Asatroende på lika villkor, och sluta med sin uppenbara diskriminering. Också här i Sverige behövs gudahov, och med några få privata undantag (se rubriken gudahov här ovan) har inget offentligt sådant blivit fullbordat ännu, men vår tid kommer…

Redan reser sig murarna. Gudarnas hov skall bli färdigbyggt, och inga Nidingar skall få stoppa, vad folken länge önskat – Till Ars och Fridhar !

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s