Pressen reagerar emot Morgan Johanssons idiotiska Runförbud

Fler och fler människor i Sverige reagerar emot den idiotiska hets emot folkgrupp, som Justitieministern Morgan ”Mollgan” Johansson inledde förra året. Nu sällar sig också den TT-anslutna landsortspressen till de protester, som blir alltmer högljudda, och som kommer att kulminera innan nästa veckas slut. Nordiska Asa Samfundet har redan inlett en namninsamling, som till dags dato fått mer än 5700 underskrifter. Jag rekommenderar att du också – kära läsare eller läsarinna – skriver under snarast, om du inte redan gjort det.

Vårt kulturarv ska inte vara föremål för hets, anklagelser eller förbud. Det är vänsterextremister, som Forn Sed och högerextremister som NMR, vars missbruk av runor skall förbjudas, inte runorna i sig – och det kan ju vem som helst förstå. Dessutom finns det redan en lag emot Förargelseväckande beteende i Brottsbalken, 16 kapitlet 16 Paragrafen, och därför är alla nya förbudslagar emot just runor helt onödiga.

Den äcklige lille despoten till höger i bild hatar vårt Nordiska Kulturarv – men IS-fanor tycker han skall vara tillåtet i Sverige – visar inte det var han står, så säg ?

Nu idag skrev Fredrik Haage, chefredaktör i Smålandsposten följande – ni får förlåta att jag blott citerar, goda medborgare – för det är ni väl ?

Låt runorna vara ifred

Det går att förstå frustrationen över extremisters kidnappning av fornnordiska symboler. Det där flaggviftandet är sannerligen ingen trevlig syn. Men yttrandefrihetens pris är inte alltid trevligt.

Det är heller inte alltid praktiskt möjligt att vrida allt så att det blir lugnt och skönt. Spekulationer har redan hörts om att inte bara Tyr-runan utan även andra symboler som förekommer mindre frekvent – eller kan komma att förekomma – i extrema miljöer skall förbjudas. Det är som upplagt för urspårning.

Man kan förbjuda Tyr-runan. Man kan förbjuda x-runan. Man kan förbjuda ditten- och dattenrunan ända tills hela futharken, runalfabetet, är helt förbjuden. För naturligtvis kommer de politiska krafter man vill stävja genast gripa an nya symboler så snart deras nuvarande har förbjudits.

Till och med ett barn förstår detta. Ett barn förstår det förmodligen än bättre än vuxna, eftersom det är precis så barn beter sig när man försöker snärja dem med uppenbart ihåliga regler. Johansson öppnar för en nationell låtsaslek som bara kommer att ytterligare urlaka det allmänna förtroendet för politik. Om svenska nazister plötsligt använde en röd ros som symbol, bara för att jäklas, vad gör regeringen då?

Eller alla de böcker, runstenar eller över huvud taget de sammanhang där förkristna symboler används utan att nazister är med i spelet, skall de förses med varningstexter eller vad tänker sig Johansson?

—-

Men det är inte egentligen inte det löje som dras över svensk offentlighet som är det största problemet med detta. Vad som ligger i stöpsleven är ju faktiskt det svenska kulturarvet i form av den fornnordiska symbolvärlden.Hela den svenska debattscenen håller redan på att knaka under de ständiga danserna kring vad som är lämpligt och olämpligt, legitimt, hatiskt, korrekt och inkorrekt. Gränserna förskjuts hela tiden åt olika håll och utan djupare tankearbete. Men det måste ändå vara unikt att ett land överväger att kriminalisera sitt eget kulturhistoriska bildspråk.

Så långt den svenska dagstidningspressen idag. På fredag 1400 är det dags för en offentlig demonstration emot hatet, hetsen och förföljelsen av oss Asatrogna vid Riksdagshuset, och då skall vi också en gång för alla göra slut på den osmakliga, osakliga och löjliga hets emot Folkgrupp som Morgan Johansson som person står för !

Scen från Riksdagens Justitieutskott… Lille Mollgans stol är ordnad… (fritt efter ”Steget Efter” – svensk karikatyrsajt)

Annonser

4 tankar om “Pressen reagerar emot Morgan Johanssons idiotiska Runförbud

 1. En sak jag inte håller med om är att förbjuda någon att använda runor. Jag själv gillar varken NMR eller forn sed mupparna men, man kan inte förbjuda någon att använda symboler eller skriftspråk baserat på att man inte ”gillar” eller håller med dem. Inte ens dessa grupper…för om man börjar med dom, vilka ska man sedan förbjuda att använda dessa symboler? Vi har ett gravt allvarligt demokrati problem i Sverige. Nu är vänsterextremisterna i regeringen ute efter vår historia och vårat arv…dårskapen vet inga gränser längre. Suck.

  Gilla

  • Håller med dig Emil – och idag har jag sett att väldigt många fler människor tycker som du och jag i just den här frågan. Nu har Nordiska Asa Samfundet fått mer än 11 000 namnunderskrifter på sin sida, när så sent som igår hade ungefär 5500. En fördubbling på bara en dag, alltså. Även Katerina Janousch, fd Rikdsagsmän och utländsk press har idag uttalat sig i frågan – och ingen försvarar ett runförbud. Men om du frågar mig, skulle man nog ta och förbjuda både NMR och ”Forn Sed” istället…

   Gillad av 1 person

   • Jag tror man målar in sig i ett hörn om man förbjuder. Man måste fråga sig varför man ska förbjuda. Vad vill man förbjuda? Åsikter? Varför? Jag tror stenhårt på öppen debatt. Med alla. Det man kan och bör förbjuda är enbart uppmaningar till våld. Dessa finns det gott om i vissa ”heliga böcker”….skrivna med krumelurer från ”långtbortistan”.

    Gilla

   • Det må vara sant – du har självklart rätt till din åsikt, och jag respekterar den. Men man är inte fria att bränna Biblar eller Koraner på öppen plats heller, eller att smäda någon annan grupp, som t ex SSU lär ha gjort när de stod utanför en synagoga i Malmö och skrek ”krossa sionismen”. Vissa sorters beteenden ÄR förbjudna och oacceptabla i politikens värld, tyvärr – och så kommer det nog alltid vara..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s