Världens runforskare samlas i Sundsvall – för allra SISTA gången ?

Från Sundsvall kommer idag nyheten om att Världens främsta runologer kommer att samlas på Norra Stadsberget i Sundsvall, inte långt från den plats där jag själv – som landets meste Asatroende Hedning – faktiskt råkar vara född. På Tors Dag 23 Maj, dagen före de stora protesterna som kommer att ske vid Riksdagshuset i Stockholm, samlas runologerna, och det är också mycket passande, eftersom det kan vara allra sista gången det sker, åtminstone i Sverige.

Som vi alla vet, hetsar Morgan ”Mollgan” Johansson, vårt lands nuvarande Justitieminister emot folkgrupp. Han hävdar att Tyr-runan och Odal-runan skall beläggas med TOTALFÖRBUD från och med halvårsskiftet, och det har ju inte aviserats några som helst undantag för vetenskap eller undervisningsändamål, eftersom lagar helt enkelt inte kan vara skrivna på det sättet. Detta innebär också, att all akademisk forskning, all information till allmänheten och liknande rimligtvis också kommer att förbjudas, och vara belagd med dryga böter, liksom också all ”runspådom”, information till skolklasser och liknande.

De flesta runinskrifter, både med den äldre och yngre runraden innehåller Tyr-runor. Efter halvårsskiftet kan det vara förbjudet att ställa ut eller visa dem – och väsentliga delar av vårt kulturarv kan komma att bli ALLDELES SÖNDERSLAGET…. Det är Morgan Johansson, som bär skuld till alltsammans – och det ska vi inte glömma…

En despots ansikte. Skrämmande, inte sant ?

 

Följaktligen kommer alla ”forskarträffar” och liknande att bli omöjliga i framtiden, som vi förstår…

”Runforum” i Uppsala kommer också att få stänga, och lägga ned verksamheten. De böcker de publicerat, innehåller ju såväl Tyr-runor som Odal-runor, och då får de ju inte mera säljas…

Muséet i Gamla Uppsala måste också ändra hela sin basutställning. Delar av den kommer att stängas av, och aldrig visas för allmänheten igen. Runor måste målas över, förses med svarta lappar eller helt enkelt tas bort, och man får bränna upp ett mycket stort antal böcker och slå sönder själva stenarna på taliban-vis – det kan ju finnas Tyr eller Odal runor på dem. Så kommer framtiden att bli.

Även privata Muséer som ”Vikingaliv” i Stockholm måste helt ändra sin verksamhet. Där har man anordnat ”runvadnringar” för barn och liknande, liksom ”spå i runor” aktiviteter – för om nu Tyr eller Odal skulle komma upp vid en spådom, av ren slump – måste ju de ansvariga personerna bötfällas, eller kanske sättas i fängelse. ”Der Führer Mollgan gab aber sein befehl – und wir gehorchen natürlich den Führer !

Det finns bara en sak att göra, ifall vi vill undvika de här dumheterna, och rädda det kulturarv som är vårt.

Det är att PROTESTERA emot Morgan Johanssons Kulturmiljöbrott, och hindra det idiotiska lagförslag, som nu är på gång. Det kan du bland annat göra genom att skriva under Nordiska Asa Samfundets namninsamling emot det förkastliga, och mycket dåligt utformade lagförslaget, som också de flesta media i Sverige kritiserar (se gårdagens inlägg). Då är du i mycket gott sällskap, för trots att den bara varat i någon månad eller så, har mer än 5800 personer nu skrivit under den, och det tycker jag verkligen att du också skall göra.

Ingen gagnas av runförbudet, förutom extrema islamister och kristna fanatiker. Extremismen, som Morgan Johansson hycklande säger att han vill stoppa, hindras inte om man förbjuder en, ett par eller kanske alla runor.

På Fredag 24 maj klockan 14 – 1630 kommer man att samlas vid Sveriges Riksdag för att genomföra en offentlig demonstration emot Regeringen Löfvén, Runförbudet och Morgan Johanssons idiotiska lagar.

I och med det här, går Hedendomen och Asatron i Sverige in i en ny fas och blir samt är en POLITISK rörelse. Det går inte att undvika längre. Naturligtvis hade vi velat förbli opolitiska, men på grund av att vi har en sådan Regering som vi nu har, måste vi engagera oss politiskt och bevara både kulturarvet och vår rätt till religionsfrihet, yttrandefrihet och åsiktsfrihet, samtliga saker som Regeringen Löfvén och de mörka krafter den representerar nu försöker ta ifrån oss. Det är inte svårt att förstå. Samlas man framför ett Riksdagshus och protesterar emot ett lagförslag, samt en inkompetent och dumdryg Justitieminister, så nog ÄR det politik !

Hedendomen i Sverige ÄR nu politisk, även om vi inte ville vara det. ASATRON ÄR EN BEFRIELSE-TEOLOGI….

Annonser

2 tankar om “Världens runforskare samlas i Sundsvall – för allra SISTA gången ?

 1. Har letat och vad jag förstår ska utredningen presenteras 31 maj – innan den är klar är det ju svårt att säga något om den. Du skriver att det är ett ”dåligt utformat lagförslag”. För det första är det inget lagförslag, för det andra blir det ju lite larvigt när man kallar det dåligt utformat innan utredningen ens är publicerad.

  Det finns inga förbjudna symboler i Sverige på det sättet du skriver. Du kan läsa mer exempelvis här:
  http://flamman.se/a/inga-tecken-ar-forbjudna

  Så jag tror du och dina kompisar som gillar runor kan vara trygga i era möjligheter att gå på museeum, skriva böcker, ha träffar etc.

  Om en däremot glider runt med NMR, slår på folk och har Tyr-runan på sköldar så kommer det inte längre gå lika bra.

  Gilla

  • Ja, jag måste ge dig formellt rätt, Karl, men inte i praktiken… Utredningen är inte publicerad än, men föreligger i färdigt skick enligt vad jag fått höra. Vidare är det så att en formell proposition eller ett lagförslag till Riksdagen som sådant inte lagts fram ännu, men det händer så gott som aldrig någonsin att lagförslag eller Regeringens propositioner avviker från vad statliga utredningar eller SOU-arbeten föreslår, och vad som föreslås här är ett definitivt förbud för både Torshammare och minst två slags runor, efter vad det ser ut.

   Det kallar jag som sagt för ett MYCKET DÅLIGT utformat lagförslag, eftersom det gör slut på både religionsfriheten för alla Asatroende i landet, och det är minst 5800 personer som till dags dato offentligt protesterat emot detta via en namninsamling.

   Rörande Norrskensflammans artikel, är den i och för sig välskriven, men skrevs för över tolv år sedan, så den är tyvärr inte aktuell idag…

   För en summering av en fil mag i Juridik, som tycker att Justitiedepartementet borde vara långt tydligare i vad man faktiskt försöker förbjuda, (jag har tidigare citerat honom) så se här:

   http://www.dagensjuridik.se/2018/11/komplext-att-lagstifta-om-rasistiska-symboler-nu-kravs-tydlig-pedagogik-fran-departementet

   Slutligen kan man också säga – vilket jag många gånger sagt – att det faktiskt FINNS lagrum eller med andra ord paragrafer, enligt vilka diverse extremistiska rörelsers missbruk av runor faktiskt KAN stoppas, redan idag – och därför behövs nog inga nya lagar.

   Man måste nog med fog påstå, vågar jag säga, att om NMR eller nazister demonstrerar på öppen gata, så väcker det förargelse, och är därmed Förargelseväckande beteende i lagens mening. Då kan ju Polisen redan gripa nazisterna för detta brott. Likaså väcker det förargelse, om SSU Malmö går förbi en synagoga, skanderandes ”Krossa sionismen” och detta har som bekant redan hänt – Polisen kan faktiskt välja att agera där också, men det har man inte gjort. Slutligen har vi då grupper som ”Forn sed” som anser, att Torshammaren skulle kopplas till Homosex, och annat i den stilen. Även det väcker anstöt, skulle jag vilja hävda, i alla fall hos seriösa asatroende… Således är det alltid en polisiär bedömningsfråga, så att säga, vad statsmakten väljer att reagera på, men fler lagar behöver vi nog inte. Det finns faktiskt en paragraf om ”förledande av ungdom” i Brottsbalken också, enligt vilken allt som verkar ”förråande för de ungas sedliga fostran” i form av musik, plakat, texter, filmer osv k-a-n förbjudas, och i alla fall NMR:s och ”forn seds” kuriösa verksamhet, räknas nog dit…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s