En Engelsk sajt om Esoterica och Adiafora

Från en av mina läsare i England med namnet Freyja, som för övrigt bor i London, en stad jag nyligen besökt, har jag tipsats om sajten ”The Thinker’s Garden” som är ett forum för traditionell, Västerländsk esoterica. Nu när ”Jön Upsal’s Garden” inte mera finns, och jag själv fortsätter att leverera Hedniska tankar, så är väl en kombination av dessa två titlar inte oäven, eller snuten ur näsan.

Trevliga och välskrivna bloggar är något jag gärna läser, för motsatsen fängslar inte gärna mitt intresse. Här får man läsa om drakar i Auvergne och annan kryptozoologidet enda vi saknar är väl i så fall ”The Dragon of Wantley”, hur man blev persona non grata i England på den gamla goda Elizabethanska tiden, samt hur islamisk magi influerat västerländska tänkare i samma skola. ”Att mura rätt är stort, att mura fritt är större” säger jag, något krypterat – men klart för de som vet. Vi får dessutom inte glömma Camisarderna i Langedoc, och deras rötter i den Kathariska rörelsen på medeltiden, samt om Eliphas Levi och hans ursprung som socialist.

”The Thinker’s Garden” är alldeles tydligt icke för envar, och det är sällsamma tankeblomster som dväljes därinne, bakom den egna trädgårdsmuren. Men – säger jag som en annan Emily Dickinson – ””How dreary – to be – Somebody! / How public – like a Frog – / To tell one’s name – the livelong June – / To an admiring Bog!” 

Hellre vara älskad av de få än de många, de alltför många – och det kunde vara denna engelskspråkiga bloggs motto och devis. Men – till de som är intresserade av verkligt udda ämnen, anbefalles alltsammans.

 

En viss riddare vid namn Moore of Moore Hall lyckades på sin tid (1500-talet) besegra Englands sista levande drake (?) genom att SPARKA DEN I RÖVEN (dvs anus !) Gack även du och gör SAMMALUNDA !

Murder, murder, the dragon cried,
Alack, alack, for grief;
Had you but missed that place, you could
Have done me no mischief.
Then his head he shaked, trembled and quaked,
And down he laid and cried;
First on one knee, then on back tumbled he;
So groaned, and shat, and died.

Kom DESSUTOM ihåg: Påven ÄR Antikrist !!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s