”Ett pricksäkert uttalande” – och ett BEVIS PÅ GOD ANDA….

I dagens SvD, fortfarande den mest vederhäftiga av svenska morgontidningar, vilket i och för sig inte säger så mycket – låtsasliberala kristna alster typ Dagens Nyheter tänker jag i alla fall aldrig mer läsa, och har sagt upp min prenumeration på – jag rekommenderar er alla att göra likadant – finns ett pricksäkert uttalande.

Det är spaningssoldat Matthias Koivu, vid det finska Gardesjägarregementet som uttalar sig – han blir intervjuad tillsammans med sin egen överste. Och – som han förklarar – ”Vi är inte så många, vi finnar. Här måste alla vara med”

Tack kamrat för de värmande orden !

Syns inte, men verkar ändå. Bäst på avstånd. Troligen HEDNING…

Detta är ett fint bevis på den sant nordiska andan. Vi nordbor är inte så många, och vi är nu bara 80 % kvar, vi som är svenskar i vårt eget land.

Det är dags att vi värjer oss, och inser det oundvikliga, precis som den där finske prickskytten. Hans ord var mitt i prick, och träffade verkligen var de skulle – mina egna kommentarer om utrikespolitik, diverse ryska baser på Hogland och allt annat sådant skriver jag inte om – det är ändå för farligt att ens nämna.

Jag tänker i alla fall fritt ur minnet citera en dikt av Bertel Gripenberg, den finlandssvenske poeten, som rinner mig i sinnet, just idag, med tanke på denne okände prickskytt, någonstans i sin skog.

 

Vad är ett skott ?

Ett skott betyder mycket,
Ett finger, lagt på trycket
en hand på händelsernas plogskaft lagd.

Ett skott kan tända och förstöra,
befria, frälsa, hämna och förgöra.

Ett skott kan rädda folks och rikes öden
ett enda skott kan vara livet eller döden.

En prickskytts skott är handling, verklighet och bragd !

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s