Nya Hedniska Bloggar – och städning i Länkarkivet hos ”Hedniska Tankar”

Men likväl för skaldeskaran
Har jag skidat spår i drivan,

Brutit toppar här av småsly
Kvistat stammar, utmärkt vägen: —

Det är här som vägen börjar.
Här begynnar nya stigar

För en bättre sångarskara.
Mera insiktsfulla skalder.

– Ur ”Kalevala” – 50:e Runosången (i min egen översättning)

 

Jag har skrivit det förr, och jag skriver det igen. Hedniska Tankar leder, andra följer. Efter de första protesterna emot ”Mollganlagen” och den hets emot folkgrupp som vårt lands egen Justitieminister drog igång, ex cathedra, efter snart sex års bloggande på denna sajt, och ett förstadium av fyra år på en annan ser jag, att mina Hedniska Tankar fortfarande slår rot och finner fotfäste också på de mest oväntade platser i tillvaron, inom vårt eget land såväl som utanför dess gränser.

En enda mans verk kan förändra en Värld, och det krävs föregångsmannaskap i det stora som i det lilla.

Jag har ofta använt uttrycket ”Mitt elektroniska Hlidskjalf” i det förgångna, och några andra hedningar – bland annat författaren Linus Karlén har nu skapat ett sådant i form av en ny podcast – sånt har visst blivit populärt nuförtiden, även om jag för min del tycker att det skrivna ordet är mycket lättare att ta del av än poddradio, som lätt tenderar till att bli snacksalig. Det är också mycket lättare att snabbt hoppa framåt i en skriven text än att behöva snabbspola en massa ljudband till det rätta stället – allt man behöver är ju bara att flytta sin egen blick, istället för att trycka på en massa knappar och reglage, oavsett om de finns i verkligheten eller är virtuella.

Nåja – med det sagt – och med inget av de sex avsnitt som utkommit hittills provlyssnade av mig, tar jag ändå det osäkra före det säkra denna gång, och rekommenderar med sajten ”Asatemplet” som enda referens just denna hedna podradio i alla fall, och inte bara det – jag länkar till den också – trots att jag härmed köper grisen i säcken.

ifråga om Hedniska bloggar och annat sådant, så är det nämligen så som en viss kristen bok säger, att ”Många äro komna, men få äro kallade

En hel del av de alster jag själv träffat på genom åren – och vars skapare jag ibland mött i levande livet har inte min ihärdighet, märker jag, och tenderar att helt upphöra med sina inlägg efter en tid. Det är synd – men inte på det kristna sättet – ty jag skuldbelägger ingen för tankar och ord, men däremot för onda gärningar ! – för tillsammans utgör vi nuförtiden och på senare år en helt ny folkrörelse, och ett bevis på att någonting har börjat förändras i vårt land, inte bara andligen, utan också politiskt – även om det aldrig var vårt mål att bli eller vara just politiska. Som jag sagt och skrivit tvangs vi till det, av krafter i vår samtid som vi inte hade kontroll över – men vi Asatroende Hedningar är som ni kanske märkt sluga, väl pålästa och durkdrivna – och inte alla av oss ger upp så lätt.

Målet är givet, och det är ett Sverige, till bredden fyllt med polyteism, under sekulära och moderna lagar. Ett Sverige nästan kemiskt fritt från Monoteism, och fördärvliga ökenreligioner typ kristendom eller islam. Inom en snar framtid kan dessa religioner ligga under 10 % av det totala befolkningsantalet – och om det nu synes omöjligt för er, så kom ihåg att ”svenska” kyrkans medlemsandel har sjunkit från 88 % år 2000 – då kyrkan formellt skildes från staten – till mindre än 58 % idag. Det är 30 procents minskning på lite drygt 18 år, eller en enda generation. Kom inte och säg annat, än att vårt land går framåt !

Nåja. För att citera Viktor Rydberg – ni vet han som skrev ”Fädernas Gudasaga” så har jag kanske känt mig som ”stridsman under de idéers fana, för vilka jag lever och andas, och mitt arbete är ett spjut, som jag slungat mot de fientliga lederna, i krigarens lovliga uppsåt att såra och döda...”

Om författaren ”Runlars” – en annan ny bekantskap – också känner så, vet jag förstås inte – och det behöver han inte heller – lika lite som mina andra bröder och systrar i den hedniska världen på nätet eller i Urds verkliga och högst påtagliga Värld. Alla vågar inte ha en politisk åsikt, och en del känner sig kvästa. Några vill inte ha en sådan heller, utan sysslar med helt andra ting, även om jag för min del tror, att det i längden aldrig går att skilja på det förment ”andliga” från det praktiska och ibland till och med det politiska, för allt som finns, är ändå del av samma verklighet.

Som jag redan sagt och förklarat finns det inget ”övernaturligt” för mig, för ingenting kan finnas utanför universum eller ”över” själva naturen, eftersom naturen och universum de facto och rent definitionsmässigt är allt som finns – saker kan inte både finnas och vara non-existenta – att de är svåra att observera eller få syn på; eller att vetenskapen inte kan förklara dem fullt ut, räknas inte.

Jag hednar, och jag fortsätter hedna. För mig är Hedendom lika viktigt som att andas, eller att skapa – nulla dies sine linea – inte en dag utan en hednisk tanke.

Jag vill också tillägna detta inlägg alla fornforskare, amatörarkeologer, skrivande och skapande människor där ute. De som håller vårt arv och vår historia levande. De som skapar – I fäders spår för framtids segrar.

En gång skall vi skapa ett nytt och bättre land, med hedningar raka i ryggen som Nordens furor, sega som Malungs läder och Hårda som svenskt stål !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s