Första exemplet på ”Equal Time” för Hedningar – Asatrogen amerikan i ”Allt för Sverige”

Den amerikanska principen om ”Equal Time” gäller sällan i svenska media. Over there, eller i USA tycker man det är jämlikt ifall alla minoritetsgrupper i politiskt, religiöst eller etniskt hänseende får komma till tals, men det gäller givetvis inte i Svenska media, för här är det bara mediamogulernas och det nya frälsets åsikter som gäller… Men – detta blir det kanske ändring på inom kort…

Fråga på en Tors Dag: När bara 57 % eller så av svenskarna är kristna, varför får då inga Hedningar medverka i TV-program eller media ?

Är inte det DISKRIMINERING, eller hur kära Statstelevision ?

 

Reality-serien ”Allt för Sverige” som handlar om hur diverse svensk-amerikaner besöker sitt gamla hemland, och ser vad som kan finnas kvar av deras rötter i det misshandlade ”Landet Löfvén” eller ”over here” röner alltjämt stora tittarsiffror. Själv ser jag inte mycket på sk ”underhållningsprogram” i denna stil, men igår noterade Excessen – nej förlåt jag menar Expressen – att Statstelevisionens Senaste Såpa – som nu lär gå på sin nionde säsong – nu också innehåller en deltagare vid namn Mats Thuresson, 22.

Unge herr Thuresson uppges arbeta som snickare och vara uppvuxen i en förort till Boston, men intresserad av smide och järntillverkning samt utrustad med ambitionen att kunna göra svärd, vilket kräver en mästersmeds kunnande, och långa år av träning. Men, kanske kan han åka till Järnbärarland, eller till Wira eller Gränsfors bruk, där man ännu gör användbara verktyg och vapen. Han skall också vara Asatruamann, eller Amerikansk Asatroende, vilket är ganska så olikt vad som betecknas som Asatro här i Norden, i alla fall vad de flesta amerikanska astaroende angår – och så vill han träffa sitt hjärtas dam, säger tidningen. Måtte då Freja stå honom bi…

Under tiden spelar jag en finsk låt om Järnets födelse från det finska bandet Korpiklaani, som har med skog men inte med korpar att göra, samt en låt med Boston – ur den – på sitt sätt – ganska hedniska filmen ”Men who stare at Goats !”. Som en ringa hyllning till en fjärran främling, som kanske ändå till sist hittar hem – och vill han se hur ett blot ska gå till, utan att beblanda sig med ”fornsedare”, falska människor och patrask, så är han gärna välkommen att kontakta mig…

 

MORE than a Feeling…Det är ASATRO Det !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s