Norska arkeologer fann två båtgravar på varann

NRK, den Norska Rikskringkastningen, rapporterade för två dagar sedan om ett fynd som inte rapporteras i Svenska media eller tidningar, på grund av deras sedvanliga anti-Nordiska tendens. På ett gravfält i Vinjeöra, Tröndelag, har man hittat två båtgravar ovanpå varandra. Den första är en manlig båtgrav från 700 talet, den andra – lagd rakt ovanpå i samma gravhög – ett kvinnolik från 800-talet. Ingen av gravarna var kristen.

Forskare som NRK talat med antar att detta är ett försök att skapa kontinuitet, till exempel om en ny ätt övertog jord från en tidigare, och det förklarar också förekomsten av en del vapen i kvinnliga gravar, vilket tidigare har behandlats här på Hedniska Tankar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s