PAJAS-PRÄST predikade i Heby – klädde ut sig till Känguru och skall vara FLODHÄST nästa år…

”Svenska” Kyrkans präster och kyrkoherdar tycks sjunka allt lägre och lägre i sin ”kristliga” gärning. Somliga har regresserat ända till djur-stadiet, och befinner sig inte längre bland oss människor, enligt vad UNT, Upsala Nya Tidning, erfor så sent som i somras. Den skojfriske Kyrkoherden i Heby, en viss Marcus Åstrand, försökte i somras ”ta poäng” och haka på Thunberg-vågen genom att predika utklädd till känguru i Kyrkan, medan hans fru klädde ut sig till groda – närmare bestämt Grodan Kermit från ”Mupparna” eller ”The Muppet Show”.

Ok, nu kanske jag inte bör tala illa om enskilda ”herdar” eller ordets förkunnare, eftersom det kanske gränsar till förtal, vilket jag själv anser vara en svår förbrytelse, om än inte en synd; för såsom varande hedning tror jag icke på det kristna syndabegreppet överhuvudtaget. Men – vad menar kyrkan med de här sakramentskade pajaskonsterna, och är detta ens ett värdigt uppträdande av en präst, oberoende av vilken religion nu prästen alls råkar ha, eller kanske inte ha ?

Skojar-herden meddelade till UNT att han tänker klä ut sig till flodhäst nästa år, och detta är tydligen den minst andra i en serie ”Djurgudstjänster” han skall ha avhållit om somrarna, vilket som mest samlat 40 deltagare, företrädesvis barnungar, lär man gissa…

För egen del undrar jag vad min farfar, som var en sansad Kyrkoherde i Skåne så sent som på 1980-talet, skulle ha tyckt om en sådan förkunnelse och ett sådant uppträde av en präst framför altaret. Han berättade för mig om den katolska narr-mässan, när urspårade katolska munkar under medeltiden brukade dricka sig stupfulla framför altaret, ragla omkring i kyrkan och sjunga oanständiga visor, hoppa och dansa, utstötande gutturala läten och åsne-liknande skrik.

Ja, de till och med brände gamla skosulor som rökelse, ställde fram tallrikar med bajs istället för nattvardsbröd och drev den allra vildaste gäck med den religion de själva skulle representera, och man har gissat, att denna dår- eller narrmässa, var en av inspirationskällorna till de senare svarta mässorna, som häxor och andra höll på med. På Wikipedia kan man läsa mer om dessa dårhusmässiga varianter av kristendom.

Värdigt beteende ? Att göra ren dårskap av sin egen kristna religion ??

Dylika idiotiska krumsprång tycks mer och mer vanliga inom den ”Svenska” Kyrkan nuförtiden.. Är det konstigt att folk lämnar den, och inte mer vill ha med den att göra ??

En religion som söker sig sådana yttringar eller uttrycksformer har helt förlorat sitt andliga värde.

Det är lika bra att gå ur detta samfund – och det hoppas jag för min del människorna i Heby gör – ju förr dess bättre, helt enkelt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s