”Hedniska Tankars tio populäraste sidor – 2019 !”

Hedniska Tankar har byggt upp ett innehållsrikt arkiv på denna sajt sedan nu mer än fem år – och fortfarande går det bra att läsa artiklar i arkivet. I den ström av inlägg och sidor om Asatro som finns här, är en del ämnen mer välbesökta än andra. Hedniska Tankar- den blogg ni läser just nu – är den största och mest besökta enskilda bloggen i hela det hedniska Sverige, och större än många förenings- och samfundssidor. Den har funnits i över åtta år eller nära ett decennium nu, men här på WordPress är den bara lite över fem år gammal.

Statistiken fördelar sig såhär:

Sidan om Gudinnan Freja har blivit det populäraste ämnet i år, med 3607 läsningar. Även under förra året noterade hon liknande siffror, och man kan fråga sig varför; om det inte vore så att gudinnans charm kanske avgör saken. Ändå är Freja till sin natur varken enkel eller okomplicerad. I sin negativa aspekt är hon Gullveig eller guldtörsten, Hon är ju en gudinna för krig, lika mycket som för kärlek, och i krig och kärlek är allting som bekant tillåtet, och inget förbjudet. Enligt Snorres prosaiska Edda tycker Freja mycket om ”skemtun, alltså skämt, eller sådant som är lite ekivokt, och som vissa måhända skäms för, som alla nymoralister och sippa, bigotta och insnöade kristna. Hon gillar också alla sorters erotiska bilder och konstnärliga framställningar av sig själv, och särskilt ”mansöngur”, alltså sånger som förhöjer och manar på inom erotiken, och ser inte minsta fel i detta, så länge det sker till gudinnans ära, och med ett öppet sinne. Det gör inte jag heller, och kanhända är det en av orsakerna till varför just dessa inlägg blivit så populära…

Asatro kommer som det näst mest populära ämnet, med 2049 läsningar. Intresset för Asatro växer hela tiden i Norden, men kunskaperna i ämnet är lite dåligt utbredda här och var, främst på grund av fake news och felaktiga fakta från ”forn sed” – ett uttryck som aldrig användes under den hedniska tiden – och en rad svårt politiserade små grupper av fanatiker, som ännu tillåts springa omkring i det svenska samhället, sorgligt nog.

Kunskap behövs – HEDNISKA TANKAR är den bästa kunskapskällan..

Därefter kommer sidan om Jul och Midvinter som den 3:e största, med 1400 läsningar, enbart i år – vilket kan jämföras med förra årets notering om 1609 inlägg för samma ämne.

Läs och ät tills ni kräks – ty detta är min lekamen !

Därefter kommer bröllop och trolovning med 1309 läsningar – kanske från giftassugna par och andra, tätt följt av sidan om vårbloten med 1130 läsningarDet sjätte populäraste ämnet är Lussi, en helg vars hedniska ursprung nu blivit mer alllmänt accepterat och vars fortlevande i den lätt kristifierade Lucia-sedan inte blivit lika hett debatterad i år, vilket kanske också syns på läsarantalet, som gick ned från 2815 ill 1051 läsningar…

Dyrka Freja – dyrka gudinnan utomhus, inomhus, i er själva och och överallt !

På sjunde plats kom Tor med 767 läsningar – han fortsätter ännu att vara en av de mest populära makterna i Svea Rike, eftersom han är det arbetande folkets gud, och därefter föjlde Alvablotet med 732 pigga läsare. Också Allhelgona, denna förment kristna sed har som alla numera vet sitt ursprung i hedendomen, och fanns långt före det att någon kristendom kom till detta land, där den snart inte mera kommer att finnas kvar – redan är ju 47 % eller så av vårt folk hedningar, och inom kommande år väntas andelen bli ännu högre.

Mina artiklar om arkeologi fick detta år 710 läsare, trots att det är den ämnessida som innehåller flest och längst inlägg – vilket ni torde kunna konstatera om ni läst den… Eddan och Runorna, inklusive Hedniska Tankars Runskola i 24 delar om runornas esoteriska och ockulta betydelse, fick 694 läsningar, trots att den var ny för året, och var därmed det tionde populäraste ämnet för detta år. I nästa inlägg tänker jag granska de 10 mest poplära enskilda inläggen från förra året – och till dess – Till Äring och Frid !!

Gudarna och makterna finns i naturen, och där kan du också möta dem…. De finns inte i kyrkor, synagogor eller moskéer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s