I vilket Länsstyrelsen i Halland får Hedniska Tankar.

Från det mycket stora, som globala pandemier – till det löjligt lilla – eller vad som i alla fall synes vara litet. Från mitt elektroniska Hlidskjalf ser jag som Jourhavande Hedning ut över hela den digitala och reella Världen, och konstaterar att tillvaro precis som vanligt innehåller en blandning av stort och litet, gigantiskt och mycket smått.

Alla händelser eller icke-händelser är oerhört betydelsefulla (eller också inte) alltefter den betydelse som vi själva tillmäter dem, och tvivlar ni på det, så råder jag er att se nästkommande nyhetssändning på TV eller slå upp en dagstidning – däri får ni också se samma blandning av stort och smått, heroiskt eller tragiskt; alltefter era egna tycken och smak. Ett bättre bevis för Polyteismen, eller det faktum att hela vår tillvaro är sammansatt av motstridiga och sinsemellan totalt oförenliga krafter, och att det INTE finns någon ”allsmäktig herre” som styr alltihop, eller någon enväldig gud; än själva den omgivande verkligheten; finns knappast, för verkligheten bevisar Polyteismens förklaringsmodell tämligen så entydigt, ifall vi nu alls ska söka oss ”andliga” förklaringsmodeller.

Nåja, detta bara sagt i anslutning till gårdagens kria. Nu över till någonting helt annat – ”Now over to something completely different”

Länsstyrelsen i Hallands Län går nu också helt och hållet på Hedniska Tankars linje i den pågående debatten om ekorr- och småviltsjakt, där Jägarförbundet och Naturvårdsverket tillsammans påstår, att det skulle vara bra att skjuta och jaga landets kanske 200 000 återstående ekorrar, vilket är mindre än antalet medlemmar i samma nationella Jägarförbund.

Detta enligt vad det nya jakt- och frilutsmagasinet ”Vildmark” rapporterade, den 4 Mars i år.

– Vi ser det som ett onödigt förslag. Vi ser inte behovet av jakt på ytterligare en art. Istället hade vi önskat att man under jakttid fokuserade på arter som orsakar skador i samhället, säger Martin Broberg som är naturvårdshandläggare på Länsstyrelsen i Halland, till SVT Nyheter Halland.

Argumentet att flockar av vilda ekorrar skulle ta sig in i vindsutrymmen, källarförråd eller hus och orsaka skada eller vandalism där stämmer helt enkelt inte. Inträffar sådant, i Halland eller annorstädes i landet, så är det nog betydligt sannolikare att det är diverse tvåbenta individer som varit framme, kanske sådana jag omnämnde igår. Man kan i alla händelser inte skylla på ekorrarna, konstaterar den Halländska Länsstyrelsen, och därmed faller NRV:s nya lagförslag platt till marken.

Dessutom finns redan bestämmelser om skyddsjakt, ifall man nu verkligen tror, att det är inbrottsbenägna och svårt kriminella ”ekorrar” som härjar lite varstans i landet…

 

Fd Utrikesminister Bildt är som bekant Hallänning…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s