Blir det ”En Lång Het Sommar” i Sverige ? – Chefen MSB och HEDNINGEN gör GEMENSAM SAK för att Rädda DITT Land…

Nuvarande Chefen för MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap har nyligen yttrat sig i Aftonbladet. Allas vår Dan Eliasson, tidigare chef för Rikspolisen är känd för att vara en man som inte skräder orden, utan som fritt ur hjärtat säger vad han tycker och tänker.  Det är jag också, som alla vet – fast kanske lite på ett annat sätt.

Dan Eliasson framträdde vid den sk ”Almedalsveckan” för något år sedan, och lär då rakt ut och rakt fram, ex cathedra och från talarstolen ha sagt, att han tyckte att det tredje största politiska partiet i vårt land skulle förbjudas i lag, samt förföljas av Polismakten. Ifall en sådan åsikt eller ett sådant förslag hade blivit verklighet, hade det betytt slutet för all demokrati i Sverige, alla allmänna val och all parlamentarism överhuvudtaget.

Men nu var kanske dåvarande Rikspolischefen inte helt allvarlig, därför att även Rikspolischefer har rätt att skämta, liksom de har rätt att offentligen föredraga en personlig åsikt, därför att alla människor i en demokratisk stat har rätt att ha åsikter, så även Poliser och därmed likställda.

Kanhända upprepade Dan Eliasson, ledande Socialdemokrat och mångårig medlem av Nomenklaturan i vårt land bara vad han hört under ett eller annat sammanträde i ett visst partihögkvarter, där någon före detta svetsare sagt något, som faktiskt inte borde sägas. Nåväl, misstag gör vi väl alla, och för övrigt vet jag, att chefen MSB och jag faktiskt står på samma sida, när det verkligen gäller.

Man kan inte tala som om man vore helt galen – Rakt fram och i Almedalen !(årets Almedalsvecka är NEDLAGD pga Covid 19)

Idag har jag också hört någotslags civil rådgivare till en Överste och skolchef offentligen sitta och jämföra Donald Trump med Hitler.  Jag måste säga, att jag faktiskt blir moraliskt upprörd av den sortens uttalanden. Ok, vi må alla ha olika åsikter om Donald Trump, samt om vad som händer i USA just nu, javisst. Men man jämför inte Statschefen i ett främmande land och Världens ledande stormakt med just Adolf Hitler, inte i officiella sammanhang i alla fall. Vad skulle företrädare för Amerikas regering behöva tycka eller tänka, om de fick höra alltsammans ? Man kan ju säga som så, att ifall Rikspolischefen i något land (likgiltigt vilket) verkligen tycker, att man skall upplösa demokratin som institution, ja då är det uttalandet att uppfatta som synnerligen allvarligt menat, i alla fall om det görs mitt under ett politiskt tal, där det gärna uppfattas som någotslags programförklaring.

På juridiskt språk säger man därför ofta, att ett sådant uttalande har ”verkshöjd”.

Vad som inte har verkshöjd, däremot; är om en enstaka demonstrant, svetsare Lundbom, vaktmästare Svensson eller Jourhavande Hedning skulle ha sagt samma sak på en privat blogg, om så vore – för ett sådant uttalande är icke någon grund för en officiell politik, och det representerar heller icke någon särskild organisation, som när chefen MSB eller Chefen för en hel Rikspolis-styrelse, faktiskt behagar uttala sig Ex Cathedra. Jag hoppas att ni alla förstår skillnaden, och inte är helt ”betydelseblinda”.

Det händer nämligen andra och långt värre saker i vårt Sverige just nu.

Sommarens första skogsbrand har helt oförmodat rasat i naturreservatet ”Paradiset” i Rikstens och Södertörns skogar. Minst två brandbekämpningshelikoptrar och flera kommunala brandkårer har berörts av släckningsarbetet. Och inte bara det. De första allvarliga bilbränderna för sommaren har också visat sig i vårt land. Bilbränder är ett återkommande fenomen i vårt land, liksom skogsbränderna, men i de flesta fall sker de i invandrar-rika förorter där lokalbefolkningens egna bilar blir totalförstörda, och sällan eller nästan aldrig sker det, att Polisen griper eller lagför någon person, trots de ständiga våldsdåden.

Vi känner tydligt igen mönstret från de såkallade Husby-kravallerna under Regeringen Reinfeldts tid vid makten. Då förstördes tusentals bilar, liksom ett fyrtiotal skolor, daghem och övriga samhällsinstitutioner, och det var enskilda bilbränder och stenkastning – en sk ”Svensk Intifadan” som muslimska ungdomar inom den sk ”Megafon”-rörelsen, som utgjorde den utlösande faktorn. Underligt nog blev ingen av dem straffad. Alla frikändes. Man kan jämföra med den senaste veckans händelser i USA, som sagt. Vi svenskar kan inte längre slå oss för bröstet, tro att vi är Världsbäst eller agera Världs-samvete, för det är vi inte längre – om vi nu någonsin varit det.

”Det kan aldrig hända här i Sverige” säger många. JODÅ – säger jag – för det HAR redan HÄNT !!

Till och med chefen för MSB erkände detta häromdagen, och gav mig själv rätt på den punkten. Vi måste börja jobba redan nu för att undvika nästa kris, och snabbt få vårt land på fötter igen, trots Covid-19 krisen, säger Dan Eliasson. Det gäller främst att få bukt med höga arbetslöshetssiffror och vikande sysselsättning, så att vi kan undvika ”Riots” och social oro.

– När man utvärderar hur man hanterat kriser så ser man alltid saker man kunde ha gjort tidigare och snabbare. Det är jag övertygad om att vi kommer att se även när vi utvärderar denna katastrof, säger han.

– Alla har ju pratat om de äldre och personlig skyddsutrustning för äldreboenden, så det är ju ett exempel. Men det kan säkert finnas andra saker också och det är ju jätteviktigt att man lär sig av det där så fort det bara är möjligt. Det handlar inte om att vänta på att få någon kommission tillsatt av regeringen utan varenda en som är i verksamhet måste dra igång och ha läroprocessen här och nu, för hur man kan utveckla ett system om det kommer ytterligare vågor, så att man möter dem bättre förberedda än tidigare.

— —

I förra veckan höll Eliasson i en videokonferens på Royal United Services Institute i London – världens äldsta tankesmedja kring internationellt försvar och säkerhet. Temat var säkerhet i en post-pandemisk värld och bland talarna fanns en före detta chef för USA:s departement för inrikessäkerhet, en före detta brittisk säkerhetsminister, en cybersäkerhetschef på Facebook, och flera amerikanska experter på krishantering, säkerhet och hälsa. Bland åhörarna fanns svenska regeringsrepresentanter, lokalpolitiker, myndighetstoppar samt flera länders Sverigeambassadörer.  (Aftonbladet 1 Juni 2020)

Dan Eliasson säger att man inte kan vänta mitt under en kris, utan att man måste AGERA – och det med kraft. Sådan är också Hedendomens filosofi. Annars, förklarar han för kvällstidningen – ger man upp spelet inför de Totalitära filosofierna, som fortfarande hotar vårt land. Ni ser – han till och med använder mitt språkbruk, min retorik, mina termer. Det är nästan som vi vore släkt på något dunkelt sätt, chefen MSB och jag. Har han rentav fått ”hedniska tankar” ? Och HUR skedde nu det – inte i London, väl ?

SÄRIMNER står upp när andra bara faller och sviker !

Chefen MSB betonar vikten av beredskapslager, värnplikt och ständig medvetenhet, ständig beredskap och vilja att göra en insats, från vanliga medborgares sida.

”Väl förberedda medborgare är vårt lands största styrka säger han.  Han talar om ”det mod vi har i Sverige om att prata om både kris och krig. De ser det som en styrka att vi kan tala om för medborgarna att de också har ett ansvar, säger han.”

”Jaha, Chefen MSB !” säger nu jag – och slår ihop klackarna. ”Ni har lyssnat – och förstått !” Ni förstår som jag – att vi alla är frivilliga, att vi alla är kallade till att försvara vårt land i händelse av kris eller krig. Däri ligger vårt mod, vårt ansvar och vår förmåga – och vad som hänt förut, kan vi nu glömma – för det är FRAMTIDEN det gäller !

– Jag tackar er, chefen MSB för de vänliga och träffande orden !”

Vad har DU gjort för VÅRT SVERIGE idag ? Kan DU svara på den frågan ??

I Krisens och farans stund kan vi svenskar INTE lita till något EU, något WHO eller någon Regering, som hela tiden skall komma och hjälpa oss.

Att vara svensk, det är att vara hänvisad på sig själv” (en smula fritt efter CJL Almkvist ”Om den svenska fattigdomens betydelse” )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s