Holmfastristningen återställd

För några dagar sedan bjöd SVT för en gångs skull på en god nyhet. Holmfastristningen utanför det invandrartäta Söertälje är nu återställd, tack vare försenade insatser från en stenkonservator. Tidigare ljög både Södertälje kommun och Länsstyrelsen, och påstod i form av Fake News, att någon eller några ”av väljvilja” skulle ha försökt utplåna ristningen med en högtryckstvätt.

Detta Nidingsverk är fortfarande obestraffat. Ingen greps, precis som vanligt i Landet Löfvén…

Nu avslöjar stenkonservatorn Paterik Stocklassa vad Hedniska Tankar länge misstänkt. Enligt honom var det ungdomar med en högrtryckstvätt, som försökte utplåna den över 900 år gamla runinskriften; men de lyckades inte i sitt destruktiva uppsåt. Stenen är helt återställd.

Åter lever minnet av den väg Holmfast lät röja, och som fortfarande används än idag. Måtte hans runor och namn bestå för evigt !

Från Göteborg rapporteras idag, hur ännu en demonstration, som man påstår skulle ha varit ”emot rasism” tack vare en enstaka händelse i USA, totalt spårat ur och slutat med stenkastning emot polis, uppbrutna gatstenar och mer än 25 huliganer gripna. Hur skall vi någonsin kunna få bukt med alla dessa huliganer, som förhärjar vårt land ? De lär ju sig aldrig, och vägrar anpassa sig till det omgivande samhället.

En Utredning av Upplandsmuseéet konstaterade i våras, att mer än 30 av de mest värdefulla runristningarna i Uppland totalförstörts genom vanvård, och att mångdubbelt fler stenar skadats svårt, bland annat för att Kommuner och Länsstyrelse inte vill skjuta till pengar för att vårda och underhålla dem, samt skydda dem från främlingars vandalism…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s