Stonehenge – nu med mera Reverb…

Den andra September rapporterade vetenskapliga tidskrifter att Engelska akademiker konstaterat, att stenarna i det världsberömda megalitmonumentet Stonehenge inte bara var placerade efter arkeoastronomins krav, men med hänsyn till behovet av god akustik.

Detta konstaterade man efter modellförsök i skalan 1:12, troligen därför att det är förbjudet att beträda insidan på Stonehenge sedan ett antal år. Man har bevisat, att det uppstår ett eko på cirka 0,6 sekunder innanför stencirklarna, men inte utanför – och detta måste ha förstärkt både talat ljud, trummor eller annan musik från de personer som stått innanför stencirklarna…

Ytterligare ett bevis för de hedniska civilisationernas överlägsenhet !

Principen med reverb eller grunden för en enkel förstärkare var känd redan 2200 före vår tideräknings början, enligt bevis i tidskriften Journal of Archeological Science

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s