Dagens ”Nej men ! Sådant kan väl ICKE hända här” – Eller…. ??

EU skulle nu ha slagit fast, att Lukasjenko saknar legitimitet som Vitrysslands President, enligt vad en artikel i SvD:s pappersupplaga och Finlandssvenska media uppger. Men samtidigt säger den stora och internationellt erkända nyhetsbyrån Reuters/AFP (Agence France Presse) att Sverige och Finland skulle ha inlagt veto mot alla former av sanktioner emot Vitryssland, eftersom man hänvisar till OSCE samarbetet, där Putins Ryssland är den starkaste parten.

Enligt SvD:s pappersupplaga skulle Ann Linde, Sveriges Utrikesminister, ha stått rakt fram och förnekat detta. Vem har då rätt ? Vad är det som har skett vid EU:s förhandlingsbord egentligen ?? Skall vi tro att den stora internationella nyhetsbytån ljuger, eller har missuppfattat något, för det kan väl aldrig i Världen vara så att en svensk Utrikesminister skulle fara med osanning ?

Men om nu Lukasjenko ”saknar demokratisk legitimitet” – Hur är det då med Regeringen Löfvén ? Har den någonsin företrätt någon majoritet av det svenska folket, eller någon majoritet i Sveriges Riksdag ? Ända sedan Reinfeldt har vårt land letts av svaga minoritetsregeringar, mandatperiod efter mandatperiod, år efter år…

Lika som bär – eller ??

Syftet med representativ demokrati, har jag hört – skall vara att skapa en stabil majoritetsregering, där folkflertalets åsikter verkligen är företrädda. Så är inte fallet i Belarus eller Vitryssland, enligt vad EU nu säger, men så har aldrig varit fallet i Sverige heller… Är inte detta ganska underligt ?

Flera väljarundersökningar visar nu att Regeringen Löfvén högst har 40 % av väljarsympatierna, och att 60 % av folket vill ha ett annat alternativ. Någon riksdagsmajoritet har heller aldrig funnits, som sagt. Är då Stefan Löfvén rent legitimt värdig att vara Sveriges Statsminister ? – Ja eller Nej ??

Och hur är det med Mr Trump ? Är han ett värdigt alternativ ?? Vinner han nästa Presidentval, måntro – och i så fall hur ??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s