Upplands-Väsby – ännu ett Prefabricerat ”Utanförskapsområde”

Sajten Svenska Kulturbilder, vars artikel om Vällingby – det första av alla prefab-ghetton från ”Miljonprogammets” tid – som jag tog upp för några dagar sedan, fortsätter nu sin genomgång av präktigt misskötta svenska kommuner, eller hur (S) Regeringarna och Reinfeldtarna tillsammans skapat ”No go zoner” för vanliga svenskar – eller som de numera också ska kallas ”utanförskapsområden”.

Den här gången tar man upp Upplands Väsby Kommun, bildad 1956 som en vanlig förort till Stockholm. Upplands Väsby är bara en av många ”Väsbyar” i Sverige, som en gång i tiden var platser för heliga Vin eller Hedniska Kultställen – även namnet ”Visby” på Gotland är ett sådant namn, men det berättar ”Kulturbilder” förstås inte. Istället nämner man bygden kring Runsa Fornborg och de forna vattenvägarna upp emot Upplands centralbygder, ett leende gammalt kulturlandskap som förstörts, och ersatts med en påtvingad ersatz-befolkning, som under de sista två årtiondena vuxit Kommunen fullständigt över huvudet.

Utsikt från Runsa borgen emot Sigtunas fjärdar – ett orört kulturlandskap – men för HUR LÄNGE ?

Också skribenten Patrik Engellau på ”Det Goda Samhället” tar idag upp samma förstörelseprocess, och hur ”no go” zonerna kom till genom yttre tvång, samt forcerad migration – till en kostnad för det svenska samhället av drygt 4 miljoner per nyanländ – och hur många av dessa tärande har egentligen den ”närande” befolkningen egentligen råd med ?

Stora delar av landet utsätts för en demografisk förändring som är påtvingad och innebär att det till Sverige kommer stora skaror migranter, över 100 000 per år, varav de flesta kommer från kulturer som inte är kompatibla med vår egen. Politikerna har öppnat dörren för en storskalig migration som innebär att det traditionella Sverige, det svenska Sverige, det trygga Sverige, det homogena Sverige, krackelerar. — —

I Upplands Väsby har den demografiska förändringen gått oerhört fort. Från att ha varit en kommun med en befolkning som till nästan 100 procent har utgjorts av svenskar på 1960-talet ligger kommunen (år 2019) på nionde plats av de kommuner i landet som har flesta invånare med utländsk bakgrund. Hela 42,4 procent hade utländsk bakgrund 2019, vilket är en ökning från 40,9 procent 2018. Kommunen har idag omkring 47 000 invånare.

Kommunen har de senaste åren fått uppleva ökad brottslighet, ökad otrygghet och dessutom fortsätter den demografiska förändringen vilket kommer att leda till fortsatta sociala och andra problem.

Området Smedby fanns tidigare på polisens lista över utanförskapsområden, men togs bort 2019. Det innebär inte att det är lugnare i kommunen. Bilbränder, rån, misshandel, mord och annan brottslighet som är relaterad till den demografiska förändringen förekommer alltjämt och tenderar att öka.

Om invånarna i Upplands Väsby vill bo och leva i ett nytt Rinkeby så ska de fortsätta att rösta på de partier som vill ta emot migranter från hela världen. Men ingenting blir bättre av en sådan politik. Det leder i stället till nationellt självmord.

  • Citat från Svenska Kulturbilder, 2020-09-28

 

Vilken väg ska vi välja i framtiden, kära läsare ? Mera betong, mera bilbränder, mera ”ensamkommande” som vill ”göra kaoz” – eller… ?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s