Från ”Den Svenska Gruvan” och Folksjälens Djup – samt om dess ”Galna Gretor”

Den Skånska Gruvan” är ett begrepp som få av mina läsare förmodligen alls känner till, nuförtiden. Ursprungligen fanns den som en turistattraktion på Skansen, och sedermera som ett utställningsobjekt på Tekniska Muséet i Stockholm, där rester av det ännu finns kvar i basutställningen. Men från början kommer uttrycket från Friherre Eric Ruuth, på sin tid grundare av inte bara staden Höganäs, utan hela den Skånska Stenkolsindustrin, en industri som nuförtiden fullständigt stannat av, och blivit bortglömd för länge sedan, liksom de areella näringarna i dagens Sverige, och deras betydelse för Råvaruproduktionen.

Men nu var det alltså om ett nästan likalydande uttryck – ”Den Svenska Gruvan” som dagens inlägg bland annat skulle handla. I dagarna har starka kapitalintressen – låt oss för tillfället bortse från vilka – lanserat den nya annonskampanjen ”Den Svenska Gruvan” i kölvattnet på den tidigare så berömda ”Ojnare-skandalen för några år sedan, något som många i svenska media dåförtiden satt och ojade sig över.

Den – nästan sekt-liknande – tanken bakom alltsammans är att återvinning – som ju blivit ett av tidens honnörsord helt och hållet skulle kunna ersätta all nyproduktion av metaller, och därmed så behöver vi inte denna del av de areella näringarna alls, och knappt någon livsmedelsindustri heller förresten. Vem som helst kan ändå förstå, att detta är en ganska vansinnig tanke, redan från början, och att konceptet är dömt att misslyckas. Hur man än kommer att försöka tvinga på oss alla vanliga löntagare i just Sverige ”en skatt på plastpåsar så kommer denna ha en högst marginell effekt på Världshavens hälsa, exempelvis – och innan man arbetat upp alla återvinningskedjor för alla metaller och andra grundämnen såpass, att man kan hushålls-sortera, fraktionera och kompostera eller annars upparbeta dem allesamman, i denna nya sköna värld av ”Galna Gretor” som vissa politiska partier håller på att tota ihop, så kommer detta ta flera årtionden, ja mandat-perioder; och då kan detta väldigt speciella parti ha åkt ut ur Riksdagen och folkmedvetandet för länge länge sen, vilket vi får hoppas.

I dagarna har en person, tillhörande detta parti inlett någotslags hat-kampanj emot mig i Sociala medier, och sedan också försökt använda nyhetsmedia, bland annat SVT:s lokaltv-redaktion i Stockholm. Bland annat har hon sin ende vän där försökt sprida ut, att jag skulle ha varit ”hatisk emot Transvestiter” och även att jag under lång tid skulle ha närt skulle ha långt gångna planer på att försöka mörda Sveriges Statsminister, enbart på grund av vad jag skrev i det förra inlägget. Uppenbarligen rör det sig om ett fall av näthat, och jag tror knappast att det sitter hos mig, utan i huvudet hos just den person jag omnämnt. Vederbörande är så djävla dum, och såpass liten som människa – och då menar jag inte till växten i och med användandet av denna fras har jag knappast ens förolämpat några dvärgar, utan jag menar att hon är en andlig dvärg, liksom sina andra småaktiga gelikar i den svenska gruvans eller rättare sagt Folksjälens djup, och det är just på denna ständiga småaktighet de känns igen.

Olof Lagerkrantz talade redan på sin tid om ”Tryffelsvinsmetoden” för att svärta ned någon, riktigt ordentligt. Han menar då somligas – särskilt riktigt okunniga journalisters och amatör-politikers vana att bara ta ett lösryckt ord, ett enda förfluget litet citat någonstans, om de likt ett maktens simpla djävla tryffelsvin i ledband finner någon gångbar liten kria, som blivit ofta läst och som de sedan kan svärta ned någon med, samt missbruka på sitt eget vis – ibland ända till Polisanmälningarnas gräns – men se där tar de sig också vatten över huvudet och flödar ned sin egen gruva, så att säga – för Svensk Polis är inte någon Sharia-dito – inte ännu i alla fall – utan ännu läskunnig, liksom våra Jurister och Advokater.

 

Har också NI ett KRISTET UTSEENDE ?

Jodå, jag kan visst visa stor tolerans emot både Transor och Tramsor, så länge de uppför sig med stil, och ser något ut för världen – för skall man agera som en sådan, så kan man i alla fall vara just vacker, och inte som operasångare Rickard Söderberg i skägg och läppstift, som någotslags vidunderlig Jesus, eller vad just han just nu tror sig vara. Jag kan försäkra er, att jag gillat både Jean Pierre Barda – nu när jag ändå erkänner Alexander Bards storhetvilket ”alla” i de svenska kulturlivet inte längre gör, från en dag till en annan samt ännu hellre radarparet Jordan und Arias och deras (vanföre)ställning ”Heruinen” som försiggick i inte mindre än två akter på Statsteatern i Stockholm anno 1993, och det har jag ännu inte glömt. Till skillnad från många, kunde åtminstone Erich Jordan och Claude Arias sjunga Wagner-opera på allvar, vilka en del andra opera-fjollor och därmed likställda inte alls kan. Det var också dessa två Transvestiter – men inte Tant Vestit eller Tönt Vestit som kom med det fina uttrycket ”Aus Schwartzem Loch der Deutschen Seele” eller ”Ur den tyska Folksjälens djup

Aus Schwartzem Loch der Deutschen Seele ?”

 

Angående ”de långt gångna planerna” kan man i alla fall anstränga sig för att läsa innantill, och läsa till punkt i de texter jag skriver, om man nu skall läsa dem alls, och det gäller förmodligen också herrarna och damerna på Dagens Nyheters ledarredaktion, precis som alla skribenter på Schibstedts och Svenska Dagbladet, nu när jag fått vara ”Chefredaktör för en dag” hos dem också, så sent som i Onsdags, denna vackra Odens dag, då de alla – av någon väldigt konstig anledning – verkade ha tagit i alldeles extra för att behaga just mig och komma fram med teman och texter just jag gillar. Tror ni ens jag undrar vad det beror på ?

Man behöver liksom inte ens vara en nyinryckt cyber-soldat från Enköping, för att veta om den saken – jag inser mycket väl, att min egen personliga dator, min tjänstemobil och min vanliga sådan varit avlyssnad i flera månader och veckor, bara för att tidningarna måste få sitt, och jag vet också om att jag har minst en trogen läsare i Ryssland, och dito en i Kina, som ständigt ständigt återkommer, så fort jag skriver ett inlägg här, för deras rent otroliga intresse sedan många år beror såklart på att de ser mig som någotslags indikator på allmäntillståndet i landet, någotslags svensk rikslikare eller vad jag än må vara för just dem – men hej vad de bedrar sig !

Men om nu just jag fått vara ”Chefredaktör för en dag” på Svenska Dagbladet – utan att ens veta om det (fast jo, jag vet om det ) så kommer snart Galna Greta sättandes, rakt in till Dagens Nyheters redaktion, där hon ska hä’lsas med idel bugningar, svansviftanden och fåraktiga bräkandn.. Ja just Galna Greta – detta skadade stackars barnframavlat av en kändisprimadonna och operasångerska – och drillat och stylat av en smart reklam-makare och skådespelare till farsa, som inte haft något emot att låna ut sin vackra (?) dotter till precis vad som helst, inklusive Atlanten-seglingar, där lilla Gretas ”entourage” fick åtta gratis flygbiljetter tur och retur över Atlanten, bara för att den lilla princessan skulle låtsas segla segelbåt..

 

Prognosen är i de flesta fall god – men det gäller att inte uppmuntra de sjuka dragen i en redan egotistisk personlighet…

Jag undrar förresten hur länge detta egendomliga Chefredaktörsskap för Dagens Nyheter nu alls skall vara – rör det sig blott om en dag, ett ögonlock är sönder – eller om en vecka, kanske en hel månad – eller kanske för alltid – ack hemska och direkt avskyvärda tanke. Tror man att Greta Thunberg i längden kan ersätta Katoliken Erik Helmerson, till exempel – även om det nu i flera år varit väldigt svårt att upptäcka, vari Herr Helmersons hastigt påkomna Katolicism egentligen sitter, eller vad som skall göra honom så ”osvensk” till sitt sinne.

Bonnier-Koncernen lär i alla fall ha räckt Thunberg-sekten ansenliga summor under bordet, lär envisa rykten förmäla – medan sådana som jag aldrig tjänat ett enda spänn på sitt rent ut sagt Alternativ-mediska skrivande, men tids nog får vi väl veta sanningen om detta. En annan städse tänkbar mecenat – för mig, men inte för Greta – eller Patrik Engellau – som jag faktiskt tycker om – borta på bloggen ”Det Goda Samhället” har för dagen skrivit en ny artikel om DEN NYA AVLATSHANDELN eller Det bidragsindustriella Komplexet, som jag själv kallat det – samma unkna bransch, som Thunberg-sekten tillhört sedan länge, och alltid intimt kommer höra samman med.

Även ”Svenska” Kyrkan har ju genom sin egen Ärkebiskop gett Greta Thunberg sin högst kuriösa form av välsignelse, genom att utropa att just hon skulle vara ”Profetisk” ungefär som hur Expressens journalister i flera år taktfast hejade fram Knutby-sekten och Åsa Walldau – fast det var förstås INNAN det avslöjades, hur Åsa Walldau i flera år slagit, misshandlat och sexuellt utnyttjat sina egna ”tjänarinnor” för att de var ”fel” som sekten sa – men allra mest fel i huvudet, var det visst på Åsa själv, av någon anledning…

Ja, Kyrkan har verkligen anammat den nya trenden om återvinning, det måste man ju säga.

Maffe med Kremerings-rester, från de långsamt kvävda åldringarna på Covid-boendet – här återvinns tandguldet…för 80 miljoner och mer per år… gissa vem som får pengarna…

Till och med svenska fattigpensionärers gamla guldtänder, proteser och titanspikar kan nu återanvändas, och bli något som ”Svenska” Kyrkan och Allmänna Arvsfonden kan tjäna pengar på – för det ÄR faktiskt så det fungerar i ”De Galna Gretornas” Sverige.

Det hela har kontrollerats ”etiskt” säger man, trots att man i de flesta fall inte alls kontrollerar, om de förbrända kropparna tillhörde ”Svenska” Kyrkan eller inte – eller om dessa svenska lik före döden ens hade fyllt i någon donerings-blankett, och samtyckt till den unkna hanteringen (ja, askan luktar faktiskt !)

Som ni vet sker det något här, som inte är ”etiskt försvarbart” för fem öre, lika lite som Eutanesi-kampanjen i samband med Covid-19 och ”de nya råden” om hur syrgas inte skulle ges vid behandling, andningsmasker inte användas, folkskyddsmasker förstöras i beredskapslager osv.

Och – för att repetera – repetition är kunskapens moder – vad är det då för slags projekt, som denna mystiska ”allmänna arvsfond” vill att alla döda svenskar – företrädesvis etniska svenskar i högre ålder – skall donera sina sista fattiga slantar till, när man redan mjölkat ur dem allt, till sista blodsdroppen, plastpåsen, sopnedkastet, papperskorgen..?

Känns ej den ”Galna Gretan” igen på blicken och mimiken – förutom sin förvridning av logiken ?

Allt enligt den nya ”Sharia” som Thunberg-sekten nu vill införa, fast den kanske inte kommer att fullt ut kunna ersätta den verkliga Sharian hos våra kära nytillkomna, som nu också skall omfattas av ”Svenska” Kyrkans Muslim-inkluderande gehängeller terror-gäng… ?

Ett öppet sopnedkast, som inte stängts till ordentligt, motsvarar inte en avhuggen hand – än så länge – men vänta bara – snart kommer nya små ”Mollgan-Lagar” som jag tänkt skriva mer om – i morgon…

Jo, ”Allmänna Arvsfondens” speciella projekt är de här – detta ska alla våra pengar gå till…

  • Projektet ska ta fram en utbildning genom vilken personer med intellektuell funktionsnedsättning kan certifieras som assisterande personliga tränare, PT (säkert och bra – eller hur – en verklig hjälp för de kompetenta tränarna på våra gym ?)
  • Projektet ska utveckla en modell för hur en organisation kan generationsväxla genom att ungdomar själva äger och driver evenemang och tar ansvar för allt från planering av aktiviteter och evenemang till genomförande och uppföljning, inklusive ekonomi- och tillståndsfrågor. (visst – ge dem ansvar för all ekonomi och tillstånd – kidsen kan säkert baxa och fixa stålarna !)

Och så vidare, sida upp och sida nedinklusive våra kära kära nytillkomna och alla deras moskéer… Visst – bland alla projekten finns flera som säkert är högst nyttiga och berättigade också – men jag tillåter mig att tvivla, och inte ge ut mer till detta bidragsindustriella komplex, varken efter min död eller före densamma. Hursomhelst har jag aldrig ifyllt någon blankett om ”samtycke” – bara så ni vet..

Jag tror inte på dessa ”Galna Gretor” – återvinningskampanjer av krematorie-avfall eller vad som helst, som dessa nu vill komma dragandes med.

Lika lite som att jag skulle ha hyst ”långt gångna” planer på att mörda statsministern, bara för att jag skrev att jag borde hysa mer personlig sympati och empati för honom,  -alltså en ren välgångsönskan i hans sorg över styvmodern, bland annat.

Vår Statsminister – och låt mig för tillfället och dagen kalla honom så – och inte Svetsar-Stefan eller något annat elakt – befinner sig efter omständigheterna mycket väl, fast han för tillfället satts i Corona-isolering. Det tror jag vi allihop kan förstå, och till på köpet identifiera oss med, eftersom vi detta år kanske alla förlorat någon eller många av våra närmaste, och själva isolerats – åtminstone till stor del.

Hur ska det till sist gå för alla dessa våra stora män och Galna Gretor ?

Men minns vad jag sagt om tillståndet i Riket, det rikes mörka djup som vissa partier och ledare nu lett oss alla in i, denna November 2020.

Varför dog Anna Greta Leijon ?

”En enstaka blick” eller det faktum att någon stirrat på ”någon” annan, vem nu det kunde vara – kan numera utlösa mord – åtminstone bland ”vanligt folk” i trakterna av Kungsträdgården. Polishelikoptrar cirklar denna helg särskilt intensivt över Storstockholm, och vi har fortfarande en ”3 av 5” på den allmänna skalan för Monoteistiska terror-hot, sedan händelserna i Paris och Wien, bland annat.

Till och med Dagens Nyheters journalister har idag vågat spekulera om varifrån, från vilken grupp terror-hotet möjligen kan komma, trots att Polis och övriga myndigheter av fullständigt naturliga och solklara skäl inte skrivit ett enda ord om det, från sin del av ”den svenska gruvan”.

Man skriver – rätt ut och utan omsvep – att det ÄR händelserna i Paris och Wien som SKALL ha legat bakom alltsammans.

I så fall tar jag mig också den lilla lilla friheten, att skriva samma sak.

Nu berörs inte sekt-ledarna, eller Greta och Entouraget av allt det. Inte stora och lysande statsmän heller, som man vet.

Ånej – de sitter säkert i sina bunkrar, någonstans i ”den svenska gruvans” nygamla djup.

Men hur dog egentligen Margaret Thatcher ?

Hur dog Stalin ?

Och hur dör kanske till slut en viss Mr Trump, borta i sitt USA, trots tänkbar valförlust, eller i alla fall svindyr advokatyr ?

Ska vi gissa att det blir som självaste Howard Hughes en gång, ensam i ett av sina penthouse, ett ”Trump Tower” – antingen det nu är det i Las Vegas eller det i Chicago – jag har förresten sett dem på nära håll, båda två byggnadskonstruktionerna – och med det uttrycket syftar jag inte alls på någon nu famös ”Gunnebo-stöld” av data.

Ingen av dem blev mördad, för mord är inte det enda sättet att ta livet av en människa, och av både Palme-mordet och Mordet på Kennedy, på sin tid – lär vi oss att det inte förändrar det politiska systemet det allra lilla minsta, vilket jag också många gånger sagt eller skrivit.

Angående Thatcher, England, Guy Fawkes day och annat – liksom den sjätte November och annat – får jag fortsätta en annan dag.

Mina slutsatser består, liksom jag själv – men det kommer inte alla de Galna Gretorna eller de små ”Tryffelsvinen” att göra.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s