Varför är det så många Svenska Muséer som läggs ned ?

Under Corona-året 2020 har museum efter museum, och kulturinstitution efter kulturinstitution fått problem i Sverige. Ett av de muséer som inte finns längre var det privatägda ”Jussi Björling Muséet” i Borlänge, och skribenten Boris Benulic, som är invandrare och inte etnisk svensk, frågar sig varför på sin egen blogg.

Han konstaterar att Borlänge Kommun vägrat att ge någon som helst form av bidrag till muséet, eftersom ”det kostar för mycket” – men – frågar han också – I förhållande till vad ? Bakom beslutet döljer sig en Somalisk Islamist med namnet Maslah Omar som innehar posten som ordförande i Kultur- och Fritidsnämnden i Borlänge med hjälp av en karriär inom det Socialdemokratiska Partiet.

Därför får den etniskt svenska kulturen i Borlänge med omnejd inte längre några bidrag, men Boris Benulic har i detalj beskrivit vart bidragen går, och hur Det Bidragsindustriella Komplexet i Borlänge fungerar. I lokalpressen i Dalarna spekuleras det redan om att Maslah Omar är den som ska leda hela kommunen efter valet 2022, och diverse Somaliers kolonisering av problemområdet ”Tjärna Ängar” utanför Borlänge är redan ett välkänt faktum – ett område där svenskarna så att säga hamnat i den djupaste Förnegring. Det finns ingen islam utan extrema islamister, och inga extrema islamister utan islamisering.

Boris Benulic nämner ett tiotal somaliska föreningar, som slukar allt mer och mer av den kommunala kassan. Särskilt en suspekt förening med namnet ”Somaliska Kvinnor för utveckling i Dalarna” sticker ut, och Boris Benulic skriver:

Vilken utveckling dessa kvinnor tänkt bidra till i Dalarna förblir något oklart när man försöker studera deras verksamhet. De verkar mest träffas för att äta somalisk mat, dansa samt diskutera såkallad rasism … och besöka kommunala inrättningar för att bli informerade om hur de ska utöva inflytande … för det är ju deras rättighet.

Det vi ser här är inte assimilering.

Det vi ser här är inte heller integration.

Det vi ser är mekanismerna för hur befolkningsgrupper som är invandrade och fortfarande att betrakta som gäster i landet används av olika politiska partier i kampen om makt och inflytande.

En Svensk Rondellhund, i design av Lars Vilks

Medan miljonrullningen tickar på, och bidrag ges till något som bara stöder utanförskap och islamism, vill jag spela Jussi Björlings ”Land du Välsignade” med text av Verner von Heidenstam, den svenske nobelpristagaren, för att påminna om hur mycket vi etniska svenskar har förlorat, och hur hela landskap nu går förlorade för oss, i takt med att islam tillåts sprida sig.

Borta på sajten ”Det Goda Samhället” diskuteras idag den nybildade föreningen ”Svenska Kulturstiftelsen” som den oberoende debattören Richard Sörman grundat.  Han säger:

Många av våra politiker tvekar inför värnandet av det svenska. Det står ingenting i de mål som regering och riksdag har fastställt för svensk kulturpolitik om att den specifikt svenska kulturen ska försvaras. Vår kulturarvspolitik tar heller inte uttryckligt sikte på det svenska kulturarvet. I vår strävan att vara öppna mot allt som kommer utifrån har vi varit rädda för att göra det som Sverige och inget annat land på jorden förväntas göra: Bevara och utveckla svensk kultur.

Visst är det sant att en kultur förändras över tid och att den påverkas av intryck utifrån. Men det är också sant att en kultur till stor del existerar tack vare att människor har gjort motstånd mot tid och förändringar. Författare, konstnärer och arkitekter skapar för kommande generationer. Traditioner och levnadsmönster skapar kontinuitet och beständighet över tid. Människor kan inte bara leva i förnyelse och förändring. De måste också få känna igen sig i något, få komma hem till något. Öppenhet och förändring är för övrigt knappast något vi behöver främja så här i början av 2000-talet; det sköter sig självt. Däremot behöver vi hjälpa till när det gäller hållbarhet och kontinuitet.

Svenska Kulturstiftelsen kommer att stå politiskt obunden. Den ska inte ägna sig åt opinionsbildning, utan det kulturstödjande arbetet ska stå i centrum. Det finns naturligtvis redan pengar för kulturutövare att söka i Sverige. Men pengarna är ofta ideologiskt villkorade. Det är ingen hemlighet att det svenska kulturlivet, inklusive det kulturadministrativa komplexet, med stor entusiasm har anammat vår tids politiska mantran om öppenhet och mångkultur. Men en nationell kultur som den svenska kan inte bara leva på öppenhet mot allt som den inte är. Som individer behöver vi alla bottna i ett minimum av självkänsla och integritet. Så även en kultur. Så även den svenska kulturen.

Själv tror jag att Richard Sörman har fullständigt rätt.

Ett annat osvikligt medel emot Islamiseringen, som vi gärna kan ta till såhär års är faktiskt den svenska Julskinkan. Det har visat sig, att 93 % av Sveriges invånare faktiskt äter mer och mer fläskkött. Ändå påstås det, att 12 % av befolkningen kommer från länder med muslimsk kultur, men enligt den får man inte äta fläsk alls, utom i tider av dyrtid, krig eller yttersta nöd – eftersom Allah i sin vishet tycks ha infört Särfallsbestämmelser just när det gäller Särimner. Vad som hänt, är alltså att drygt hälften av muslimerna blivit fläsk- och skinkätare efter hand, och detta bevisar, att Assimiliation, och Inte Integration är den väg vi måste gå inför framtiden..

DETTA kan RÄDDA DIG från Islamiseringen…

Försvarets hudsalva är en annan praktisk pryl, som du kan ha med dig överallt, och smeta på närmsta dörrhandtag, dina läppar – ja överallt ! Tillsammans med skinksvål, korv och skinka är det ett medel som stoppar islamister och därmed likställda, överallt där de drar fram i sina oaptitliga horder. Endast så kan du bemästra dem ! I innehållsdeklarationen står det att den gruvliga salvan innehåller ”Adeps Bovi” eller med andra ord oxfett, men den är också gjord på ”Adeps Porcum” eller med andra ord grisfett..

Teckning av Gilbert Shelton, amerikansk undergroundtecknare

En tanke på “Varför är det så många Svenska Muséer som läggs ned ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s