I vilket Katolska Kyrkan och Italienska Staten ERKÄNNER Romersk Hedendom

I århundraden har Katolska kyrkan smutskastat och vägrat erkänna den Romerska hedendomen, som inte alls förbjöds under Kejsar Konstantin som många tror. Ånej. Hedendomen, i sin antika och romersk-grekiska tappning, levde faktiskt kvar under hela 300-talet. Under vad Konstantin själv kallade ”Pax Deorum” så kunde fortfarande Jupiters överstepräst Pontifex Maximus – ”den främste brobyggaren – så hette han, därför att han var den förmedlande länken mellan Gudar och Människor – framträda öppet vid Kejsarhovet i Trier, Tyskland – eller Augusta Trevenorum, som man då sa – för Konstantin ledde till en början inte alls sitt rike från Konstantinopel eller Rom, utan just från Germanien.

Under Konstantin den stores regeringstid (306 – 337) var Hedendomen fortfarande officiellt tolererad och i bruk. Det faktum att kejsaren själv tyvärr hade låtit sig kristnas, förändrade ingenting…

Konstantin utfärdade faktiskt något som heter Ediktet i Milano, år 313, enligt vilket de kristna måste förbinda sig att sluta föra krig emot hedningarna, sluta förstöra deras heliga platser och tempel, och inte orena på dem med kristna symboler, kors och dylikt. (som vi ser, förbryter sig den sk ”Svenska” kyrkan emot detta på massor av platser över hela vårt land, bland annat i Gamla Uppsala).

Men redan på 100-talet hade de kristna börjat med sin hat-propaganda, sin ”Bergspredikan” och alla de andra abderitiska dumheterna, och försökte med våld och brand tvinga på hela Världen just deras religion. Så blev det också.

När Konstantin dött, kom en rad svaga kejsare till makten, och så gick det tragiskt nog som det gick. Julianus Apostatas försök att återföra Imperiet till en sund rättstradition misslyckades, och de kristna fanatikerna tog över – som det alltid brukar gå i stater med svag ledning, där man låter fundamentalister komma in i ett öppet samhälle.

 

Jämför hur det har gått med islam och kristendomen uppe hos oss i norr. Theodosius I var den förste romerske kejsare som tvingade människor med våld att anta kristendomen – detta skedde först 380 – och så fortsatte det, århundrade efter århundrade. Gratianus, Kejsare över de västra provinserna – för efter Julianus sprack ju hela Romarriket sönder i ett väst och ett öst – utplånade hedendomen genom ett dekret år 395, och sen började bränderna, kättarbålen, förföljelsen, fängslandet, de olagliga rättsprocesserna och hela den katolska terror, som fortsatt nästan ända fram till idag.

Först nu, 2020 – har det blivit ändring på alltsammans.

Efter 1625 år av blodig förföljelse, är Hedendomen – Romersk hedendom då – erkända av en ny Italiensk stat, och till och med Katolska Kyrkan har nödgats gå med på det oundvikliga, även om man förstås spjärnar emot, och väl sagt som Biskop Brask på sin tid – ”härtill är jag nödd och tvungen”.

Allt detta efter vad den amerikansk-judisk-hedniska Nyhetssajten ”The Wild Hunt” rapporterar, så sent som igår.

 

Pietas, det latinska ord som betyder Trohet, som i AsaTru eller AsaTro, alltså det tyska ”Treue” som betyder samma sak, liksom ursprungligen det engelska ordet ”Truth” som idag betyder sanning, var den högsta av de manliga dygder eller ”Virtui” (av ordet Vir = man ) enligti poeten Virgiluis ”Aeneiden”. Nu har Associazione Tradizionale Pietas i Italien, de romerska hedningarnas sammanslutning, övergått till att bli Pietas – Comunità Gentile – som redan har lokal-avdelningar i Milano, Genua, Bolonga och Palermo, rapporteras det, men hur det går med Vatikanstaten, är kanske en annan femma..

Man har drivit sin verksamhet ända sedan 1980-talet, och är idag ett hedniskt samfund med minst 40 år på nacken.

Romerska Hedningar har redan återuppbyggt visa Jupiter-tempel. ”Hell Mars Thincsus !” säger jag !

Under det moderna Italiens lagar, finns en regel som heter otto per mille – vilket innebär att religiösa samfund, de förhatliga katolikerna inbegripet, högst får ta ut 0,8% intjänade i skatt från varje  skattepliktig medborgare

Man jämföra detta med det sönderskattade, alltmer utarmade svenska folket, som nuförtiden tvingas betala 3 – 4 % eller ännu mer till en påstått kristen kyrka som sprider islam, och stöder radikalt islamistiska organisationer.

Inte ens i det katolska Italien har det gått så långt med snattandet från vanligt folk, trots banken Monte de Paschi (katolska kyrkans egen bank, som kritiseras för rena korruptionsaffärer) .

Nutidens Pontifex Maximus, en viss Giuseppe Barbera, säger att hans rörelse har som mål, att få folk att leva hederligt, sluta vara blotta homines eller homos, och återgå till att vara Viri – respektive Feminas.

Ett värdigt mål ! Salve fratorum Romanum, Hell Tor och Jupiter !

In Hoc Signo Vinces” – SÄRIMNER SEMPER FIDELIS !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s