Om KULTURELL APPROPRIERING från USA och VÅRA heliga symboler…

I kölvattnet av Quanon och alla Pårökta ”Söndags-Schamaner” som påträffats inuti Capitolium – där de inte ska vara – I USA på sista tiden, har debatten om Kulturell Appropriering och smädandet av Asatron och dess heliga symboler tagit ny fart. Denna gång är det den ökände jazzmusikern och professorn Karl E. H. Seigfried som yttrat sig för det ultraliberala och vänsterbetonade lägret inom Amerikansk Asatro (vilken som bekant knappast företräder några likheter med den Nordiska) och som – illavarslande nog – har intervjuat den likaledes ökände Henrik Williams från Uppsala, ni vet tok-professorn från Uppsala Runforum, han som hävdar att ”Rökstenen skulle bevisa att Vikingarna var rädda för klimatförändringar”, att alla runinskrifter var kristna, och att magiska inskrifter som Björketorpsstenen och Vävbrickan från Lund – för att bara ta två exempel – inte alls finns..

Köp inga ruttna Williams päron…

Williams och alla hans stollerier har jag redan vederlagt flera gånger om i den här bloggen, till förmån för seriösa Runologer vid Riksantikvarieämbetet i Stockholm, som Magnus Källström till exempel. Angående Rökstenen och vad som de facto står på den, finns det en ny seriös sajt på nätet.

Denna gång spyr Williams ur sig, att vem som helst skulle äga rätt till Asatrons heliga symboler, ett idiotiskt uttalande. Äger då också vem som helst rätt att använda kristna kors och Buddhismens 8-ekrade hjul hej vilt, och utan hänsyn till all lagstiftning om Förargelseväckande Beteende, kanske..?

Nej så tusan heller att man gör, varken i USA eller här hemma…

Vad har Amerikaner och därmed likställda med VÅR kullturs symboler att göra ? – INGENTING – för symbolerna tillhör den Nordiska kulturen…

Amerikaners, ”fornsedares”, höger-extremisters och vänster-extremisters dumma fasoner är och förblir fel. Ohjälpligt fel, även i juridiskt hänseende, för vad de håller på med är och förblir lagbrott – i alla civiliserade länder. Inte mindre än 60 personer från de Nordiska länderna, som jag haft kontakt med de sista dagarna via sociala media, håller helt med mig om det här. Quanon, ”fornsedare” och nynazzar måste stävjas, för ingen av dem har i Sverige eller Nordens länder att göra.

”Och för övrigt ju det är – samma extremister här som där. Samma djävla hojtande och samma dumma vrål. Samma gamla droger, och samma alkohol…

Från USA rapporteras idag också att AFA, alltså Asatru Folk Assembly – inte den svenska vänsterdräggen med samma förkortning, skaffat sig en ny lokal och ett nytt gudahov, den här gången i Linden, Florida – och som vanligt har anklagelserna om rasism börjat hagla, ett mönster vi sett upprepas många gånger tidigare. Bland annat angrips Asatru Folk Assembly – som tidigare etablerat ett Gudahov i Minnesotas svenskbygder, vilket jag också skrivit om här – nu av Southern Poverty Law Center, en känd aktivistgrupp, och lokaltidningar publicerar snyftreportage om en fd Metodist-kyrka, som – nämen Huuu så hemskt – nu helgats åt Tor eller Thor.

För min del håller jag mig högst neutral. Man påstår att AFA skulle vara ”rasister” eftersom de bara tillåter ”vita” bland sina medlemmar, men i så fall är också ”Afrosvenskarnas Riksförbund” i Sverige r-a-s-i-s-t-e-r och ingenting annat, eftersom de ju bara tillåter medlemskap för svarta. Och Frimurarna tillåter bara medlemskap för män, Centerns kvinnoförbund medlemskap för just kvinnor och Liberalernas ungdomsförbund tillåter ingen person över 25 år att vara medlem – så är de också ”rasister” då – eller ?

AFA representerar en gren av Amerikansk Asatro som jag i och för sig inte sympatiserar med, inte så mycket på grund av deras stadgar, men därför att de är just amerikaner. Asatron skapades i Norden, den utövas bäst i Norden och det är i det Nordiska Kultur- och Naturlandskapet den hör hemma – inte i USA…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s