IDIOT försöker göra om Tyr till Jotunn med Serie-album som ”bevis” – och ANDRA mycket TYDLIGA bevis på REN IDIOTI…

Det sägs att emot dumheten kämpar både Gudarna och Himlen förgäves, och förvisso är den mängd tramsebyxor, dumsnutar och rena idioter man möter här i tillvaron och Midgårds dalar fasaväckande stor. Ett bevis på det – ibland många – kom i helgen, när närmare 600 Covid-19 förnekare samlades till en olaglig demonstration i Stockholm, och sannolikt spred virus både ibland den svenska allmänheten och sig själva.

Covid-19 förnekare som inte förstår sitt eget bästa och som skadar svensk polis skall inte bara ”uppmanas att gå hem”

Andra – lika klockrena – exempel på REN IDIOTI, eller kanske självförvållad fördumning, medvetna lögner och verklighetsförfalskning kom i förra veckan, när allas vår Statsminister Fläsklägg, alias ”Den store Svetsaren” ställde sig rakt fram i TV och förklarade, att de senaste Vansinnesdåden i Vetlanda, där en kriminell Afghan med namnet Tamim Sultani helt oprovocerat högg ned 7 stycken etniskt svenska män   ”inte skulle ha med invandring att göra”. Rent fakta-förnekande med andra ord, eftersom till och med den alltid lika regimtrogna Dagens Nyheter redan avslöjat att den kriminelle Afghanen, som dessutom hade kända narkotikaproblem och som aldrig lärt sig svenska, än mindre arbetat eller studerat sedan han kom till Sverige, faktiskt bad de sociala myndigheterna i Vetlanda att betala en fri hemresa till Afghanistan för just honom.

Med andra ord är det redan bevisat, bortom allt rimligt tvivel, att det faktiskt gällde ett invandringsärende, och därför LJUGER Statsminister Fläsklägg återigen, som vi alla kan se.

Sådana politiska lögner har vi i och för sig hört förr, när Mijailo Mijailovićs Knivmord på Utrikesminister Anna Lindh av Partiordförande Göran Persson förklarades ”inte ha med politik att göra” – exakt samma lögn redan då med andra ord – Mord på Utrikesministrar ÄR alltid politiska, skulle jag nog våga påstå, och de h-a-r alltid politiska konsekvenser.

Dessutom har det enligt vittnesuppgifter från ett av de knivhuggna offren visat sig, att galningen i Vetlanda skrek ”Allahu Akbar” innan han gick till attack. Detta – tillsammans med vad som redan är känt om han ideologiska hemvist – tyder på att vad som skedde var ett hatbrott, begånget emot Svenska Medborgare. Samma ”Gud är större” (alltid dessa Monoteister, Alltid denna ”Gud”) är som bekant också ett slagord för Ärkebiskopen Antje Jackélen och ”Svenska” Kyrkan – och är det en tillfällighet – eller ja – vad ska man säga ?

Hur kan denna kvinna försvara våldsmän, som huggit ned sju män på öppen gata ?

Ändå sitter nu tusentals sk ”batik-häxor” och hela politiska partier och stryker den potentielle mördaren medhårs, och tycker att det är ”synd” om honom. Han ska ”love bombas” tycker bland annat Proffstyckaren Göran Greider. Här finns inte minsta sympati för de värnlösa offren, inte ett uns medlidande med alla dem som blivit skadade genom Tamim Sultanis handlingar, ingen förståelse för tiotusentals Vetlanda-bor, som ser sin stad och sin kommun till synes mista all trygghet – istället ställer sig ”gammelmedia” på den kriminelles sida – men varför ?

Merparten av de personer som befinner sig i Sverige, de må vara svenska medborgare eller ej, bär sig inte åt på Tamim Sultanis befängda vis, ens om de råkar ”må dåligt” – för det ursäktar inte den sortens beteende. Dessutom vet man, att Sultani hade tränat kampsport och kroppsbyggande innan sina dåd – så de berodde tydligen inte alls på någon tillfällig sinnesförvirring, utan där förelåg en tydlig planering samt ett tydligt och klart uppsåt, som troligen förelegat en längre tid.

Varifrån kommer all denna självförvållade idioti ? Kan det månne vara införandet av vissa religioner och den sk ”Mångkulturen” som ger oss svaret på den frågan ??

 

(sk ”meme” gjord av Seth Chagi, USA)

Idag är åter en Tisdag, dvs en Tyrs dag – som borde vara helgad rättvisan.

Vi vet alla att Tyr är den gud i Asatron som råder över rättvisa, och den rättvisa kampen emot ogärningsmän, Fenris och Varg I Veum. Och ändå finns det dem, som vill vanställa honom och helt förvrida Tyrs gestalt till något han aldrig varit och aldrig är. Bland annat en framstående TOTALIDIOT på bloggen ”Markera som oläst” som kallar sig Fredde, och som i vuxet tillstånd och långt framskriden ålder bara sitter och sysslar med serietidningar.

Ett av mina favorituttryck här i Världen är som ni kanske vet ”A writer shouldn’t write what he doesn’t know” och det går utmärkt att applicera på denne ”Fredde”.

Idioten ifråga hävdar att ”Asatrons myter är dåligt kända” bara för att han inte känner till något av dem själv, och inte kan något om Asatro. Alla någotsånär seriösa forskare och insatta personer vet redan, att det förhåller sig precis tvärtom. Den Nordiska Mytologins värld är en av de mest fullständigt utforskade, beskrivna och i skrift skildrade mytologiska världar vi alls känner, mycket beroende på skaldepoesin, Eddorna och de folkliga traditioner som bevarats till våra dagar. Homeros och den klassiska antiken i all ära, men förutom den finns det knappast någon kulturkrets överhuvudtaget, som ger så värdefulla insikter för den historiska forskningen.

Numera är de flesta forskare av den åsikten, att Tyr finns hos alla Indoeuropeiska folk, att han alltid varit en himmelsgud och till på köpet en av de mest kända och viktigaste gudarna. Med hjälp av den Nordiska mytologin kan man dessutom utforska också vad som heter Proto-IndoEuropeisk Mytologi, ett historiskt skede som ligger inte mindre än 9500 år tillbaka i tiden, dvs den äldre stenåldern. Jag citerar:

Norse mythology is still considered one of the three most important of the Indo-European mythologies for comparative research,[18] due to the vast bulk of surviving Icelandic material.[20]

Tyr, Ziu, DIaus Pitar, Zeus, Jupiter – Mars Thingsus – ja – Tyr har så gott som alltid funnits, och han bär många namn…

Nu råkar det stå skrivet i en säger en liten källa, nämligen Hymiskvida i den Poetiska Eddan, att Tyr skulle vara jätten Hymers son, och detta har den danske serietecknaren Peter Madsen tagit fasta på. Utifrån detta faktum har han broderat ut en skröna, och den tror tydligen en nolla, en rejält okunnig människa och en lallare som ”Fredde” på.

Med precis samma brist på intelligens skulle man kunna ta Hollywoods, Marvels, hela populärkulturens förvridningar av Asatrons stoff som vittnesgilla, men jag kan för mitt liv inte begripa, vad dessa förbannade idioter har med vår tro och vår Nordiska kultur att göra, när deras andliga och kulturella förståelse är noll, nada och intet, och de inte ens behärskar ämnet.

Nej – det gäller att SKILJA på Tor respektive rent djävla HOR ! (Han hade inte alls någon ”yngre syster” med det namnet)

I alla andra källor sägs Tyr vara himlens respektive Odens son, och varför man alls skall försöka göra om honom till något annat, har jag mycket svårt att förstå, inte minst därför att 12 000 års obruten tradition ändå förklarar vad Tyr är på ett mycket övertygande och lättfattligt sätt. Carl Gustaf Jung ansåg en gång, att Gudamakterna är arketyper i det mänskliga undermedvetna. Existensialer, skulle vi också kunna kalla dem för.

Tyr är inte bara den allseende himmelsfadern, utan den rättvise krigaren, och han har som sagt funnits sedan den yngre stenåldern – sedan spelar det mindre roll vad vi kallar honom för – lika mycket som vi kan kalla Tor för Thor, Horagalles, Thore-karl, Perkele, Perun, Perkunas, Perkuno, eller Donar – för över hela det indoeuropeiska området finns samma åskgud i alla fall, och det går inte att göra om honom till något annat, som han inte är och inte kan vara.

Jag vet inte hur mycket trams jag fått höra genom åren.

Det har funnits kommersiella idioter, som försökte lansera ”Yggdrasill” som en ny sill-sort, lagom till Midsommar. Deras rörelse stängdes av hälsovårdsmyndigheterna, och det var kanske lika gott det.

Jag kommer att tänka på en ”teaterman” i Göteborg, som ville göra gällande att Skärtorsdag skulle heta så till åminnelse av den rodnad, som Tor skulle ha antagit under den kyliga våren, och andra dumheter i samma stil.

Karln är numera död, död i Corona, och han dog på det sättet att det sk ”krigssjukhuset” i Göteborg, som vi fått höra så mycket talas om, hade personal som ”glömde” att förse hans respirator med en luftslang, när han skulle flyttas till en annan avdelning. Det var en på alla sätt plågsam, utdragen och hemsk död av långsam, långsam kvävning som bestods honom, och enligt vad jag fått höra förblev han vid medvetande in i det sista.

Så gick det för honom, och så kan det gå för alla politiska lögnhalsar, Covid-förnekare, förintelse-förnekare, fakta-förnekare och IDIOTER, ja de som förolämpar makterna, för Asatrons och Polyteismens gudar skall man nog inte skämta med, eller ta lätt på.

Man skall aldrig önska ont över en annan människa, säg det, eftersom det onda i så fall kan slå tillbaka i trefaldig form, men idag är det nästan så att jag önskar ont över alla de dumbomar och tramsebyxor jag fått se och lagt märke till under den senaste tiden.

TYR HJÄLPE !

2 tankar om “IDIOT försöker göra om Tyr till Jotunn med Serie-album som ”bevis” – och ANDRA mycket TYDLIGA bevis på REN IDIOTI…

  1. Tyr var fosterson hos Hymer. Det var vanligt i äldre tider att söner hos kungar och stormän uppfostrades hos andra. Dels för att de fick se världen och få erfarenhet men också som en slags gisslan. Även Tor ska ha en fosterfar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s