Från Oligarkernas (olika ?) Paradis…

Sverige utmålas ofta som en Socialdemokratisk och Socialistisk mönsterstat, där utrikespolitiken förutsätts vara ”Feministisk” (fast ingen vet vad det ska betyda…) och Statstelevisionen förutsätts vara objektiv, samtidigt som man också förutsätter att alla Inkomstskillnader är totalt utraderade, och folk lever lagom nivellerade och för evigt lyckliga under vad som i praktiken blivit en synnerligen intolerant enpartistat, behärskad av ett litet fåtal, en Nomenklatura.

Men nu rämnar hela skenbilden, eller ”Sverigebilden” – den skenbild samma Statstelevision mödosamt byggt upp och indoktrinerat oss alla med i ett antal decennier – och det är samma solkiga ”Sverigebild” som det hart när Allsmäktiga ”Partiet” föreslagit att det skall bli i lag förbjudet att ens kritisera. Enligt vad ”Alternativmedia” idag vågat publicera, så har en ny undersökning i den internationellt ansedda Tidskriften ”Financial Times” klart utvisat att Sverige och Putins Ryssland ligger i topp vad gäller inhemsk oligarki.

Na zdorovje, Gospodin Löfvén ! (Och för övrigt är det väl ungefär – Samma Oligarker här som där !)

I Ryssland ligger det till på det sättet att ett antal Biljonärer – Oligarkerna – år 2020 ägde summor motsvarande 24 % av landets BNP. Och i Stefan Löfvéns påstått ”jämlika” Sverige, äger 41 miljardärer – alla ingående i den lokala Nomeklaturan numera motsvarande 30 % av BNP – emot 20 % år 2020. Ökningen i oligarkernas förmögenhet har endast varit större i Ryssland, där deras tillgångar nu överstiger 30 %

Fakta talar sitt tydliga språk… Ganska SKRÄMMANDE – eller hur ?

 

Man brukar internationellt sett påstå, att situationen skulle vara ännu värre i Donald Trumps USA. Men där uppgår miljardärernas och de verkligt stora kapitalisternas ägande fortfarande under 20 % – och ”Landet Löfvén” är alltså mycket ojämlikare än ”Landet Trump” – allt enligt vad undersökningen visar.

Bara en 25 procent av de amerikanska miljardärernas inkomster kommer från arv, att jämföra med 60 procent av de svenska miljardärernas inkomster. I studien ingick tio länder från den utvecklade världen och tio utvecklingsländer. Detta bevisar övertygande, att Sverige i själva verket styrs av en liten, liten Nomenklatura. Det finns en överklass, som ärvt sig till rikedomar utan att behöva arbeta för dem, och den omfattar inte de etniska svenskarnas folkflertal.

Bloggen ”Det Goda Samhället” rapporterade liksom av en händelse härförleden om författaren och samhällsdebattören Karl-Olof Arnstberg, annars professor i etnologi, som till hösten skall komma ut med två goda och läsvärda böcker, betitlade ”PK-männen” och ”PK-kvinnorna”.

Han skriver om dem allihop, dessa Lööfs och Löfvéns, pedofila Federleys och andra av våra makthavare. I Ryssland skulle de väl ha skjutit ned honom på öppen gata. Allt som händer här, är att SvD, DN, SVT och media osynliggör honom, och vägrar publicera texter som den följande, eftersom den är ”väl skarp” – och nu får vi välja om ni vill instämma i nedanstående – eller också – ”Inte alls!”

”De är helt enkelt ett Djävla Pack !

När jag läser igenom porträtten, de flesta mellan fem och tio sidor långa i bokformat, så är det en rätt motbjudande samling av offentliga personer som presenteras. Det handlar inte bara, och inte ens främst, om att de har andra politiska preferenser än jag, utan det som gör att jag ogillar och föraktar dem, är deras moraliska brister, obekymrade förhållningssätt till sanningen, okunnighet och, inte minst, den nöjda sadism, med vilken de smädar sina politiska opponenter. På ren svenska: De är helt enkelt ett djävla pack! Det skriver jag emellertid inte i böckerna, utan porträtten är i allt väsentligt sakliga och det dessa offentliga personer sagt och gjort (eller inte gjort) får tala för sig självt.

  • Karl Olof Arnstberg, om ”Maktens Charlataner” 6 Maj 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s