”Svenska” Kyrkan i Uppsala Stift AVSLÖJAD – VANDALISERADE tjogtals Monument..

Alla vet det redan, men ingen vågar skriva om det. ”Svenska” Kyrkan har genom alla år stått för ett oerhört barbari och en planmässigt bedriven förstörelse, som gått ut på en systematisk vandalisering av det svenska kulturarvet. Man har inte hyst respekt för förfäderna, ingen respekt för vår inhemska kultur och våra fäders tro, helt enkelt.

Nu avslöjas det igen – för vilken gång i ordningen vet väl ingen, för ingen har brytt sig om att räkna, eller dokumentera de många skadorna. Sanningen kommer fram – men sanningen är förstås inte trevlig att höra – för de kristna...Men journalisten Jens Flyckt har på sin blogg börjat skriva om viktiga upptäckter, som gjorts i Övergrans Kyrka på vägen mellan Bålsta och Enköping.

Där har man upptäckt rester och fragment efter flera runstenar, som sitter inmurade i kyrkväggen. Ja, hela denna byggnad döljer oerhörda brott, eftersom den förmodligen till mycket stor del är byggd av just plundrade och vandaliserade runstenar, som ”Svenska” kyrkan försökt dölja i alla dessa år…

Med kalkputs och inmurning försökte man utplåna det hedniska. Runstenarna skulle förstöras, och deras budskap osynlig-göras – sådan var kyrkans plan !

Redan i Oktober 1964 visste man att allt inte stod rätt till vid Övergrans Kyrka. Kristna vandaler hade varit framme, och brutit sönder en runsten i två delar, och låtit den ligga som tröskel till sin ”kyrka” – så att alla skulle trampa på den, och stenens ägare förnedras och skymfas i all evighet..Detta skedde 1718, när man helt medvetet lade stenen som tröskel till det nya vapenhuset.

Jens Flyckt rapporterar på sin blog ”Sverigereportage” att fler fragment sannolikt döljer sig bakom putsen och väggarna i denna nu föga använda och egentligen ganska onödiga församlingskyrka – också Yttergran har ju en. Det var för övrigt till den här kyrkan som den Hedniskt sinnade författaren Jan Fridegård förlade sin berättelse ”Torntuppen” som handlar om hans egen fars död, och en övertygelse som står i mycket bjärt kontrast till kristendomens meningslösa förkunnelse – Fridegård var nog Hedning själv, även om han levde i en tid då det var svårt att erkänna det, mycket svårare än nu.

Kanske kan vi i framtiden ta över kyrkan i Övergran, och göra den till ett Frejs och Gerds gudahov – som det en gång var tänkt – och vilken sevärdhet och prydnad för hela Uppland skulle inte detta kunna bli, istället för en trist gammal kyrka, som nästan ingen använder.

Då ska våra fäders stenar börja tala igen, och ge sig till känna inför allt folk. De ska tala om en annan tid, då inga främlingar trampade på vår jord, och folkets eget arbete gjorde Uppland stort och rikt !

 

3 tankar om “”Svenska” Kyrkan i Uppsala Stift AVSLÖJAD – VANDALISERADE tjogtals Monument..

  1. Pingback: ”Svenska” Kyrkan i Uppsala Stift AVSLÖJAD – VANDALISERADE tjogtals Monument.. | Varjager's Weblog

  2. Snarare så var nog tankarna, en sten är en sten, när kyrkorna byggdes så behövdes det mycket sten. Det fanns inga långtradare och runstenar användes i byggnationen istället för att frakta en ny sten dit. En sten med tecken som inte ens kunde läsas, med eller utan kors användes som byggmaterial då folk troligtvis inte visste vad det var och kunde troligtvis inte läsa vad som stod heller.

    Gilla

    • Tack för en klok kommentar – men fanns där då inga stenbrott, stenhuggeri och stenhuggare ? Hur kom runstenarna till – redan då kunde man konsten att bryta sten – och hur utrotades konsten att läsa runor på bara några få generationer…Ifall det nu verkligen var så ? Älvdalsrunorna, Dalrunorna och många andra runskriftsystem – inklusive de medeltida – levde kvar väldigt länge – så dåtidens präster och prelater kan INTE ha varit omedvetna om vad de gjorde, eller allt vad de förstörde..

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s