Notre Dame de Paris blir EURO-DISNEY säger ”Daily Mail”

Den brittiska tidningen Daily mail, som kanske inte precis är känd för att vara det vederhäftigaste tidningsmediet i sitt hemland, i likhet med smutstidningar som ”Excessen” och ”Dagens Dumheter” hemma hos oss skrev för tre dagar sedan om hur den franska katedralen Notre Dame de Paris håller på att bli till ett slags futtig, halv-kristen version av Euro Disney-World, efter att den restaurerats efter den förödande takbrand den fallit offer för anno domini 2019.

Nu skall den göras om till kristen tema-park. Biktstolar, helgonbilder, väggmålningar, krucifix och allt annat sådant skall bort, och istället ersättas med en multi-media ljusshow som hyllar Afrikaner och Asiater – medan kritikerna, också kristna, säger att detta inte har det minsta med Europeisk kultur eller kristendom att göra, och de har faktiskt rätt, om ni frågar mig – fast det är det förstås ingen som någonsin gör…

Fire-ravaged Notre Dame cathedral is being turned into a ‘woke theme park’ with renovators adding a ‘discovery trail’ and ‘Christianity for dummies’ exhibits, critics have claimed. Under new plans, confessional boxes, altars and classical sculptures will be scrapped for trendy art murals, with sound and lighting effects creating ‘emotional spaces.’

A ‘discovery trail’ will lead visitors through various chapels, with an emphasis on Africa and Asia, and scripture will be beamed onto the walls in various languages, including Mandarin. One of the sanctuaries will even be dedicated to the environment.

Maurice Culot, an award-winning Paris-based architect, told The Telegraph: ‘It’s as if Disney were entering Notre-Dame. ‘What they are proposing to do to Notre-Dame would never be done to Westminster Abbey or Saint Peter’s in Rome. It’s a kind of theme park and very childish and trivial given the grandeur of the place.’

— —

Officials say that the symbol of France will be accessible to tourists with no understanding, ‘whether from China or Sweden.’ — — This is political correctness gone mad. They want to turn Notre-Dame into an experimental liturgical showroom that exists nowhere else whereas it should be a landmark where the slightest change must be handled with great care.’

– Daily Mail 2021-11-26

Också andra mer sansade Engelska morgontidningar, typ ”The Telegraph” lär ha rapporterat om samma händelse. De kristna Pajas-Konsterna och denna version av gravt politiserad kristendum eller ”Christianity for Dummies” – Kristendom för idioter med andra ord väntas stå klar till de Olympiska spelen i Paris 2024, enligt vad som uppges vara på President Macrons direkta order och befallning. Kan det bli dummare än såhär ? Men kristendomen har alltid varit en anti-intellektuell, intelligens-befriad religion…

Själv förstår jag inte vad svenska turister skulle ha i denna vandaliserade kyrkobyggnad att göra. Vi är nordbor, inte Européer. Vi tillhör en Nordisk kultur, inte en Europeisk. Vi är Hedningar, inte Katoliker.

Sedan mer än 500 år är Sverige en protestantisk stat, inte en katolsk. Mer än 45 % av våra medborgare är inte med i någon kristen kyrka överhuvudtaget, och bara 1,1 % av våra invånare vill ha något med katolicismen att göra. Detta är FAKTA, och fakta kan man inte förneka. Ils son tort, les Francais… Därför RATAR vi Notre Dame, både detta år, år 2024 och alla andra år i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s