”Svenska” Kyrkan LJUGER rätt ut – det har ALDRIG funnits någon ”Sankta Lucia”

Vad allt av dumheter kan man inte få läsa på Internet ! En av de värsta och allra grövsta lögner jag läst på mycket länge, kommer från den såkallade ”Svenska” Kyrkans Hemsidor. Detta samfund har inte den minsta rätt att företräda Sverige som nation eller det svenska folket. Statskyrkan upplöstes i vårt land redan år 2000, det vill säga för över 20 år sedan, och därför finns det ingen ”Svensk” Kyrka – men för dess oärligheter, lögner och bedrägeri finns tydligen ingen gräns.

Till och med den Evangelisk-Lutheranska Kyrkan i Finland är ärligare i så fall, eftersom den kallar sig just så. Det finns ingen ”Finländsk Kyrka” och ingen ”Finsk” sådan heller – för där accepterar man att många har en annorlunda tro. I vårt land gäller det mer än 43 % av hela befolkningen – som inte vill ha ett enda dugg med denna påstått ”Svenska” kyrka att göra – för så många har faktiskt gått ur den, låtit hedna sig och lämnat kristendomen eller rättare sagt krysten-dummen bakom sig för länge sen – för vem vill väl tro på något som känns både dumt och krystat – som dessa ”krystna” ?

Varje år lurar och bedrar ”Svenska” Kyrkan tiotusentals medborgare. Det gäller inte minst dem som försökt gå ur den och hedna sig i månaderna November och December. ”Svenska” Kyrkan införde ADB eller Automatisk DataBehandling som det dåförtiden hette redan på 1970-talet – och man publicerar data över hur många medborgare som gått ur och låtit hedna sig på frivillig väg även i månaderna November och December. Ändå ljuger man – och säger att det ”inte skulle gå” att gå ur under dessa månader, och tvingar människor att betala i ett helt år extra – vilket är djupt omoraliskt.

Tänk om du säljer din bil i December eller November ? – Tvingar man då dig att betala fordonsskatt i ett helt år extra ?? – Nej, så gör inte ens staten, Skattemyndigheten och dess giriga fogdar. Inte heller betalar du båtskatt, tv-avgift, hundskatt, fastighetsskatt i ett helt år av utpressning och extra avgifter – för det vore lagvidrigt, ja ett ohederligt förhållningssätt från statsmaktens sida. Men den kristna kyrkan – ja den ska förstås pressa pengar av oss etniska svenskar i det oändliga, och så får vi betala, betala, betala och om igen betala…

”Yeah – I’m praying for the POOR…From my GOLDEN throne… in GOLD clothes…”

Hyckleriet vet ingen gräns. Det bara fortsätter och fortsätter. Inte ens små barn får lämnas ifred för de kristna kyrkorna, utan utsätts för skamlig indoktrinering och får lära sig helt fel saker.  Man skriver rätt ut på ”Svenska” Kyrkans hemsidor, att ”Sankta Lucia” skulle vara en historiskt belagd person, och att det skulle vara historiskt bevisat att hon var en trosmartyr. Man påstår också rakt ut – och på ett lögnaktigt och för alla Hedningar direkt kränkande vis – att hennes hedniska fästman skulle ha dödat henne. Men vilka kulturer är det, som begår ”Hedersvåld” (borde man inte snarare kalla det ”Vanhedersvåld” ?) och dödar sina kvinnor ? – Ja, inte är det vi etniska svenskar i alla fall, men kristna och katoliker har alltid idoliserat och dyrkat våld mot kvinnor, mord och tortyr – tänk bara på häxförföljelserna – som dödade upp till en tredjedel av kvinnorna i vissa Norrlandssocknar – och som samma ”svenska” kyrka VÄGRAR att be om ursäkt för !!

”blistered by ignorance” – de kristnas ”Lucia” var en mentalsjuk flicka, som stack ut ögonen på sig själv…

Det finns inte ett enda bevis – varken historiskt eller arkeologiskt – för att någon ”Sankta Lucia” skulle ha existerat, och det finns INGA sådana bevis, varken historiska eller arkeologiska – för den påstådde frälsaren Jeschua ben Yussuf eller ”jesus” existens heller. Allt man har är den sk ”legenda aurea” – en mycket äcklig och motbjudande bok, som fullkomligt excellerar i kvinnohat – som skrevs på tolvhundratalet, minst 900 år efter att det påhittade helgonet skulle ha levat. Man kan inte spåra några traditioner om henne alls förrän mitten på 500-talet, minst 250 år efter det att kejsar Diocletianus kristendomsförföljelser ägt rum.

Enligt de kristnas version skulle Lucia – synbarligen svårt mentalsjuk – ha stuckit ut ögonen på sig själv, bara för att en ung man passerat förbi på gatan och sagt att hon hade vackra ögon. Hon skulle alltså helt och hållet ha följt den patriarkala ”hederskulturens” påbud – än idag förbjuds ju många unga flickor att alls tala med främmande män... Därefter skall en ”herrans ängel” ha kommit flygande från ingenstans och låtit ögonen växa ut igen – men den sjuka hysterikan hade fortfarande osunda fantasier om att bli nunna och annat i den stilen. Till slut satte man henne i fängelse, där hon enligt en tradition ska ha skurit av sina egna bröst med en rakkniv – och när man skulle bränna henne på bål ville elden inte ta sig, så hon fick halsen genomstungen med ett svärd istället – därför tror katolikerna fortfarande, att optiker och halsläkare skall be till sankta Lucia – men vi vet alla att sådana böner är fullkomligt verkningslösa..

Också idag varnar psykiatriker för ”självskärerskor” – sådana finns i hela Sverige nuförtiden – och har någon siciliansk lucia alls funnits, så led hon säkert av liknande kristna griller.

Både St:a Lucia och en viss St:a Agata skulle enligt de kristna fått brösten avskurna, och burit dem på en bricka framför sig – som ett slags mycket makabra ”lusse-bullar”. Vem vill dyrka sådan SJUK skit ?

Helgon efter helgon – påhittad legend efter legend. Alltid kvinnor och män som slaktas som boskap, huggs i bitar, får tarmarna utskurna och annat ”trevligt”. De kristna sitter där i kyrkbänkarna och bara myser. Deras katedraler är fulla av sådant här – men hur kan någon tycka att det är ”vacker symbolik” eller värt att dyrka…

Ett annat hitte-på helgon vid namn Sta Apollonia skulle fått käften upp-bänd, och sina tänder krossade med en hovtång – därför är hon nu Tandläkarnas Skyddshelgon – fint och stilfullt, eller hur ? Varför behandlar de kristna alltid sina kvinnor såhär ??

Att det i själva verket var HEDNISKA kvinnor som den kvinnliga matematikern Hypatia som mördades och släpades genom gatorna av en kristen mobb i Alexandria – ja det har man helt förträngt, och utelämnat ur historien… Hypatia – vars skrifter vi har bevarade – är omnämnd i minst tio oberoende källor – och fick verkligen sina ögon utstuckna, samt huden sönderriven med ”ostraka” eller lerskärvor, innan de kristna klädde av henne naken och stenade henne till döds.

Jämför med vad som hänt kvinnor på Tahir-torget i Kairo i modern tid – men för all del – såhär är ju de Monoteistiska, kvinno-hatande religionerna hela tiden…

Det kvinnliga matematikgeniet Hypatia var en blond kvinna, som gav oss formlerna för kägelsnitt och bearbetningar av Ptolemaios astronomi samtidigt som hon BEKÄMPADE kristendomens mörker.. (men ingen dyrkar henne!)

Ni kristna kan döda mig – men inte tysta mig !” (Så lär Hypatia av Alexandria ha sagt enligt en 1800-tals roman)

Men låt oss nu gå över till trevligare saker. I hela Norden – och speciellt västnorden – har det intill 1900-talets första hälft funnits en tradition som hetat ”Lussi” eller ”ljusi” och som gått ut på att man skall fira den dag som var den gamla Midvintersolståndsdagen enligt den Julianska kalendern, alltså den 13 December. Den svenske Polyhistorn Alf Henriksson skriver i boken ”Alla Årets Dagar” att Lussi firades i hans ungdom, och då hade traditionen inget alls med kristna Lucior att göra..

I själva verket är det här en mycket gammal tradition. Jag har skrivit om ”Såkakor” och ”Julakakor” och andra bakverk – ibland färgade med saffran – som man begravde på åkrarna vid Midvinter-dagen – samma tradition fanns i slaviska och ryska länder. Prokopios, den grekiske historikern, skriver i sin bok om resan till Thule eller den yttersta Norden, där kvinnorna på året kortaste dag skulle ha gått upp på ett högt berg för att hälsa den uppåtgående solen, som blivit pånyttfödd. Då skulle de ta på sig vita kläder, och ha ett rött skärp eller ett bälte av halm på sig, samtidigt som de bar facklor eller ljus i händerna – likheten med den senare svenska ”Lucian” från Värmlands 1700-tal är påtaglig, men INGENSTANS finner vi en koppling mellan denna klädedräkt och det katolska helgonet…

Kopplingen mellan Nordens Lucia och ett påstått Sicilianskt helgon är BOGUS, Hitte-på och fusk…

För de antika geograferna på 300-talet var THULE eller Skandza ett namn på den Skandinaviska halvön..

Men i det gamla Rom fanns också en gudinna, Juno Lucina – som både rådde över det nya ljuset vid Midvinter och Barns födelse.  Man har faktiskt hittat en sarkofag på Sicilien från 300-talet, med Lucinas namn på – men det är INTE ett bevis för något kristet helgon, som ”Svenska” Kyrkan orättfärdigt och felaktigt påstår, utan ett bevis för att personen som begravdes i den stenkistan dyrkade HEDNISKA gudomligheter… Juno – den stora och högbarmade moder-gudinnan, motsvarigheten till Nordbornas FRIGG – som kommer med STORA BULLAR befrämjar också fruktbarheten, som jag hoppas ni alla förstår – och hon är alla RIKTIGA Luciors ursprung och upphov..

Mycket riktigt hade Juno alltid ett lysande diadem eller en ljuskrona på huvudet – och andra har jämfört henne med Diana, också känd som Lucifera, Ljusbringerskan – som ju är en jaktgudinna, likt Artemis eller den Nordiska Skade – som jagar i Vinternatten… Så – Lucia är ingen kristen uppfinning – utan en rest av den stora Modergudinnan…

Då på vår tröskel står…Kopplingen mellan de senare Luciorna och Juno Lucina är ganska tydlig…

Många gånger hade Juno också ett ymnighetshorn i handen, eller bar på bröd, frukter och liknande – likt dagens Lucia med sin kaffebricka…

Det är det evigt kvinnliga, det evigt givande vi dyrkar idag – och Solen – Siv eller Sunna var och är också en ljusgudinna för oss Asatrogna… Låt oss så fira Lucia i den Ångermanländska Jonna Jintons väna sällskap – och låt alla blonda, svenska kvinnor därute fira denna dag – UTAN kristendom och islam, som bara trycker ned och skadar dem !

Nej, Lucia är ingen kristen tradition – den är NORDISK – för det är bara här i NORDEN den firas på detta vis…

4 tankar om “”Svenska” Kyrkan LJUGER rätt ut – det har ALDRIG funnits någon ”Sankta Lucia”

 1. Pingback: ”Svenska” Kyrkan LJUGER rätt ut – det har ALDRIG funnits någon ”Sankta Lucia” | Varjager's Weblog

 2. Apropå att hålla sig med osanningar, så kom jag att tänka på den norska rundikten:

  “Bjarkan er laufgrønstr líma;
  Loki bar flærða tíma.”

  Just denna vers är en jag lurar på. Hade Loke något med björken att göra? De känns konstigt eftersom de är ett “kvinnligt” träd. Har du någon idé ?

  Hoppas du har det bra i vintermörkret
  /ebba

  Gilla

  • vilken version eller källa är detta ? Wikipedia, som man inte ska tro för mycket på, har inte denna version under ”bjarka” runan – varken i den isländska eller norska rundikten. Det viktigaste ordet i den andra strofen är ”flaerda” som jag i brist på något riktigt lexikon på fornisländska spontan-översätter som ”FLÄRD” utan att göra anspråk på att det ska vara riktigt. Tima är antingen ”timme” eller ”hända” som i modern svenskas ”tima eller ske”. Men – varför Loke skulle inlåta sig på flärd, i samband med Bjarka eller Björken – som är en kvinnosymbol, är svårt att förstå. Detta svarar i och för sig emot Lokes väsen – han stjäl ju Frejas smycke och hennes klädsel, vilket kan vara ett tecken på flärd så gott som något, och han lurar den ungbjörk-slanka Idun utom Asgårds port, genom att flörta och betee sig flärdfullt emot henne – men detta är en ganska fri tolkning, och det finns inget uppenbart samband här. En annan tolkning, är att detta är en senhednisk rundikt under inflytande av kristendom, och att kvinnan eller kvinnor i allmänhet (betecknade med en Bjarka-runa) så att säga står under Lokes inflytande, rent generellt – efter hur de kristna såg på saken. Då skulle rundikten vara nedskriven först på 1200-talet eller så – och det äger antagligen sin riktighet – har hittat en version här som stämmer med din text… https://throwbackthorsday.wordpress.com/2017/05/25/the-norwegian-rune-poem/

   Å andra sidan är detta ett ganska svagt hypotes-bygge – och man kan som du fråga, vad kopplingen är. Standardsvaret, att det skulle svara emot en ”nu okänd och försvunnen myt” tror jag dock inte mycket på – många forskare använder det svaret hela tiden – men det stämmer nog inte..

   Gilla

   • Ja, precis. Jag hittade den sidan du länkade till och fortsatte att söka för att se om de var en äkta rundikt eller ej. Rundikten verkar vara citerad i flera böcker och vissa skriver att den kommer från ”Runic and Heroic Poems of the Old Teutonic Peoples” som jag inte tidigare känner till.

    Min första tanke var att ”laufgrønstr” är en referens till Lokes påstådda fader enligt vissa. Björken känns som en ganska belagd symbol för den kvinnliga kraften, de späder ju på våren, Frejas och de kvinnliga makternas tid. Fertilitetens tid. Och björken var säkert viktig på alla möjliga sätt.
    På ett annat ställe i rundikten nämns att “thursarna” orsakar kvinnor smärta/lidande (min snabba kanske helt felaktiga översättning), och då börjar jag undra om dessa två strofer hör ihop.

    Men som sagt, de kanske bara är nys alltihop. Jag har försökt sätta mig in dessa, lite mer obskyra, sakerna på senaste. Tex om Johannes Bureus namn och rundikt för de älvdalska runorna är äkta eller ej.

    Men de är ett svårt ämne och jag har varken den kunnighet eller livserfarenhet som du har😄

    /ebba

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s