I vilket hans Högvördighet av Gotland får sparken – av sina EGNA !!

Svenska Kyrkan är inte bara Vänstervriden. Den Vänsterprasslar också !

Skrivet av Henrik Andersson på bloggen ”Ideell Kulturkamp”

Ingen media-intresserad svensk lär ha undgått de fula angiverierna och utrensningarna inom den såkallat ”Svenska” Kyrkan förra veckan, ett samfund som inte är ett enda förbaskat dugg svenskare än något annat, och som inte har minsta rätt till detta namn. Inte sedan Stalin lät avrätta Marskalk Tuchatevskij har man sett prov på något liknande. Sju prästerliga kollegor på Gotland hade svurit sig samman, och angav sin egen Biskop, Hans Högvördighet Thomas Petterson för att ha haft en utomäktenskaplig förbindelse med en vuxen kvinna. Och så kom Antje Jackélen och det såkallade ”Domkapitlet” – en kristen specialdomstol, som agerar helt utanför den normala rättvisan, och som uppträder lagvidrigt, då dess beslut uppenbart strider emot både LAS (Lagen om Anställningstrygghet) och praxis för Arbetsdomstolarna i Riket – och man får väl anta att eftersom alla svenskar skall vara lika inför lagen – Det sägs ju att vi lever i ett demokratiskt land – så borde man kunna förutsätta, att vad som är gällande lag för arbetsmarknaden i övrigt, också gäller ”Svenska” Kyrkan..

Men lagbrottet har inte beivrats. Ärke-pisskopp Kackélen – som hon ibland kallas av min Finlandssvenska väninna – står rakt fram i Statstelevisionen och beklagar sig, samt ojar, oggar och orerar om vilken ”oerhörd personlig tragedi” det måste vara för Thomas Pettersson och hans familj.

Och ändå är det just hennes eget beslut, som framkallat ”tragedin” och som hindrar den väl meriterade biskopen från att arbeta vidare. Han får inte ens vara präst eller diakon i något annat stift, utan utesluts helt sonika ur Kyrkan – trots att det torde vara olagligt för en arbetsgivare att bära sig åt på det här befängda viset. Och vad ska man kalla Ärkebiskopinnans krokodiltårar för ? Är det inte HYCKLERI att uppföra sig som hon gör – att först ge en person sparken för något som inte är olagligt, och sen påstå att man är solidarisk med den person vars rykte man skadat, frusit ut och lortat ned ? Är det ens kristligt att bära sig åt så ? De kristna säger ju hela tiden, att just deras Gud ska vara så nåderik, så nåderik så, ja gud han förlåter alla synder – men Biskopen av Gotland – ja han ska ändå brännmärkas…

Av skilsmässofrekvensen i Riket att döma, varar ett genomsnittligt äktenskap i Sverige endast i ungefär 12 år. Det framgår i och för sig inte av statistiken, hur många skilsmässor som beror på just otrohet; men det torde nog vara så att frekvensen vad just otrohet angår, inte är mindre och inte är ett dugg annorlunda för präster, biskopar och övriga av ”Svenska” Kyrkan anställda personer. De flesta sociologer, psykologer och familjeterapeuter anser idag att otrohet i sig inte är något problem, vad som orsakar problemen är däremot vissa personers fördomsfulla, bigotta och helt insnöade attityder – exakt samma attityd, som ”Svenska” Kyrkan nu sprider över hela vårt land…

Låt oss säga, att 10 % av den vuxna befolkningen varit otrogen någon gång, i brist på bättre statistik eller antaganden om saken. Vi vet också att det finns minst 1533 präster (biskopar, diakoner och övriga oräknat !) inom den påstått ”Svenska” Kyrkan, eller rättare sagt den Evangelisk-Lutheranska ockupationsmakten i Sverige.

Vad kallar man en Ärke- någonting som först förödmjukar, skämmer ut och sparkar en av sina medarbetare, och sedan kallar det för en ”tragedi” ? Är inte Antje Jackélen en HYCKLERSKA ??

Ifall otrohetsfrekvensen nu inte är mycket annorlunda för ”andliga” befattningshavare inom denna mycket egendomliga ”Svenska” Kyrka, borde det betyda att det kanske finns minst 150 präster eller så som OCKSÅ varit otrogna, åtminstone en gång – och som därför genast borde avsättas, och förhindras att utföra just det arbete, som de skött i många år och är utbildade till – enbart på ”värdegrundsmässiga” grunder – eller Ärke- någonting Fru Jackélens utmärkta recept…

Tycker ni att detta vore rättvist, goda medborgare ??

VILKA krafter är det som ska få styra i vårt samhälle ? Ska diverse flummiga religiösa samfunds åsikter gå FÖRE den svenska LAGEN ??

I Hávamál står det skrivet som följer – och det skall vara Allfader Odins egna ord:

93.Ástar firna /skyli engi maðr/annan aldregi;/oft fá á horskan,/er á heimskan né fá,/lostfagrir litir. 94.Eyvitar fir /naer maðr annan skal,/þess er um margan /gengr guma;/heimska ór horskum/gerir hölða sonu/sá inn máttki munr.

Många har översatt dessa strofer olika genom tidernas lopp, men alla seriösa översättare – och till dem räknar jag inte Lasse Liten Lönnroth eller andra som rotar i lönn, – torde vara överens om innebörden i stort – själv översätter jag dessa strofer så här:

93. Kärlek klandra
skall ingen man
aldrig för en annan;
ofta får klok det,
som dum aldrig får
av den lustfagra kroppen.

94. För fel i älskog
som övats av mången
skall man aldrig
annan tadla.
Både ovis och vis
maktlösa står
inför sin kärleks val

De sista strofraderna i 94:e strofen är här fritt översatta, men ”firn” betyder mycket riktigt klander – och att klandra någon annan för vad som gjorts i kärlek, är fel – så länge det inte berör lagbrott – underligt nog tillåter ju Svenska Kyrkan pedofiler som Fredrik Federley i sin mitt – men Biskopen av Gotland, han som föredrar Vuxna Kvinnor – nej han kastar de ut – var ligger egentligen logiken i sådant ?

Men – sådan är Monoteismen. Sådan är också den Katolska Kyrkan, som genom århundraden och årtusenden förföljt, hånat och bestraffat de människor som ägnat sig åt Heterosexuell Kärlek mellan Vuxna – men se Pederasti och Homosex – ja det har de katolska prästerna själva med uppenbar förkärlek ägnat sig åt…

I Gudarnas värld är otrohet vanligt. Loke har varit otrogen emot Sigyn otaliga gånger, till och med med Hästen Svadlifare, och genom sin anal har han framfött monster. Oden själv har ett förhållande med Saga i Sökkvabäck, och dricker där med henne mjöd ur Horn av Guld, men både Sigyn och Frigg, den spinnande Himladrottningen, förlåter klokt nog sina män. Nu är det visserligen så att ”Quod Licet Jovi, non Licet Bovi” som de gamla romarna en gång sa på klingande latin, det vill säga att ”Vad som passar för Jupiter, passar inte för Oxen” eller det gudarna gör, skall människorna inte apa efter eller tro att de kommer undan med i längden, för då slutar det oftast illa.

Ändå är det så, att Hedendomen och Asatron alltid varit tolerant, när det gäller Otrohet eller fel i Älskog. Vad som försiggår i din grannes sängkammare har du strängt taget icke ett förbannat dugg med att göra, ack gode Svensson – och detta bör du sannerligen lägga på minnet, så framt det skall gå dig väl.

Angående förhållandet mellan män och kvinnor kan jag bara citera min gamle Stabschef från Livgardet, som angående sin lagvigda en gång sade som såhär:

”En gång är ingen gång, två gånger är också ingen gång, men tredje gången, då ringer fanimig en gong-gong !”

Han var barsk, men en man efter mitt sinne. Ni bör förlåta varandra, ack ni hedna och ludna, och icke klandra eller smäda för otrohet, så ska gudarna också förlåta er.

Detta skall ni rätta och packa eder efter !

Saga från Sökkvabäck, från en av mina hedniska kalendrar (Personen på bilden har inget att göra med vad som skildras i inlägget)

3 tankar om “I vilket hans Högvördighet av Gotland får sparken – av sina EGNA !!

 1. Pingback: I vilket hans Högvördighet på Gotland får en spark i Arslet – av sina EGNA !! | Varjager's Weblog

 2. Skulle du kunna förklara lite mer djupgående stoffernas innebörd för den unge som har lite svårare för äldre svenska? Jag har svårt att tro att våra förfäder skulle vara positiva till otrohet. De går inte ihop med allt som skrivits om de nordiska folken, och inte heller de gamla sagorna. Där makar verkar vara väldigt tillgivna till varann. Men “it takes two to tango” som amerikanarna säger.

  Jag har åkt på corona, med väldigt hög feber, frossa, huvudvärk, och värk i kroppen ända in i skelettet – så jag är inte heller i mitt esse intellektuellt sätt just nu. Jag får skylla mitt tröga huvud på det.

  /Ebba

  Gilla

 3. Då gör jag ett hastigt försök för dagen, Ebba… När det gäller det norröna, skall man aldrig vara f-ö-r säker, eller förvandlas till någotslags Irländsk katolik, som ”forskaren” Turville Petre från Inklingarnas Oxford-gäng och CS Lewis, Mr Tollkühn och grabbarna – som ville se hela världens mytologier och speciellt den fornnordiska ur en strikt Ärke-Katolsk, Monoteistisk synvinkel – vilket inte alls stämmer. Studera de gräsliga spåren efter denne ”Mister” kring Fylgior, Placentor, Efterbörd och Moderkakor på Wikipedia till exempel – saker som är helt, totalt, kapitalt fjärran från vad en ”Fylgia” eller en skydds-Dis egentligen är. ”Horskan” har exempelvis inget med hor att göra utan med hörande, uppmärksamhet, klokhet – även om det k-a-n låta lite väl snarlikt för moderna svenskar – och ”heimskan” – att vara ”hemsk” är att vara ruskigt begränsad i sitt eget tänkande, instängd i hembyn, det egna hemmet, att inte ha någon ”hugflykt” alls. Hávamáls författare såg säkert inte positivt på otrohet, nej – men de var ytterst toleranta. Polygami och frillo-väsen, dvs att ta sig bihustrur – eller att en Jarl eller burgen man kunde ha fler än en fru, var visst inte ovanligt – och i vissa kretsar nog till och med brukligt, men manlig homosexualitet i passiv form – vi ska dock inte ÖVERDRIVA betydelsen av ord som ”Ragr” (engelskans rage) och ”Aergi” – ”Arg” är exakt samma ord, med exakt samma stavning på modern tyska – till att bara och endast bara betyda något sådant, särskilt inte när Björketorpsstenen i Blekinge talar om det begreppet. ”Måtte han ständigt plågas av arghet” betyder faktiskt ilska, vrede, negativa känslor i den kontexten, inget annat. Till och med min gamla farmor -”Edda” med ett isländskt ord – ty det är exakt vad det ordet betyder på norröna – visste så mycket, att man kan bli verkligt sjuk av att ”gå till sängs arg” som hon sa – och att ”ond hug går i rågen” när tromber kommer farande. Hon var gift med en kristen kyrkoherde under nittonhundratalets första hälft, men kunde sina saker – eller skall vi säga – ett och annat. Och att säga – att en skånsk kyrkoherdes fru, där och då – var mer hedning än kristen – nej det gick inte för sig… Vem skulle säga eller tro, att hon ägnade sig åt vidskepelse eller rent häxeri – vilket hon alltid, i hela sitt liv bestämt förnekade. I hennes hus förekom inget sådant nämligen… ”men” sade hon – och började därefter berätta… Angående otrohet, eller att vara otrogen alltså… Detta är inget bra svar på din fråga – men om du ser till andan i det, snarare än det faktiska innehållet, skall du förbli en Hedning, liksom jag…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s