”Magadan Magda”, LO-kollektivet, pengarna och Kriget i Ukraina

”Gewaltig ist, was in Osten vorgeht…”

”Väldiga ting sker i Öster…” Ja, så brukade det låta i den tyska Riksradion av anno dazumal... Men – har vi någon verklig pressfrihet i Sverige  ? Hur är det med svenska medias rapportering om Ukraina-kriget, och Putin-Rysslands besinningslösa överfall på en fredlig grannstat ?? – Ja, det frågar sig ingen mindre än Ole Jacob Sunde, den mäktiga Schibsted-koncernens styrelseordförande i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

 

Låt oss rekapitulera vad som kommit fram de senaste dagarna, under det att jag själv – som enväldig redaktör för Hedniska Tankar – sysslat med annat…

Det har nu blivit känt, att Ukrainas Regering mitt under brinnande krig desperat bett Sverige om mera hjälp i början av denna månad – bland annat har man efterfrågat stridsvagnsminor, Granatgevär m/47 – det berömda ”Carl Gustaf” och Robot 57 – NLAW, producerat av Sverige och Storbritannien i samarbete – som Sveriges Regering med Magdalena Andersson i spetsen faktiskt NEKAT Ukraina att få ta del av.

Redan från början påpekade Ukrainas regering att situationen var desperat, och att det var mycket bråttom för hjälpen att hinna fram.

Men vad gjorde Sveriges Regering ?? Hur agerade Magdalena ”Magadan Magda” Andersson ??

Händelseförloppet i media talar ett tydligt språk, fastän ingen kan se det. Sanningen om ”Magadan Magda” och hennes politik framträder… Och den är INTE vacker…

Jo, hon svarade omedelbart med ett nytt nekande – efter vad som är skäligt att anta – och ett uttalande om att ett svenskt NATO-medlemskap skulle hota att destabilisera hela Nordeuropa. Yttrandet väckte anstöt, vrede och förvåning utomlands, bland annat i vårt nära grannland Finland. Finlands utrikesminister fick till slut gripa in, och skarpt avvisa Magdalena Anderssons dumheter, från 8-9 Mars, nästan omedelbart efter den Ukrainska regeringens vädjan om hjälp, den 6 Mars.

Så yttrade sig plötsligt Storbritanniens utrikesminister, och förklarade att Hennes Majestäts Regering kunde ge Sverige hjälp i händelse av krig – detta trots att den brittiska armén nu är mindre till sin numerär än den svenska, och inte kan göra så mycket mer än att på sin höjd skydda Göteborgs hamn – Sveriges livlina västerut – och alltsammans skedde som vi vet före det möte om JEF, Joint Expeditionary Force, som skulle hållas med EU:s utrikesministrar i London.

Under mötet ”Tvärvände” ”Magadan Magda” plötsligt – likt en vindflöjelNu kom hon hem, och sa till folket att jodå, Sverige skulle ”öppna för möjligheten” att skicka mer vapen till Ukraina – och så fick hon möta Boris Johnson, som troligen kunde underrätta henne om vad UK:s kärnvapenparaply skulle kunna innebära för Sveriges del – och en amerikansk Lv-robot fregatt placerades vid kaj i Stockholm (där den inte kan göra någonting alls, mer än att markera – robotarna måste avlossas till havs och inte inne i ett stadsområde) med den officiella förklaringen att det bara ”rörde sig om ett flottbesök”, ”man måste fylla på bränsle” osv osv lögner…

Detta är USS Forrest Sherman- men vid kaj i Stockholm gör hon ungefär lika stor nytta som ”USS Forrest Gump”

 

NATO har sannolikt förklarat ett och annat för vår Statsminister rörande den öppet ryssvänliga hållning hon behagat inta, mitt under Ukraina-kriget.

Det är vad som hänt, och hur jag tolkar händelseförloppet. För övrigt kan vi notera, att Transportarbetarförbundet – inom LO nu skarpt protesterar emot Regeringen Anderssons åtgärd att INTE blockera svenska hamnar för rysk fartygstrafik. Trots att detta skett i nästan alla andra Europeiska länder har Regeringen Andersson – märkligt nog – inte vidtagit några som helst åtgärder för att göra detta… Varför ?? Är det inte lite märkligt agerat ???

Samtidigt med detta säger en viss Anna Ardin – ökänd inom den ”halvhemliga” rörelsen ”Tro & Solidaritet” som inifrån försöker styra Socialdemokraterna att NATO skulle vara det stora säkerhetshotet i Europa, att ”Nato:s krig dödat miljontals människor” osv osv – yttranden som alla kommer från Moskva, och som nog skulle falla Gospodin Putin själv i smaken

Uppenbarligen är svensk ”såsialdemokrati” inte alls enad, fastän den sätter upp ett falskt ansikte utåt – och nu plötsligt låtsas man gå med på mer vapen åt Ukraina…

Magdalena Andersson personligen har,genom sitt handlande avsiktligt försenat, byråkratiserat, skjutit upp, krånglat till, prokrastinerat och förstört vapenleveranserna till Ukraina. Det är vad hon gjort. Redan 6 Mars begärde Ukraina förtvivlat att få dem – och nu har vi den 17 Mars – sannolikt kommer inga leveranser iväg förrän tidigast efter den 25 mars i alla fall – och då kan Kiev redan vara intaget.

Sådant är Magadan Magdas verk. Sådan är hennes politik, och så har hon behandlat Ukraina. Lägg också märke till andra detaljer, som att Magdalena Andersson inte ens lagt två strån i kors för att hjälpa Gammalsvenskbys invånare, och de svenskspråkiga personer, svenska medborgare inbegripna – som fortfarande är fast i Ukraina.

Monument över en såkallad ”Landsmoder” –  På vems sida står hon ??

Frågan måste ändå kunna ställas, hur Regeringen Anderssons handlande alls ska förklaras. Vi måste också kunna fråga oss – som invånare i ett hittills demokratiskt samhälle – om vi alls kan ha kvar en så pass moraliskt bankrutt person som Magdalena Andersson på statsministerposten efter nästa val. Ur ukrainsk synvinkel sett – och också ur hela Europas synvinkel, så är hon inte alls en bra ”landsmoder” för Sverige. Hon är tvärtom ett enda stort AVSKY – och lika skadlig för vårt land, som på sin tid Gudrun Schyman..

Hennes agerande gentemot Ukraina har inte varit vackert, precis – och vi kan alla minnas President Putins uttalande om att alla leveranser av vapen eller förnödenheter till Ukraina skall ses som tänkbara militära mål. Olikt nästan alla andra länder i Europa, har det inte förekommit några vidare demonstrationer vid ryska ambassaden i Stockholm – vilket också är att notera.

Inte mindre än 15 länder har de facto trotsat Putins förbud, och levererat militärt stöd till Ukraina, så Sverige är i gott sällskap – men samtliga andra, så när som på Finland – är NATO-medlemmar. Finland och Sverige står utanför – och vilka ”militära mål” är det då, som Putin kommer att angripa först, om han gör allvar av sitt hot ? Vi kan alla inse, vart Regeringen Andersson håller på att leda oss – och vad som kan hända – amerikansk flottnärvaro i Östersjön till trots.

Visst, vi ska inte vara alarmister eller spekulera – men sannolikt kan ett angrepp på transporterna väntas i eller på Östersjön – ifall de inte sker med starkt flygunderstöd.

Vårt älskade Sverige är hotat, goda medborgare. Kom ihåg det – och kom också ihåg att vår kära Regering styrt landet så väl, att vi bara har 2 sjukhusplatser per 1000 invånare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s