Valet och Kvalet, Kvalfylld Kvalificering ?

Det kan vara ytterst farligt i dessa dagar att skämta om kvinnor och korv, åtminstone inom den svenska kommunalpolitikens så ytterligt skimrande värld. Kom ihåg vad jag skrev för två inlägg sedan; om vad som hände en god kamrat i Simrishamn för tio år sedan. Som av en ren händelse har jag just idag – i den svenska valrörelsens elfte timme – fått se reklamaffisch efter reklamaffisch som uppmanar invånarna i Stockholm att rösta på ett extremparti som FI i det svenska kommunalvalet.

Sk ”Fäbod-jänta” eller Seriös Partilederska – välj själva

Angående ren symbolpolitik eller tidens tecken kan vi notera hur vår nuvarande Statsminister står i statstelevisionen och grötmydigt påminner oss alla om att Uppsala är ”hennes hemstad” och ett större krig österut, som om vi alla skulle låta lura oss av denna skenbart ”Landsmoderliga” gest. SVT har också vågat publicera ett kortare nyhetsinslag om Yabloko, Rysslands sista liberala oppositionsparti, som åtminstone i staden Pskov – känd från Ruriks krönika – inte fruktar att ge luft åt uppenbart kritiska åsikter rörande Vladolf Putler och hans krig i Ukraina.

Och Yabloko – ”äpplet” är för en gångs skull inte någon rysk motsvarighet till Miljöpartiet, eller ens en känd folkvisa, utan ett liberalt eller ”frisinnat” parti. Som ni vet, har jag själv såsom varande hedning alltid slagit slag på slag för de frisinnade eller liberala krafterna, vilka de nu verkligen kan anses vara.

Från Moskva meddelas, att man har förtroende från FN som överstatlig organisation, men att IAEA skulle stå under inflytande av vissa Europeiska stormakter. Som av en ren händelse har Ukraina begärt att ställa turbinhallarna och reaktorerna i Enehodar under FN:s kontroll, men Säkerhetsrådet med dess permanenta medlemsstater existerar fortfarande, liksom Rysslands rätt till ett absolut veto. Måste vi då ifrågasätta en viss herr Putins uttalanden, när de gärna inte kan bli så mycket klarare ?

Till och med Dagens Nyheter – alltid servilt Regeringstrogen och aldrig någonsin ”oberoende liberal” – har börjat ifrågasätta meningen med statstelevisionens dagliga opinionsundersökningar, som baseras på ett svagt urval om cirka 1000 förment slumpvis valda intervjupersoner. Vi ser också, att Regeringsmajoriteten svänger hit och dit som någotslags sinus-kurva, eller om det nu skall vara en tvåfas växelström, och inte trefas.

Våra partiledare påstås publicera kravlistor med över 100 punkter, Akbar Annie vägrar att godta Nooshi som kommande allianspartner, fast SVT hela tide föregriper det verkliga valresultatet, och presenterar enbart två stora block, som vore dessa Regeringsalternativ ett gudagivet faktum.

Partiet ”Nyans”, liksom Centerpartiet och Miljöpartiet med tydliga kopplingar till de ”Grå Vargarna” i Turkiet, en organisation som anses ha mer än 694 politiska mord på sitt samvete är fortfarande väl etablerat i minst 14 kommuner i Sverige, ifall vi skall återgå till den kommunala nivån. Hur stort inflytande partiledare Yüksel och hans ”grå vargar” i den svenska politikens värld kommer att få, återstår väl att se – men de representerar fortsatt extrem Islam, precis som FI representerar en lika extrem, definitivt odemokratisk ideologi av ett helt annat slag.

Att diverse ”småpartier” av Mp eller ”Akbar Annie” typ uppenbarligen dras med vissa säkerhetsrisker, liksom Transportstyrelsen och därmed vårt Regeringsparti – vet vi också.

Man har – helt oförhappandes, och bara fyra dagar kvar till valet – konstaterat att mer än 100 000 patienter på Svenska Sjukhus – huvudsakligen etniska svenskar i högre åldrar efter vad som är sannolikt att tro – plötsligt råkat drabbas av ”vårdskador” vad det nu kan bero på, men alla språkkrav inom hemtjänsten eller språkkrav för vårdpersonal överhuvudtaget avfärdar givetvis vårt Regeringsparti såsom varande ren rasism. Undrar ni varför ? Det gör inte jag…

Idag, förresten – är det årsdagen av slaget vid Breitenfeld, och den nionde denna vecka kan vi fira Asatrons dag – varför skall jag återkomma till.

För egen del tar jag gärna på mig flera tröjor i vinter, för Ukrainas skull, och begränsar all elkonsumtion till ett minimum, om det nu krävs av mig. Vårt Miljöparti har redan föregripit utvecklingen i världen på sitt eget förvridna sätt, genom att kräva ett förbud emot utomhuseldning och svenska vedspisar. Men – redan 2019 vann den folkliga opinionen, och civilmotståndet i denna fråga.

I Ukraina, slutligen; har de Ukrainska pressreleaserna blivit allt färre till antalet. Artilleribeskjutningen däremot, har långtifrån tystnat, för detta krig utkämpas och avgörs nu huvudsakligen med artilleriets hjälp, oavsett om det är eldrörsartilleri, raketer, HIMARS eller till och med missiler vi talar om. Vi vet, att vår Regering gång på gång förvägrat Ukraina varje form av vapensystem, som skulle göra dem i stånd att bjuda effektivt motstånd eller till och med segra på någon front. På vems sida står ”Magadan Magda” ?

Från den ryska sidan kommer ”milbloggers” med rapporter om frisläppande av fångar, Ramzan Kadyrovs bedyranden om ”tusentals” Tjetjenska stödtrupper, idéer om att personer som vårdas på sjukhus i de två delrepublikerna Donetsk och Luhansk skall rekryteras i den mån de nu är simulanter, och fäder till de barn som nyss börjat i de ”nya” ryska skolorna där enbart en viss version av historien lärs ut, står i uppenbar fara för att tvångsvärvas, snarast möjligt.

I och med att deras barn går i rysk skola, har regimen ändå tillgång till familjefädernas hemadresser. Kontrollera själv med de utmärkta underrättelsekällor som trots allt finns utomlands angående det Ukrainska kriget, som inte kommer att avta; oberoende av de illusioner man försöker tuta i oss i vissa svenska media.

Jag själv har valt sida. Den sida jag valt, är inte den som ser ut att vinna i vårt nära förestående Riksdagsval; och jag vågar faktiskt säga eller rättare sagt skriva just så, kanske beroende på ”Äpplets vänner” i den närbelägna staden Pskov.

Krig åt Palatsen, men Fred åt stugorna ?

Ja, kanske är det min självklart Hedniska slutsats för dagen, trots faran i att skriva det ovan skrivna.

Hur står det till med skribenter som Kajsa ”Ekis” eller rättare sagt Dekis Ekman ? På vilken sida står alla dessa, och hur är det med medias objektivitet, oberoende av public service, statstelevision, två rikstäckande dagstidningar – och en allt smalare ”åsiktskorridor” i det land av konsensus eller kanske politiskt kaos, som ännu heter Sverige ?

En tanke på “Valet och Kvalet, Kvalfylld Kvalificering ?

  1. Pingback: Valet och Kvalet, Kvalfylld Kvalificering ? | Varjager's Weblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s